08 Nisan 2010

Wenger'in Transfer Listesi


Kalede
Almunia ve Fabianski'den iyi verim alamayan Wenger; Schalke'nin 24 yaşındaki kalecisi Manuel Neuer ile ilgileniyormuş. Almanya'nın dünya kupasında büyük ihtimal kalesini koruyacak olan Neuer'in bonservisi 12 milyon euro'ymuş.

Diğer hedef ise AZ Alkmaar'ın 23 yaşındaki kalecisi Sergio Romero. 8 milyon euro bonservisi varmış ve büyük bir kulübe gitmek istiyormuş Sergio Romero. Arsenal'in şampiyonlar ligi grubundaki performansıyla dikkat çeken bir kaleciymiş.

Savunma'da ise tam bir kriz var. Gallas, Campbell ve Silvestre'nin sözleşmesi bitiyor ve üçüde takımdan ayrılabilir. Djourou'da takımdan gönderilecekti ancak sezonu kapattı. Coquelin ve Eastmond ise şuan takımda oynayacak kapasitede değil. Geriye sadece Vermaelen kalıyor. Clichy ve Sagna'dan ise Wenger memnun. Wenger'in defansta üç transfer hedefi var.

-Fulham'lı Hangeland Wenger'in hep ilgilendiği ve beğendiği bir futbolcuydu. Wenger onu uzun boyunun avantajıyla defansın merkezine almak istiyor.

-Dortmund'lu Subotic ise bir diğer hedef. Geçen ocak ayında Arsenal'in transfer listesindeydi ve bu futbolcuyla ilgilide söylentiler yoğun. Uzun boyuyla bu futbolcuda Wenger'in istediği türden oyuncu olabilir.

-Ajax'lı sağ back Gregory van der Wiel ise Arsenal, Barcelona, Atletico Madrid ve Juventus tarafından izleniyor. Dünya kupasında Hollanda milli takımıyla parlak bir dönem geçirmesi bekleniyor. Bu oyuncuda Wenger'in transfer listesinde.

Ortasaha'da Denilson'un potansiyelini tam gösterememesi ve Ramsey'in uzun süreli sakatlığı yüzünden Wenger üç hedefe yöneldi.

-Everton'lu 18 yaşındaki İngiliz genç futbolcu Rodwell bu sene iyi performans gösterdi. Bonservisi 8 milyon civarı. İlerki dönemlerde de adından söz ettirecek bir oyuncuya benziyor.

-Fabregas'ın Arsenal'de kalacağını söylemesine rağmen çocukluk kulübü olan Barcelona'ya dönme ihtimali var. Wenger bu ihtimal gerçekleşirse Melo'yu 15 milyon euro'ya kadroya katmaya hazırlanıyor ancak son gelen haberler Fabregas'ın takımda kalacağı yönünde.

-Robin Van Persie'nin takımda istediği Van der Vaart için Wenger teklif yapabilir. Real Madrid'de forma şansı bulamayan, ilk 11'de oynamak isteyen ama bölgesindeki yıldızlar nedeniyle ikinci planda kalan Van Der Vaart'ı Real Madrid borçlarını kapatmak için satabilir.

Forvet bölgesinde Eduardo'nun sakatlandıktan sonra toparlayamaması, Van Persie'nin büyük bir sakatlık geçirmesi, Bendtner'in iyi günler geçirmesine rağmen o bölgedeki yetersizliği nedeniyle yedek kalacak olması ve Wenger'in Vela'dan çok şey beklememesi üzerine;

-Marouane Chamakh Arsenal'li olmak üzere. Sezon sonu Arsenal'i düşünmeye başladım açıklamasından sonra gözler üzerine çevrilmişti ve yıllık 3 milyon euro'dan 4 yıllık anlaşma yapıldığı söylentileri var.
Büyük ihtimal artık Chamakh Arsenal'de. Hayırlı olsun çok iyi bir transfer yaptık.

10 yorum:

  1. sagna ve eboue varken van der wiel'in alınacağını sanmıyorum, barcelona'nın da wiel'i istediği konuşuluyor ki zaten yedek sağ bekleri yok.

    subotic transferi iyi olur. ilk 11de oynamasa bile iyi bir yedek olur.
    chamakh transferi de çok iyi olacak, zaten adam aylardır arsenal'de oynamak istiyordu.

    bir de melo'nun transfer edilmesini geçtim transferi için para verilmesi bile saçma olur. 2009 2010 sezonunun en büyük hayalkırıklığı oldu.

    YanıtlaSil
  2. gönderilecek birkaç oyuncuyla orta saha için moussa sissoko transferini yapabilecek bütçeye asahip olabiliriz bence. rotasyonda ve gelecek vadede çok faydalı olur. chamakh çok iyi olucak zaten bir de stoper alırsak çok iyi olur.

    gitmesi gerekenler: eduardo, rosicky almunia veya fabianski

    YanıtlaSil
  3. bence sağlam bir stoper(j.boateng)+chamakh yeterli olur.gönderilecekler:campbell,silvestre,eduardo.gallas kalmalı çünkü bir veterana ihtiyacımız var.djourou nasıl bir oyuncu?ben fazla izlemedim kendisini şuana kadar.ayrıca rezerv takımdan:bartley,coquelin,cruise,eastmond,frimpong,lansbury,sunu A takıma alınmalı.ki hepsi A takımda oynayacak kaliteye 1 sene içerisinde ulaşırlar.barazite,simpson,gilbert,randall,hoyte yollanmalıdır.

    YanıtlaSil
  4. azer_gunners8 Nisan 2010 19:58

    insallah wenger en azi iki uc transfer yapar yoksa daha bir basarisiz sezon bizi bekliyo gallas kalmali cesc bence gider takimda tutarsak buyik i; yapmis olur wenger

    YanıtlaSil
  5. hareketli bir transfer dönemi bizleri bekliyor demek ki :)))

    YanıtlaSil
  6. öyle gözüküyo melih :))

    YanıtlaSil
  7. o kadr umutlanmayalım bence chakmak tamam bir veya iki stoper de ekleyelim buna en fazla bu.fabregas da kesin kalacak bu takımda

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle çok çok iyi ve banko oynayacak bir stoper ve daha düşük profil kalabilen (yedek kalınca sorun çıkarmayacak-verma'nın yedeği olabilecek) bir stoper daha almamız lazım..gallas da giderse ki gidecek gibi elde sadece verma kalacak..
    hengeland ise hiç içime sinmiyor, bence arsenal'i taşıyabilecek bir stoper değil..
    eğer chamakh trasnferi bittiyse gerçekten, RVP'de sağlam dönecekse önümüzdeki sezon için, şu an tek önceliğimiz stoper olmalı..
    ondan sonra da orta saha takviyesi..

    YanıtlaSil
  9. nordveit var la kiralik nurnbergde. wermaelen kalitesinde bir adam. stoper yedeği lazım gallas giderse o kadar. gerçi bi medical team değişse iyi olacak gibi.

    YanıtlaSil
  10. JET bu sene a takıma girer mi?

    YanıtlaSil