19 Mayıs 2010

Maaş Politikamız

Fabregas'ın yaklaşan transferinden önce bu konuyu gündeme almak isterim. Dünyanın en kısa sürede borç kapatan buna rağmen belli bir başarı yüzdesini tutturan tek takım biziz, bu konuda üstümüze yok, ancak Abrahamovic'in futbol dünyasına girişinden sonra bonservis bedelleri ve oyuncu maaşlarında büyük bir devrim yaşandı. İnanılmaz paralar dönmeye başladı, bu duruma ayak uydurmamak ne demek bunu yavaş yavaş görmeye başladık.

Ashley Cole ile başlayan Henry, Hleb, bedelsiz giden Flamini şimdi 33 yaşından sonra yıllık 4 milyon pound isteyen Gallas, City'den yıllık 8.5 milyon alan Adebayor ve 6.5 milyon alan Toure. Tabloya baktığınız zaman bu durumda büyük transfer yapabilmemiz çok çok zor duruma giriyor. En son yaptığımız en büyük transfer Zenit'ten güç bela aldığımız Arshavin.

Arsenal'in en çok para kazanan 3 oyuncusu Fabregas-Arshavin-Van Persie. 4.5 milyon pound'a oynuyor bu oyuncular, ancak Arsenal'in yarıştığı Chelsea, Manchester United gibi takımlarda zaten ilk 11'deki en düşük oyuncu maaşları bu ücretlerden başlıyor. Fabregas'ın tek sorunu Barcelona'ya gidince alacağı 8.9 milyon pound para. 12 sene daha top level futbol oynasa, 100 milyon pound mu kazanmak istersiniz 50 milyon pound mu?

Fabregas giderse yerine çok büyük bir transfer yapmanız gerekecek. Kim? Ribery vs? Yıllık 6.7 milyon pound'dan aşağı gelir mi? E hadi ona verdin diyelim. Inter'in istediği 2.5 milyon'a oynayan Sagna ne der bu duruma veya Clichy? Sözleşmelerini bitirip bedelsiz giderler veya, bir şekilde transfer olurlar. Bu durumun en net örneğini Flamini'de gördük zaten.

Tablo bu ise bu tabloda, Barcelona-Chelsea-Manchester United-Real Madrid'e karşı yarışmamız imkansız, çünkü en iyi oyuncuları onlar alıyorlar. Dünya kupasında Diaby patlasa, seneye o da gitmek isteyecek mecburen satacaksın.

Fabregas'ın şu durumundan sonra iyi transferler yapacağımızı umuyorum tabii ki. Ama Fabregas gidip Yaya Toure, Mikel Arteta geldiği zaman, bu takım küçülmeye gidiyor demektir. Bunun sonu da Usmanov veya Kroenke'nin kulübü devralması ile sonuçlanır ki. Bu da yeni bir Chelsea olarak tekrar kupalara kavuşmamızı sağlar. Tercih zor ama mevcut durumda birşeyler yapmak gerek.

7 yorum:

  1. yapılıcak şey basit ARTIK BİRİLERİNİN ELİNİ CEBİNE ATMASI LAZIM!! başka bi önerisi olan varsa lütfen yazsın

    YanıtlaSil
  2. Aynen. Cepte akreple olmaz bu işler artık.

    YanıtlaSil
  3. Usmanov takımı devralmakta geç bile kaldı. Transfer yapmama konusunda hala Wenger suçlanıyor ama ben içeride işlerin o kadar güllük gülistanlık olduğunu düşünmüyorum. Elbette Wenger ister Villa'yı Robben'i Benzema'yı büyükler kapmadan Londra'ya getirmeyi. Her seferinde para çok, bu sene elimizi cebimize atıcaz açıklaması yapılmasına rağmen transfer döneminde çıt çıkmamasının başka sebebi olamaz.

    YanıtlaSil
  4. bu gidişle wenger'de gidecek haberiniz ola!!!

    YanıtlaSil
  5. adımız west ham,ajax,porto ile aynı kategoride olacak ayrıca.

    YanıtlaSil
  6. bu dediğiniz konu çok önemli bence.eğer durum böyleyse fabregas lampard'ın yarısı kadar maaş alıyordur.böyle bir planlama hatası olamaz.yani koskoca arsenal yönetimi bu konuda bu kadar hatalı mı?....................ayrıca aq şuraya bi yazı yazıyorsunuz bi daha yüzünüzü gören cennetlik.yorum falan yok.en azından msn adresi verin orda daha rahat konuşuruz.

    YanıtlaSil
  7. yıllık 110m € futbolcu maaşını normal bir kulubun bırak normal bir kulubu city, manu, real madridin bile bütçesi kaldırmaz. hele ki şu dönemde hiç kaldırmaz. arsenal ayağını yorgana göre uzatıyor, zengin taklidi yapmıyor. ki en doğruyu yapıyor. futbol felsefesinden ödün vermiş değil hala.

    usmanovun kulubu satın almasını isteyen arkadaş herhalde chelseali. usmanovun gelmesi benim bildiğim arsenalin sonu olur. kroenke ile belki şu andaki gibi devam edilebilir ama şu anki pozisyonun kime ne zararı var anlamadım. barcelona ve totnım maçlarını alsaydık çok farklı konuşuyor olurdunuz. ki alabilirdik ama alamadık. futbol bu.

    bu gidişle wenger falan gitmez siz gider boktan futbol oynayan takımlarınızı tutmaya devam edersiniz. wenger kim, felsefesi nedir haberiniz bile yok galiba.

    ya bu blogda yorum yazan pek çok kişinin arsenal taraftarı olduğunu düşünmemeye başladım açıkçası.
    -avrupada bir takım tutalım hocu
    -kimi tutalım
    -arsenal olsun hocu
    -tamam olsun bro
    -lan adamlar para harcamıyor, kupa kazanmıyor ne boktan takım tutuyoruz amına koyim hocu
    -hakketen badi ya
    -gel madrid, barca, manu, chelsea falan tutalım. arkadan city geliyor o da olur.

    önce bi oturup arsenal taraftarı kimdir, düşünce biçimi/felsefesi nedir, biz arsenal taraftarı mıyız diye uzun uzun düşünün sonra şaçmalayın bence.

    baya uzun ve sinirli bir comment oldu ama uzun zamandır blogu takip ediyorum ve açıkçası bir liverpool/manu/barça/roma blogundan farkı yok. yoksa aslında birbirinizden farkınız siz neden burdasınız?

    YanıtlaSil