06 Nisan 2010

06 Nisan 2010 Messi : 4 Arsenal : 1 (Şampiyonlar Ligi)

Diyecek bişey yok. Emeği geçen herkese yazıklar olsun.

Öncelikle Wenger'e ve hiç bişey yapmayan sağlık ekibine. Arsenal tarihinin kara lekesidir bu maç. Eksikler falan bahane.

İlk maçta tam kadroyduk adamlar gene kukla gibi bizi oynattı ama pozisyonları değerlendiremediler şansa berabere kaldık. O maç Wenger'e uyarıydı önlem alması için ama o almadı ve bu tablo ortaya çıktı.

İki takım arasındaki fark; Barcelona 4-1 öndeyken pres koyuyor biz 1-0 öndeyiz adamları izliyoruz. İleri çıkıp top kaptırıyoruz defansta adam yok Messi bomboş at koşturuyo. İlerdeki üç adam yalnızları oynuyo, ortasahadaki üçlü Messi'yle Xavi'nin peşinden koşmaktan ileri çıkamıyo. Defansın ne yaptığı belli değil. Hırs yok mücadele yok azim yok yardımlaşma yok.

3-1 olmuş son 15 dakikada Silvestre çıkıp Eboue giriyo. Taktik değişikliği yok sadece kenardan maçı gerine gerine izleyen Wenger var. Kaleciye geri pas oynamada rekor kırdık. Nasri, Clichy hariç hepinize yazıklar olsun. Wenger'in artık şapkasını önüne koyup bazı klişelerini yıkması lazım. Rakibe önlem almak gibi, tecrübeli adam transfer etmek gibi, takım oyununu öğretmek gibi. Rosicky'yle Silvestre'yi ben olsam bu akşam uçak biletini alıp gönderirim. Bu kadar kötü bir Arsenal iki maçtır görmemiştik. Ortasahada zaten yıldıramadın geçen maç Barcelona'yı, Eboue-Denilson-Diaby'li orta saha yapki direnç kazansın takım. Cesur oynadın da ne oldu farkı yedik. Dua edelim ki adamların Madrid derbisi var, ikinci yarı saldılar maçı yoksa dahada feciyat yaşayabilirdik.

Bravo Wenger tebrikler çocuklar..

16 yorum:

  1. diaby'nin hakkını yememek lazım.bence çok çalıştı.3 asist yapabilirdi.rosicky sanki walcott.daha yeni öğreniyo futbolu.diaby sağ çizgiden aldı topu,zeki ve teknik bir oyuncu olduğu için 25 metreden rosicky'e yuvarladı,alda at dedi.sen topu düzeltmeden ceza sahası dışından aban üstten dışarı çıksın.durdur topu yap uzak köşeye yerden plaseyi.işte fark burda.rosicky gitmesin kalsın.nasri'nin yedeği olsun.bu mu rosicky.bence sagna stoper başlamalıydı.silvestre gibi bir çöplüğü alsın seneye galatasaray gereği yok.

    YanıtlaSil
  2. barcelona o kadar iyi oynamasına bizim o kadar eksiğimiz olmasına rağmen pozisyon olarak baktığımızda cok da fark yoktu acıkcası.bir sürü pozisyon son pası doğru verememekten ya da bendtnerin kazmalığından kayboldu.1-0 ken ve 1-1 ken iki tane var bu bahsettiğim tarzda.

    ayrıca clichy ve nasri muhteşem oynadılar.özellikle clishy herşeyi yaptı baktı bendtnere pas vermekle bişey olmuyo kendisi şut bile cekti.

    YanıtlaSil
  3. tüm takım clichy gibi hırslı olsun yine boyle yenilsin kimse bir şey demez. Clichy o kadar taca giden topları aldı takımı ateşlemek için, o kadar top kesip takımı kontraya çıkardı ama nafile.

    4 yıl onceki barcelona - arsenal maçına bakın bi de şimdiki barcelona - arsenal maçına.. hangi takım ne kadar değişmiş

    YanıtlaSil
  4. Diaby'e iyi diyenlere bişey demiyorum. Adamın bi Walcott'a gol pası var onun dışında tüm topları kaptırdı.

    İkinci yarı oynamadı bile adamlar bıraktı maçı. Topla oynama yüzdesinde 61 39 önde bitmiş maç.

    YanıtlaSil
  5. rosicky yoktu hiç, nasri ve diaby ayakta kalan isimlerdendi. nasri çok iyiydi özellikle. silvestre zaten arsenal'e niye gelmişti onu 2 yıldır anlayamadım. her neyse futbolcuları çok da suçlayacak bir şey yok, üzülecek bir durum da yok. sonuçta cska moskova'ya elenmedi arsenal. sağlık olsun diyelim. ayrıca seneye bir değil iki kaliteli forvet şart bu takıma.

    YanıtlaSil
  6. messi balon yææ.. iniesta neydi? aa xavi xavi diye kafa ütülemeyin ya..

    bi de ne vardı? abi barcelona top filan oynamıyor, psikolojik olarak üstün geliyor yalnızca..

    başka mazaret kaldı mı abi? ha doğru dünyanın en iyi önliberosu 5 yaya toure değerindeki alex song yoktu, ondan oldu..

    YanıtlaSil
  7. bu sitede her mağlubiyetten hemen sonra yazılan yazılarda sanırım heyecan yüzünden basitlik ve akdeniz sıcakkanlılığı bulunuyor sürekli. kimilerine göre tarihin en iyi takımı şu anki barcelona, gelmiş geçmiş en iyi olarak görülen bir oyuncuları var ve arsenal bu takıma yenildi diye tarihinin kara lekesidir diyorsunuz. bu takımın dünya çapındaki iki önemli oyuncusu sakat, song ve gallas gibi defansın en önemli 3 oyuncusundan ikisi sakat ve bu takım bariz bir biçimde kendisinden kalite farkı olan bir rakibine yenildi, geçen seneki tottenham kupa maçı ya da manchester sürkülasyonları gibi de olmadı sonuçta. barcelona hem geçen sene hem de bu sene hedef maçlarda ya da iştahlı top oynadığı maçlarda sadece chelsea tarafından durdurulabildi. ayrıca, sağlık ekibinin birşey yapıp yapmadığı ile ilgili kaynağınız, bilginiz nereden geliyor merak ediyorum.

    eğer wenger'e eleştiri yapılacaksa defans ve forvetteki eksiklikleri gidermek için bir transfer yapmadığı için birşey söylenebilir, yoksa bu takımın bu kadar sakatla ligde liderin 3 puan gerisinde olup, şampiyonlar liginde çeyrek final görmesi başarıdır. arsenal gibi bir takımda bu kadar sakat futbolcu varken -özellikle van persie- liverpool gibi rezalet bir sezon yaşamadıysa bunu sağlayan da wenger'dir.

    silvestre'yi göndererek bu takımın sorunları çözülüyorsa şimdiye kadar 10 kere gönderirdi wenger. djourou bir sezon kaçırdı, senderos sorunlu, gallas sakat, song sakat. bu adamın bu takımda 3. yedek konumunda olmasının bir sebebi var; almunia ve fabianski sakat olsa mannone kötü bir maç çıkarsa onu da mı göndermemiz gerekecekti? rosicky, everton, porto, liverpool maçlarında asist/gol katkısı sağlıyordu, bir sene top oynamamasına rağmen. bendtner, rosicky, denilson, bunlar değerli rotasyon oyuncuları, form durumuna göre takıma katkı sağlarlar ama bir fabregas, van persie, vermaelen gibi eğer fitse oynar gibi durumları yok sonuçta -eğer dün akşamki gibi bir durum söz konusu değilse.

    YanıtlaSil
  8. basit bir yenilgi değildi ama şansımızın pek yüksek olduğu da söylenemezdi. maçtan önceki verilere bakarsak, van persie'nin sakatlığı sonrasında takımın temelini oluşturan 4 oyuncudan 3 tanesinin -fabregas, gallas, song- sakatlığı, fark yaratabilecek arshavin'in yokluğu, serinin ilk ayağındaki dehşet verici ilk 25 dakika, messi'nin insanlık dışı formu, wolves maçında ancak 90+3'te gol bulabilmemiz; bunları göz önüne alınca turun çok çok zor olacağını düşünüyordum. buna rağmen öne geçebildik, ilk yarıda bir kaç tane de fırsat harcadık ve yediğimiz ilk gol, normal bir gol değil bana göre. sadece yetenek değil, şans ve özverili çalışmayla geliştirilmiş bir vuruş tekniğinin sonucu olan bir goldü. barcelona'yı yenmek için şansın da yanımızda olması gerekiyordu ve sanırım diaby'nin walcott yerine bendtner'e pası vermesiyle o şans barcelona'ya doğru kaydı.

    barcelona bizden fizik olarak, defans olarak çok daha kuvvetli takımları mağlup etti kaç kere. kendi oyunumuz yerine, gol bulmamız gereken bir maçta, oyuncuları sezon boyunca alışık olmadıkları bir mentaliteyle oynatmak bana çok riskli geliyor; ama sonuç ne olurdu bilemem tabii ki.

    demek istediğim, bizden daha iyi olan bir takıma yenildik diye onu gönderelim bunu gönderelim, wenger'in süresi doluyor gibi sonuçları meçhul öneriler bana çok mantıklı gelmiyor. örneğin benzer bir durumda, ferguson kleberson'lu, djemba djemba'lı kadro sonrası gitseydi, 2005 sonrasında manu'nun şimdiki kadar çok başarısı olur muydu şüphelerim var.

    YanıtlaSil
  9. @emre
    beğenmiyorsan siteyi girmezsin kardeşim.bu ağır bi mağlubiyettir.bi kaç sezon önce 10 kişiyle ezdiğimiz Barca şimdi bizle dalga geçiyosa ciddi sorun var demektir.takım nereyen nereye gelmiş.söylediğim gibi ilk maçta tam kadroyduk gene aciz durumdaydık şanslıydık berabere kaldık ama bu maçta adamlar affetmedi.önemli olan yenilmek değil.takım 5-0 yenilsin ama mücadele etsin.chelsea'e kendi evimizde 3-0 yenildik hiçbirimizin gıkı çıkmadı.neden, çünkü mücadele ettik, elimizden geleni yapmaya çalıştık.

    liverpool gibi kalitesiz bir takımlada karşılaştırman çok gülünç gerçekten. Arsenal gibi kadrosu geniş ve iyi olan bir takımın büyük takımlara karşı hep farklı yenilmesi büyük bir soru işareti.

    takımın sorunu bu formanın yükünü kaldıramayacak adamların bulunması.Mannone'ninde kötü oynadığı maçlar oldu ancak eleştirmedik, neden çünkü elinden geleni yapmaya çalıştı ve daha genç.Rosicky denen adam kaç yaşında ve çok tebrübeli bir adam ama sanki dün mahalle maçı yapar havalarındaydı, umursamaz ilgisiz, kapasitesini hepimiz biliyoruz ama kafasında Arsenal'i bitirmiş. Silvestre'de artık yaşlandı ve bitik durumda. Wenger'in bir diğer hatası defansta hiç alternatifin yok, Senderos'u gönderiyosun Silvestre takımda kalıyo. İşte sonra böyle durumlara düşersin. Messi'ye de önlem almam dersin adam sana 4 tane atar şampiyonlar liginde gol kralı olur.

    YanıtlaSil
  10. yahu ben siteyi beğenmiyorum mu dedim? bu ve mağlubiyet sonrasındaki yazıların bir kısmındaki x'i yollayalım, y topçu değil tarzı yorumlara sebeplerini belirtip bir eleştiri yaptım, benim fikrimdir, katılırsın, katılmazsın, saygı duyarım. eğer ben de yorumlarımda istemeden saygısızlık yaptıysam özür dilerim.

    arsenal'i liverpool ile kıyaslamadım. "arsenal liverpool gibi rezalet bir sezon yaşamadıysa.." dedim, anlatmak istediğim bu kadar çok sakatı olan bir takımın liverpool'un şu anki durumunda bulunması çok anormal olmazdı bana göre. arsenalist sitesinde bu konuyla ilgili çok keyifli bir tartışma var; wenger'i tamamiyle suçlu bulan bir bakış açısı ( http://arsenalist.com/2010/04/01/same-old-questions/ ) ve olaya başka bir açıdan, benim de çoğunlukla katıldığım, bir yaklaşım ( http://arsenalist.com/2010/04/01/same-old-questions/ )

    takım bir kaç senedir sakatlık konusunda oldukça şanssız, ama -transfer ve oyuncularına duyduğu aşırı güven gibi konularda daha esnek olabileceğini düşünsem de- bu negatif durumu wenger'den başka birisinin de minumuma indiremeyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. emreye katılıyorum.

    ama şimdi şöyle bir durum var. wenger 15 senedir takımın başında ve takım çok iyi yerlere geldi. bazı şeyler maksimuma çıktıktan sonra minimuma doğru hızla yol alır. bu gibi durumlarda kan değişikliği çok iyidir.

    ama wenger bu takımda kalmak istediği sürece sonsuz kredisi vardır.

    YanıtlaSil
  12. emre bende diyorum ki sana bak ; yenilebiliriz zaten kimse turu geçiceğimizi beklemiyordu ancak bu kadar komik durumlara düşeceğimizide beklemiyordu iki maçtada.Fulham'ı dün koy gene fark yer ama bişeyler yapmaya çalışır hem taktiksel hem oyuncu bazında. Barca'yı eleyecek ne yaptık?
    Pas mı yaptık,pres mi uyguladık,adam markajımı,kanatlardan mı oynadık,ileri doldur boşalt mı yaptık,top mu tuttuk.
    Ne yaptık söyle?
    Hull City'e nasıl çıktıysak Barca'ya da aynı mentaliteyle çıktık bunu eleştiriyorum ben ve bazı oyuncuların umursamazlığını.

    YanıtlaSil
  13. 4-1 yenilmişiz sonuçta, haklısın, tamamiyle katılıyorum, "burnley-arsenal maçı gibiydi, biz burnley, onlar arsenal gibi oynadı" diye katıldığım bir yorum vardı hatta, ve daha genel olarak son sezonlardaki güçlü takımlara karşı zaafiyetimiz en büyük problemimiz sanırım, hepimiz hemfikiriz bu konuda. ama ben rosicky'e ya da silvestre'ye çok kızamıyorum bu durumda, çünkü bu adamların takıma verebilecekleri maksimum belli, ki karşılarındaki adamlar xavi ile messi. takım kör topal bir durumda ve bu oyuncular zorunluluktan, gallas ve fabregas olmadığı için oynadılar.

    wenger'in tek maç üzerinden kazanmak için taktik, motivasyon üretme gibi konularda hiddink, mourinho gibi teknik direktörlerin gerisinde olduğunu düşünürüm, kariyeri boyunca cuper ile yarışır final kaybetme konusunda. bu maçta da eğer biraz daha şanslı olsaydık turu geçebilirdik ama yine de -çok suçlu bulmasam da- onların ilk golünden sonra birşey yapmadığımız konusunda katılmamak elde değil.

    bu arada hızlı yorumlarınız için çok teşekkürler, arsenal konusunda detaylı tartışmalara girecek birileriyle konuşmak güzel bir duygu. :)

    YanıtlaSil
  14. heh tamam şimdi orta noktayı bulduk :) sen diyosun ki zaten kapasiteleri yok, tamam silvestre kötü oynadı zaten beğenmediğimiz bi oyuncu değil ancak ben rosicky'e kızıyorum çünkü yetenekli adam, canını dişine takıp oynasa bişeyler yapar ama dün bitane olumlu yan pası geri pası dahi yok, gereksiz çalımlara girip top kaptırıyo basit oynamak yerine, önü bomboş gitse karşı karşıya gol yapıcak topu alıp hemen dandun vuruyo bi umursamazlık lakaytlık buna sinir oldum :)

    YanıtlaSil
  15. geçenlerde arshavin birşeyler söylemişti

    ( http://www.goal.com/tr/news/447/ingiltere/2010/03/24/1847310/arshavin-%C5%9Fampiyonlu%C4%9Fa-inanm%C4%B1yor )
    bende buna çok kızmıştım.transfer transfer geldiğinden beri başka bişey yok ağzında diye.gerçek yıldızlara sahip olmalıyız diye.lan dedim senin yedeğin rosicky bile dünya çapında bir oyuncu.ama yanılmışım.gerçekten haklı.dün akşam bizi farkıyla kurtaracak tek oyuncu vardı'rosicky'.soldan girer,orkestra şefliğini yapar oyun kurar,gol atar,asist yapar vs.kolunda pazubandı yoktur ama kaptan gibi davranır diye.yok ama yok!!!bizim rosicky'nin rosicky'liği volves'e karşıymış.adamlar ilk 15 dakika 300 pas yapmış biz 50.bu arsenal bizim bildiğimiz arsenal mi?bu takımın ideal 11'inde dünya çapında olmayan oyuncu yok.dün akşam hangileri yoktu.PERSİE-ARSHAVİN-FABREGAS-SONG-GALLAS.5 oyuncu.yaw olmasınlar.biz kadromuz geniş diye geziyoz ortalıkta.arshavin yoksa rosicky var,persie yoksa bendtner var,fabregas yoksa nasri var,song yoksa denilson var.dün akşam 3 fark yemeyecek bir takım var sahada.ben turu geçelim demedim.dalga geçilmeyelim dedim.işte fark burda.arshavin bunları diyor.gençler hırslansın diye bir zarfta olabilir bu.o gençler biz gerçek yıldızız demek için ellerinden geleni yapmaları için.tersini söyleyip yaptırmak gibi.ne diyelim bence ilacımız.boateng(hamburg)-chamakh(bordo).silvestre,campbelli,eduardo posta.reserv takımdan 5 oyuncu A takıma.ve geniş bir kadro.belki de şampiyonlar ligi şampiyonluğu!!!

    YanıtlaSil
  16. @caner

    basmıyoruz, tek olay bu, bugün bayerni gördün. dişe dişe kana kan dalıyo, hanımevladı oynuyoruz çok, bu yapının değişmesi lazım.

    YanıtlaSil