10 Mayıs 2010

Sezon Sonu Değerlendirmesi -2-

Şampiyonluğu neden ve nasıl kaybettik bu yıl Chelsea'den ne eksiğimiz vardı?

1) Defansta ve kalede yaşadığımız problemler. 41 gol yemişiz, Chelsea 32 ve Manchester United 28 gol yemiş. Almunia ve Fabianski zayıf halkalar.

2) Şampiyonluk yolundaki 2 rakibimize karşı oynadığımız maçların hepsini kaybetmemiz.

3) Sezonun ilk çeyreğinde, üstüste iki maç kaybetmemiz(Sunderland-Chelsea). Böyle çekişmeli liglerde 2 maç üstüste kaybedemezsiniz. Kaybettiğiniz anda üstünüzdeki rakipleri yakalamak için hep mucize yaratmak zorunda kalırsınız.

4) Sakatlıklar. Robin Van Persie'nin uzun sakatlığı, Fabregas, Clichy, Bendtner, Walcott gibi oyuncuların sezonun önemli bölümünü kaçırması.

Bugün ligde Drogba 29 Rooney 26 gol atmış. Sıralamada bizden tek isim 15 golle bir ortasaha oyuncusu olan Fabregas var. Robin 29 olmasada bence asgari 20 gole ulaşırdı, bu yapıda. Bu da özellikle büyük maçlarda büyük bir fark yaratabilirdi.

5) Kadro derinliğinin, Manchester United ve Chelsea'ye göre az olması.

Chelsea'de Malouda, Cole, Kalou, Zhirkov, Mikel, Alex gibi oyuncular çok uzun süre yedek kalabiliyor. Buna nazaran bizim stoper yedeğimiz Campbell ve Silvestre idi örneğin.

6) Arshavin gibi top-quality bir oyuncudan çok zayıf bir performans almamız.

7) Walcott gibi bir yeteneğin çok kötü bir sezon geçirmesi.

Bu yılki kazançlarımız ve bundan sonrası.

1) Alex Song. Geçen yıl 48 maç oynamıştı. Bu yıl 39 maç oynadı ve büyük bir patlama yaptı. Sezonun en iyi önlibero performanslarıydan biriydi, Premier Lig'de.

2) Thomas Vermaelen. 46 maç oynadı. İlk geldiği sezonda bu kadar başarılı olan bir isim nadir bulunur. Premier Ligin en iyi stoperlerinden biri oldu bu yıl.

3) Abou Diaby. 40 maçta görev yaptı. Yine inişli çıkışlı bir grafik çizsede, ilk kez uzun süre sakatlanmadan üstüste takımın ortasahadaki önemli görevini üstlendi. Seneye çok daha komple bir oyuncu olacaktır.

4) Cesc Fabregas. 36 maçta forma giydi. 19 gol 17 asist gibi bir performans gösterdi. Sakatlıklar onun az maçta oynamasına sebep olsa da bir çok maçta takımı kurtaran isim oldu. Gittikçe kaptanlık görevini daha da benimseyecektir.

Gelecek yıl daha olgun, daha kaliteli ve derin bir kadroyla kupa hasretimizi gidermek istiyoruz. Umarım bu gerçekleşecek.

Herkese iyi haftalar.

1 yorum:

  1. Ekleme yapmak gerekirse;

    1.Stoper bölgesinde sert ve kalıplı oyuncu eksiklği
    2.Clichy'nin bu sezonki düşüşü özellikle bazı maçlarda çok kötüydü
    3.Ortasaha bölgesinde yeteri kadar derinlik yok. Fabregas sakatlığa yatkın Diaby istikrarsız bir oyuncuyken Denilson'ın düşen performansı çok zara verdi takıma.
    3.Eduardo hiç varlık gösteremedi

    Umarım bu sorunları Wenger iyi analiz eder ve inadından vazgeçip transfer ile çözülecek problemleri görmezden gelmez.

    YanıtlaSil