28 Haziran 2010

Dünya Kupası Değerlendirmesi -1-

Aslında bu dünya kupası yavaş yavaş bizim oyuncularımızında tecrübeli statüsüne girdiğini gösteriyor. Eskiden Van Persie takımın ana forveti olarak düşünülmezken artık tartışmasız Hollanda'nın tek forvet bankosu. Fransa'da Sagna banko görünüşe bakılırsa Diaby'de öyle. Arshavin olsaydı Rusya'nın yıldızı olacaktı. Nasri'yi almayıp 1234 tane stoper ve ortasaha oyuncusu alan Domenech'e tebrikler. Walcott'u almayıp Defoe, Philips gibi müthiş futbolcuları kadroya alan deha Capello'da görüldüğü gibi müthiş başarılı oldu. Genel olarak iyi devam ediyoruz.

Oyuncu performansları olarak turnuvanın şu bölüme kadar ki yıldızı tartışmasız Mesut Özil ve Müller'dir, onun dışında yıldız çıkarabilecek bir performans izlemedim. O nedenle bizim oyuncularımızında pek parladığını söyleyemem. Ancak böyle kötü bir turnuvadan oyuncu karalamakta pek doğru olmaz. Vela her zamanki gibi hayal kırıklığı oldu. Söylenecek pek birşey yok. Song'u yedekte bırakan Le Guen'de 28 farklı takımla başarısız olma rekorunu böylelikle egale etmiş.

Bundan sonra tabii ki Van Persie'den yana olacağız. Pek parlak bir performans göstermeseler de bu noktadan sonra herşey farklılaşabilir.

Dip Not: Laurent Koscielny bu hafta içinde açıklanacak. Bilen varsa anlatsın.

2 yorum:

  1. footballfancast'ten edindiğim izlenime göre Polonya asıllı Fransız stoper, zaman zaman sağ-sol beklerde de forma giyebiliyor. 2009 yılı Mayıs ayında Ligue 2'de futbolcuların seçtiği en iyi 11 listesinde yer almış. Lorient oyuncu için 1,5 milyon euro vermiş, bakalım biz ne kadara alacağız. Sitede Fransız ligi için oldukça umut vaad eden bir oyuncu olmasına rağmen İngiliz ligindeki oyun karakterine göre tam bir muamma olduğundan bahsediliyor. Polonya milli takımı için de uygun olan oyuncu Polonya milli takımı için başvuruda bulunmaya karar vermiş ancak durumu henüz kesin değil.

    YanıtlaSil
  2. yaşı da 25 e gelmiş bi oyuncunun milli takım konusunun bi muamma olması saçma gibi duruyor.

    baktığınızda vermaelen belçika milli takımının en iyi oyuncusuydu. fiyat olarak 8-10 milyon arası bir fiyat biçiliyor. eğer sıradan bir oyuncuysa djourou ondan kat kat daha iyidir.

    bu sene bizim için çok önemli eğer kale ve savunmayı sağlamlaştıramazsak başarı imkansız.

    tşkler kutay.

    YanıtlaSil