11 Mart 2010

Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi Yarışı

Çok güzel bir şampiyonlar ligi galibiyeti aldık, ama fazla da abartmamak gerekiyor, 2 yıl önce 2.tur'da Milan'ı deplasmanda yenmiştik, sonraki turda Liverpool'a elenmiştik. Sonuçta bir anlamı kalmıyor, artık önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız.

Ligde geride 9 maç kaldı, çok sıkıntılı yerlerden lige büyük çabalarla tekrar tutunduk, Chelsea maçından sonra toplamda üstümüzdekilerle 20 puana yakın fark vardı, bugün Chelsea'nin eksik maçını galip geldiğini varsayarsak toplamda 5 puan fark var, rakiplerinde kendi aralarında oynayacağı düşünülürse gayet iyi durumdayız.

4 iç - 5 deplasman, özellikle bizim için alacağımız her deplasman galibiyeti şampiyonluğa bizi o kadar yakınlaştıracaktır, ama deplasmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz, en son Stoke City maçı herkesin hatrındadır.

Maç maç gidiyoruz artık, full konsantrasyonla her maça çıkıldığını Wenger belirtti, önümüzdeki 2 maç Hull dışarda - Westham içerde, ikisinide aldığımız zaman farklı birşeyler göreceğiz, haftaya Manchester, Liverpool'la oynuyor. Liverpool'un 4.lük için en azından yenilmemesi gerektiğini ve büyük maçlarda daha iyi bir konsantrasyonla oynadığını biliyoruz. Artık Tottenham deplasmanı da City ile içerde yapacağımız maçta dahil olmak üzere, hep kalite olarak bizden daha aşağı takımlarla maç yapacağız, bu da bizi ligin geri kalan son 9 haftasında her maçı kazanma ihtimalimizin daha fazla olduğunu ortaya koyuyor, mesela geçen 4 hafta bunu kanıtladık, Liverpool-Stoke-Sunderland-Burnley, biz bunlardan daha iyiydik ve kazandık, bundan sonraki 4 haftada bunu yapabiliriz inanıyorum.

Hull City maçı özelinde bakarsak, Hull'da Bullard'da dönüyormuş sanırım, bu bizim için iyi değil ancak Hull'un durumu hiç olmadığı kadar kötü, bu bize dezavantaj yaratabilir, zaten bize karşı ters futbol oynayan bir ekip, bir şekilde sıkıntıya düşme ihtimalimiz olabilir. O nedenle çok çok dikkat etmemiz gereken ligin en önemli olmasada oldukça kritik dönemeçlerinden birindeyiz, eğer bunu dönersek haftaya da önümüz açılır, gerisini ondan sonra konuşuruz.

Şampiyonlar ligine gelirsek, takımın 2 tane as ve önemli oyuncusu yok, Van Persie ve Gallas ben ikisinin de bu sezonu kapattığına inanıyorum. Campbell her ne kadar iyi gözüksede, hızlı kaliteli oyunculara sahip takımlar karşısında zor durumlara düşecektir, Porto maçında Vermaelen müthiş oynadı bir çok şeyi kapadı, her zaman böyle olmayabilir, Barcelona, Munich, Chelsea, Manu gibi takımlara karşı favori olmamız imkansız durumda şu tabloyla, ama baktığınız zaman oyuncu kalitesi sistem ve birliktelik ilerisi için ümit veriyor.

Gelecek sene Gallas'ın gidişiyle artık stoper şart hale geliyor, Djourou'nun nasıl döneceğini bilemediğimiz için, Vermaelen kalitesinde bir stoper bulabilirsek muhteşem bir iş olur. Forvet hattı için Chamakh ile anlaştık zaten, Ramsey'in sakatlığı ile, ortasahayada iki yönlü kaliteli güçlü bir isim gerekiyor. Bunlarla birlikte zaten güçlü olan kadromuz çok kaliteli bir hale gelecektir.

Gidecekler oyunculara baktığımız zaman, ayağı kırıldıktan sonra eski hızına ulaşamayan Eduardo bence gitmeli, Gallas zaten gidiyor, geri kalan oyunculardan oldukça memnun durumdayız şu anda. İyi bir pozisyondayız önümüzdeki 5.6 yıla damgasını vurabilecek bir takım geliyor, yaşlar yavaş yavaş 25'e doğru yaklaşırken bu çocukların büyük işler başarıcağına eminim.

6 yorum:

  1. theotheo yine abartmışsın!gallas hiçbir yere gitmeyecek bence.chamakh ile anlaşmadık.eduardo'nun sözleşmesi uzatıldı.stoper'e gerek yok.senderos ve djourou gelecek.şimdi böyle şeyleri konuşmanın gereği yok.Robin ne zaman gelecek ona bakmalıyız.bendtner 3 gol atmış olabilir.ama 2si boş kale biri penaltı.Robin fit olduktan sonra kesinlikle oynamalıdır.çok havalara girmesin!!!

    YanıtlaSil
  2. -gallasın haberleri ortada, sözleşmesini uzatmadı bu zamana kadar?

    -eduardo gidecek demedim, gitmeli dedim.

    -senderos gözden çıkarıldı sadece djourou var, silvestre ve campbell'ın durumu belli, gallas gidiyor, stoper alınmazsa loserpooldan beter hale düşeriz.

    YanıtlaSil
  3. yalnız biz bayern'i eleriz be theo. Manu,chelsea ve barca favori olurlar ama takım halinde bayern'den hertürlü daha iyiyiz. Hatta ben bayern'i istiyorum çeyrek finalde.

    YanıtlaSil
  4. stopere gerek yok..senderos ve djorou gelecek..yaw sizin hedefiniz şampiyon olmak değil mi..bu 2li ile mi şaöpiyon olcaz..terry-carvalho-alex,,rio-vidic-brown nerde tomas,senderos-djorou nerde yahu..

    bu takıma gallas da giderse 2sağlam stoper alınmalı..öncelik bu olmalı hatta bence..

    YanıtlaSil
  5. vermaelen iyi de yanına kjaer ya da david luiz i alabilirsek çok iyi olur bence uzun yıllar gidebilecek bi ikili olur.

    YanıtlaSil
  6. bari nin stoperleri çok ii olur.

    YanıtlaSil