14 Nisan 2010

14 Nisan 2010 Tottenham 2-1 Arsenal Maçı (Premier Lig)

Koca bir sezonu geride bıraktık, daha kaliteli daha iyi oyun çıkarabileceğimiz bir maçla iddiamızın sona ermesini isterdik ama olmadı. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maça Walcott, Van Persie başlamıyorsa yapacak bir şey yok, maçı 2 pozisyonla kaybedersin.

Van Persie'nin dönüşü gelecek sezon için ne kadar önemli bir oyuncu olabileceğinin sinyalini hemen verdi. Müthiş futbol zekası ve tekniği iyice olgunlaşan oyununu hemen sahaya yansıttı, son 15 dakika Tottenhamı ofansif manada ezdik onun sayesinde. Gelecek yıl büyük başarıların altına imza atacaktır buna eminim.

Bir başka tebrikte Campbell'a gitsin büyük bir baskı altında oynadığı bu maçta herşeyi yaptı, helal olsun.

Bu kadar eksikle buraya kadar. Müthiş mücadele eden bütün oyunculara tebrikler. Artık 2.lik için bir savaş vericez kalan 4 maçta. Bu bloga yorumlarıyla yazılarıyla emek veren herkese teşekkürler, yine bir kupa zaferi yaşayamadık. Umarım gelecek sezonda bu mutluluğu hep birlikte yaşarız.

Tebrikler Arsenal.

5 yorum:

  1. Büyük burukluk oluştu içimde. Bu maçın hakkı kesinlikle bu değildi. Ama olmadı Almunia ve Silvestre'nin hatalarıyla. Maçın tek olumlu sonucu van Persie'nin gerçekten dönmüş olduğunu görmek. Frikiği harikaydı çatala giden topu iyi çıkardı Gomes. Onun dışında da farkını hissettirdi. Bendtner yine boş kaleye atsa da beraberliği bir türlü yakalayamadık. RvP girdikten sonraki kısımda topla oynama oranı %83-%17'ydi. Ama sadece tek gol bulabildik. Umarım ligi ManU'nun üstünde bitirebiliriz artık, hedef bu olacak sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar eksikle ancak bu kadar oluyor. gayet güzel bir mücadele sergiledik bu kadar eksiğe rağmen. İlk golde aynı adam 100 kere vursa 1'i belki de zar zor girerdi ama tuttu bu maçta gol oldu. Her şeye rağmen teşekkürler Arsenal...

    YanıtlaSil
  3. Sağlam bir rvp rooney kadar değerlidir ama maalesef sağlam kalma süresi pek uzun olmuyor...

    YanıtlaSil
  4. Haftasonu 120 dakika maç yapıp küme düşen takıma yenilip elenmiş ve morali bozuk olan bir takıma Rvp girene kadar pozisyon bulamayıp amatörce goller yiyorsan gerçekten durum çok kötü. Walcott ve Rvp'yi bu kadar geç almak zorundamıydı Wenger. Hala kenarda uyumaya devam ediyor bi taktiksel değişiklik yok risk yok. Maçada korkak bi 11'le başlamıştık zaten. Nedir bu Rosicky ve Sagna sevdası anlamadım. Birini çıkart yerine Walcott'la başla yani. Eboue ileri uç adamı mı sanki. Yan pas yan pas olmuyor işte neden hala o kadar dakika bunu zorladı buda anlayamadığım şeyler arasında. Neyse artık seneye inşallah Wenger cebindeki akrep'i çıkartırda kaliteli adamlar alır. Bu arada Almunia'yla Silvestre'ye güle güle.

    YanıtlaSil
  5. abicim her işte bir hayır var.belkide dünkü maç arsenal için dönüm noktalarından biri olacak.dün anlaşıldı ki;1)chamakh alınmalı.eduardo ve bendtner kalabilir de gidebilir de.ve mümkünse fazla 11 başlamamalı bu ikisi.fa cup,carling cup'ta oynamalı.yeter yav.biz bundan öncede çok oyuncuya sabır gösterdik.bu kadarda olmaz.chamakh ile RvP'de değişmeli olarak oynamalı.chamakh ağırlıklı yedek kalmalı.adam zaten arsenal'e geleyim yedek kalsam da olur diyor.2)silvestre,campbell,almunia ile yollar ayrılmalı.buraya kadar deyip.yerine sağlam 1 stoper şöyle vermaelen yaşlarında.+kaleci.(lloris veya akinfeev).3)artık yeter şu kiralıktaki iyi oyunculardan A takıma takviye yapılmalı.ne bileyim:bartley,coquelin,cruise,eastmond,frimpong,lansbury,sunu gibi.hoyte,gilbert,randall,rhys murphy,barazite bu adamlar ise artık şanşlarını tükettiler.vasat oyuncular.gidip mis gibi oynasınlar orda burda.kalabalığa gerek yok.seneye bu kan değişimi bizi en az 2 kupa sahibi yapar.carling cup+fa cup gençlere emanet edilir bazı maçlarda.böyle geniş bir kadro neler yapmaz ki.artık RvP patlasın dağıtsın ortalığı.bu potansiyelle.walcott,wilshere,diaby,ramsey,denilson vs artık yıksınlar bazı duvarları göstersinler ne kadar değerli olduklarını.ha bu arada orta sahaya adam almaya gerek yok diye düşünüyorum.melo falan geç onları.nasri'de artık bu işi yapmaya başladı.birde kısa kısa yazmayı unuttunuz herhalde.1-2 haftadır yazmıyorsunuz.

    YanıtlaSil