14 Mayıs 2010

Kimler Gidecek ?

Gazeteler Arsenal'e kimin geleceğinden çok kimin gideceğini konuşuyor.

En sık konuşulan oyuncular Gael Clichy, William Gallas, Tomas Rosicky, Eduardo, Philippe Senderos, Mikael Silvestre ve Manuel Almunia.

Gallas,Senderos ve Silvestre'nin gelecek ay kontratları bitiyor ve gitmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Clichy ise takımın en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor ama bu sezon bazı maçlarda hayal kırıklığı yarattı. Arkasında bekleyen Gibbs'in olması ve Clichy için teklifler gelmesi sonucu Wenger bu oyuncuyu £10m'a Madrid veya Barcelona'dan birine satabilir.

Rosicky ve Eduardo'ya yeni sözleşmeler teklif edildi ancak dışarıdan iyi bir teklif gelmesi halinde bu iki isimde satılacak.

Bu sezon hiç şüphe yokki Wenger Almunia'ya olan güvenini kaybetti. Almunia kalırsa yedekte oturacak ancak Almunia'nın bunu istemeyeceğini herkes biliyor ve oda büyük ihtimal ayrılacak.

4 yorum:

  1. Almunia - Galatasaray iyi bi ikili olabilirmi sizce?

    YanıtlaSil
  2. bence rosicky ve eduardo kalmalı.2 sene sakatlık yaşamış adamlar.biraz biraz form yakaladılar.clichy ise gitmeyecektir.diğerleri zaten bitti bizim için

    YanıtlaSil
  3. @aksilaz
    Galatasaray'a gelirse diğerleri gibi sezon sonu gönderilir.

    YanıtlaSil
  4. clichy'nin en azından 1 sezon daha -ya da 2 sezon, performansına göre- gunners olarak kalacağını düşünüyorum. bence rosicky de sonunda iyi bir form yakalayacaktır, oldukça şanssız dönemler geçirdi. Eduardo iyi bir fiyata gönderilebilir ancak kiralık olarak da düşünülebilir bu sezon, tabi transfer döneminde imzalanacak/imzalanamayacak isimlere göre. Gallas konusunda yapılabilecek bir şey yok, beğendiğim bir futbolcu olsa da İtalya yolu gözüküyor. Senderos ve Silvestre sadece ve sadece ihtiyaçtan kadrodaydı, yeni bir kulüple anlaşacaklardır. Almunia ve Fabianski için söylenecek tek cümle ; ya yanlış işi yapıyorlar, ya yanlış sporla ilgileniyorlar. Almunia-Galatasaray flörtünü düşünmek bile büyük yanlışlık olur. Tahminimce Galatasaray bir yabancı hakkını bekleneni veremeyen kalecilere harcamaktan bıkmıştır. İyi bir yabancı stoper alabilirlerse kaleyi yerli bir eldivene emanet edebilirler (Aykut-Ufuk ikilisi rotasyon açısından da oldukça elverişli kanaatimce).

    YanıtlaSil