13 Nisan 2010

14 Nisan 2010 Tottenham - Arsenal Maçı (Premier Lig)



Koskoca bir sezonun daha sonuna geliyoruz, sezonun en önemli maçına sadece 1 gün kaldı ve bu 1 haftalık süreç içerisindeki belkide en önemli olay, kulübün büyük hissedarlarından Lady Nina Bracewell'in hisselerini satışa çıkarması oldu, eğer Kroenke veya Usmanov bu hisselere talip olurlarsa kulübü devralacak hisse çoğunluğuna ulaşabilecekler, iyi mi kötü mü uzman konusudur.

Manchester United'ın kendi evinde Chelsea'ye maç kaybetmesi ardından şampiyonlar liginden elenip, Blackburn beraberliği bu yıl takımın Rooney'e ne kadar bağlandığının göstergesi. Takımın kalitesi ortada olmasına rağmen, Rooney bu yılki performansıyla takım arkadaşlarına bugünler için kötülük yapmış oldu aslında. Rooney'siz Manchester United ileri uçta ne yapacağını bilemiyor. Artık bu sonuçlardan sonra haftasonu City deplasmanına gidecek olan Manchester United'ın pek şansı kalmıyor, City'nin puan alacağını tahmin ediyorum.

Manchester United'ın geri kalan fikstüründe City, Sunderland deplasmanları ve içerde Stoke City, Tottenham maçları mevcut oldukça zor bir pozisyondalar.

Chelsea puan eşitliğinde devreye girecek gol averajı ve 3 puanlık fark + fikstür avantajı ile yarın şampiyonluğunu ilan edebilir konuma geldi. Büyük maçlarda gösterdiği bu performans ile bunu haketmediğini söylemek yanlış olur. Ancelotti için de ilk sezonda double yapmak oldukça önemli bir başarı olur.

Bizim durumumuz Tottenham-Wigan-Blackburn deplasmanları ve evimizde Man City ve Fulham maçları.

Şu tabloya baktığımız zaman, imkansız şeylerden bahsediyo gibi görünsekte, maç maç gitmekte fayda var, son 8 maçta 22 puan aldık, çok eksiğimiz var ama bunlar bahane olamaz. Tottenham maçını yenersek eğer, belki haftasonu Wigan deplasmanında alacağımız galibiyet ile puan farkını eritebiliriz çünkü Chelsea'de haftasonu Tottenham deplasmanına gidiyor.

Bolton-Stoke City-Wigan takımlarının Stamford Bridge'de alabileceği ekstra bir puan ise bize büyük bir avantaj sağlayabilir.

Umut dünyasında yaşıyoruz, matematiksel olarak şansımız sürdüğü sürece bu yarışı bırakmayacağımıza inanıyorum. Maç yarın saat 22'de. Herkese iyi seyirler.

4 yorum:

  1. içimden bir his yenersek şampiyon biz oluruz diyor.

    YanıtlaSil
  2. Tottenham'da moraller bozuk, bu maçı alıp taraftara kendilerini affettirmeye çalışacaklar. Zor maç.

    YanıtlaSil
  3. küfür olarak algılanabilecek kelimeler kullanırken otosansür uygularsak daha iyi olur. t*ttenham gibi, sp*rs gibi. :)

    son 8 maçta 22 puan çok önemli bir başarı bence, her ne kadar şanssız bir beraberlik alsak da. umarım güzel maç olur ve galip geliriz.

    kroenke amerikan futbolu klübüne yatırım yapmış sanırım, lady nina'nın hisselerini satması biraz daha zorlaşmış diye duydum.

    YanıtlaSil
  4. Maçın tek olumlu sonucu: Robin van Persie döndü.

    YanıtlaSil