03 Mayıs 2010

Andrei Arshavin 2009-2010

Sezonun ilk gününden yaklaşık 10 gün öncesine kadar her zaman savundum kendisini. Sezonun tamamında yaptığı açıklamalar ve oynadığı futbolla haddini çoktan aşmıştır, bu noktadan sonra çok çok büyük fedakarlıklar yapması gerekiyor, bu takımda kalmak istiyorsa.

Barcelona'ya gitmek isteyen Arshavin'in bu performansıyla nereye gidebileceğine bir bakalım. Oynadığımız 36 lig maçını gözönüne getirelim Arshavin hangi maça ağırlığını koydu? Koskoca sezonda bir tane Manchester deplasmanında potansiyelini gösterdi. Şampiyonlar liginde ise Porto maçında. 11 tane gol attı ama çoğu bitmiş maçta son dakika golleri idi. Onun kaçırdığı gollerin yarısını Bendtner kaçırsaydı bugün idam edilmişti.

Kalitesi ortada olan bir oyuncu ona kimse birşey diyemez. Ancak oynadığı kulüp Arsenal, Pires'i Ljungberg'i geçtim, Arshavin Parlour'un bile eline su dökemez. Arshavin kendini hala Zenitte o takımın gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncusu sanıyor. Maçlardaki umursamaz tavırlarıda herhalde takımdaki oyunculardan kendini yetenek olarak üstün gördüğü için.

Arsenal taraftarlarının çok sevdiği bir oyuncuyken onun bu hale dönüşebilmesi, tamamiyle kendi hatasıdır. Önünde iki yol mevcut, ya Arsenal'de kalır bu takımın zirveye çıkmasında önemli rol oynar, ya da kapı gösterilir.

Herkese iyi haftalar.

1 yorum:

  1. arshavin oruspu çocuğu çıktı.barca'ya gidecem diyor.goal'de

    YanıtlaSil