27 Mayıs 2010

Fabregas'ın Durumu

Bir takım en iyi oyuncusunu satarsa ne olur? Barcelona Messi'yi, Bayern Ribery'i, Madrid Ronaldo'yu, Manchester Rooney'i. Geçen sezondan başarısız olmayı göze almış olur. Arsenal'in böyle bir lüksü var mı?

Önümüzdeki yılın bizim için büyük bir fırsat olabileceğini düşünenlerdenim, Chelsea'nin yaşlı kadrosu, Manchester United'ın maddi sıkıntılar içindeki yetersizliği düşünüldüğü zaman, iyi planlamayla ligi en tepede bitirebilmek sürpriz olmaz.

Münih Ribery'nin sözleşmesini yıllık 7 milyondan 2015' e kadar uzattı. Sürekli ayrılmak istediğini belirten Ribery bu sözleşmeyi neden kabul etti? Çünkü İngiltere ve İspanya'da alacağı ücrette buna yakın bir ücret olacaktı, kral olarak görülen oldukça başarılı bir sezon geçiren Münih'te kalmaması için hiçbir sebep yoktu. Çok basit bir denklem bu.

Fabregas'ın 2014'e kadar olan sözleşmesini yıllık 7 milyon euro'dan 2015'e kadar uzatsak Fabregas buna hayır diyebilir mi? Fabregas'ı Fabregas yapan takıma, hocaya, taraftarlara hayır diyebilir mi? Hiç sanmıyorum. 23 yaşında takım kaptanı olan Avrupa'nın en iyi ortasahaları arasında gösterilen bir oyuncuyu Barcelona'ya 35 milyon pound'a satarak ne elde ederiz?

Dönüm noktasında olduğumuz kabul etmek zorundayız. Arsenal'in hedefi ilk 4 mü olmalı yoksa şampiyonluk mu, bunu iyi idrak etmeliyiz.

2 yorum:

  1. Takımın başındakilerin cebindeki akrebi çıkarmayıp oyunculara para vermemek için gönderdikçe ve nereye gittiği belli olmayan bonservis bedelleri için takımı dağıttığımız sürece şampiyonluk hayal. Umarım Fabregas'ı da kaybetmeyiz.

    YanıtlaSil
  2. fabregas gider gourcuff gelir adam olur o parlar.tıpkı henry gider adebayor parlar.adebayor gider bendtner parlar.cole gider clichy parlar.toure gider vermaelen parlar.flamini gider song parlar.ama en önemlisi giden adam söner.fabregas'ta bunu bilmeli.hangisi şuanda çok çok iyi.hleb,flamini bunlar itten pişman.cole un zaten aldığı beddua yeter adebayorda olduğu gibi.fabregas gidince babasından(ki manevi babası wengerdir)alacağı beddua ona yeter.sen büyüt,besle,adam et tam gerekeceği anda gidecem desin ve aynı şekilde devam etsin.inanın bana fabregas ta bunu biliyordur ve gitmeyecektir!!!rahat olun

    YanıtlaSil