27 Mart 2010

Şampiyonluk Şansı Bitti mi?

Wenger'in açıklaması ve ifadelerinden anladığım kadarıyla, Wenger havlu atmış gibi görünüyor. Bugünkü sonuçlara da baktığımız zaman üst 2 sıra ile 7 puan fark açıldı, haftaya ne olur bilinmez ama Manchester United kazanırsa tekrar şampiyon olur herhalde.

Birmingham'daki dramatik beraberlikle şampiyonluğu kaybettiğimiz maçın üstünden 2 seneden biraz daha fazla geçmişken aynı şekilde verdik maçı, bu sefer daha güçlü bir Birmingham vardı. Bence o zeminde ve baskıda çok iyi top oynadık. Diaby ultra teknik futbol nasıl oynanır dersinin sınırlarını zorladı, bu senenin en iyisi Song'u söylemeye bile gerek yok.

Almunia naptı? Son haftada bizi kurtaran Almunia, bu hafta bizi yaktı. Kendi kalesine bu şekilde gol atan bir kaleci, şanssızlık veya başka birşey ama şampiyon olmamız doğa üstü güçler tarafından istenmiyor gibi. Bugünde Bolton'lu Samuel kendi kalesine öyle bir gol attı ki, balın bu kadarı olmaz dedirtti.

Çok iyi getirdiğimiz özellikle 2.yarı müthiş oynadığımız maçı bu şekilde vermenin puan durumu dışında mental olarak yaratacağı çöküntüden korkuyorum, Barcelona maçına nasıl bir reaksiyon göstereceğimizi merak ediyorum.

Haftaya Volves garanti bir maç, o maçı alıp ardından Tottenham'ı deplasmanda yenmek zorundayız, yani sene sonuna kadar puan kaybetme lüksümüz kalmadı, işler zora girdi, ama çocuklar ellerinden geleni yaptılar, her ne olursa olsun, önümüze bakmak zorundayız. Umarım Barcelona maçına bu maçı atlatmış olarak çıkarız.

1 yorum:

  1. Bundan sonra işler iyice zorlaştı şampiyonluk yolunda ama matematiksel olarak şampiyonluğu kaybetmedikçe ümidimi kesmem o ManU ve Chelsea maçlarından sonra müthiş bir seriyle yeniden zirveye ortak olduktan sonra.

    Birmingham maçı içime oturdu resmen. Kötü oynayıp ya da daha doğru düzgün bir golle puan kaybetsek bu kadar üzülmezdim. Bu kadar şanssız olamaz bir takım. Yediğimiz golden önce kaçırdığımız pozisyon hel hele Nasri kaleciyle karşı karşıyayken topu ayağına dolamasıyla falan bir türlü rahatlayamamıştık, ardından da dramatik bir golle 2 puanı bırakmak baya üzdü beni. Telafisi olur mu artık bilmiyorum, haftaya ManU-Chelsea maçının berabere biterse ve bizde kazanırsak tekrar eski konuma gelmiş olacaz. Ama tabi artık üstümüzdeki takımların birbiriyle yapacağı maç kalmamış olacak şimdiye kadar onların puan kaybetme olasılığının en yüksek olduğu maç oydu.

    Futbolda hiçbir şey belli olmuyor. Bu haftaki yaşadığımız beklenmedik düş kırıklığı gibi sezon sonunda büyük sevinç yaşayabiliriz.

    YanıtlaSil