04 Mart 2010

Oyuncularımızın Milli Takım Karneleri

Bu hafta içi oynanan milli maçlarda toplam 11 Arsenal oyuncusu forma giydi. Bu maçlarda Nicklas Bendtner ve Carlos Vela ülkeleri adına gol atma başarısı gösteren isimler oldu. Maçların genel değerlendirmeleri ise şöyle:


Andrey Arshavin
Macaristan 1-1 Rusya

Andrey Arshavin'in sakatlıktan dönüp 45 dakika oyunda kaldığı maçta Rusya Macaristan ile 1-1 berabere kaldı. Macaristan'ın 39. dakikada defans oyuncusu Vilmos Vanczak ile öne geçtiği maçta 59. dakikada Everton oyuncusu Diniyar Bilyaletdinov eşitliği sağladı.

Bacary Sagna ve Cesc Fabregas
Fransa 0-2 İspanya

Bacary Sagna ile Cesc Fabregas'ın karşı karşıya geldiği maçta İspanya Fransa'yı Stade de France'da 2-0 yenmeyi başardı. İspanya'nın golleri David Villa ve Sergio Ramos'tan geldi. Maçta Fabregas 45 dakika oyunda kalırken Sagna ise 90 dakika boyunca sahadaydı.

Nicklas Bendtner
Avusturya 2-1 Danimarka

Nicklas Bendtner'in takımın tek golünü attığı maçta Danimarka Avusturya'ya 2-1 mağlup oldu. Bendtner 61 dakika oyunda kaldığı maçta 12. dakikada Franz Schiemer ile öne geçen Avusturya'ya karşı 17. dakikada beraberlik golünü attı. Ancak Avusturya 38. dakikada Roman Wallner ile tekrar öne geçti ve maçı bu skorla kazanmayı başardı. Danimarka 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda Japonya ve Kamerun ile aynı grupta yer alıyor, bu Bendtner'in Arsenal'den takım arkadaşları Robin van Persie ve Alex Song ile rakip olması anlamına geliyor.

Thomas Vermaelen ve Eduardo
Belçika 0-1 Hırvatistan

Beliçka kaptanı Thomas Vermaelen'in 90 dakika forma giydiği maçtan Eduardo'nun formasını giydiği Hırvatistan 1-0 galip ayrıldı. Hırvatistan'ın golü Niko Kranjkar'dan gelirken iki takımda bu yaz düzenlenecek olan Dünya Kupası finallerine katılma hakkı kazanamamıştı.

Theo Walcott
İngiltere 3-1 Mısır

Thoe Walcott'un ilk 11'de başlayıp 57 dakika forma giydiği maçta İngiltere Wembley Stadyumu'nda Mısır'ı 3-1 mağlup etti. Konuk ekip Mısır ilk yarıda Mohamed Zidan ile öne geçip devreyi önde kapatmasına rağmen 2. yarıda sahada tam anlamıyla İngiltere fırtınası esti ve ev sahibi ekip önce Peter Crouch ile eşitliği sağlayıp ardından Shaun Wright-Phillips ile öne geçti. Maçın skorunu ise ilk golün sahibi Peter Crouch belirledi.

Alex Song
İtalya 0-0 Kamerun

Alex Song'un 57 dakika sahada kaldığı maçta Kamerun İtalya ile golsüz berabere kaldı. Bu maç Kamerun'un Afrika Uluslar Kupası çeyrek finalinde Mısır'a elendikten sonra yaptığı ilk maçtı.

Tomas Rosicky

İskoçya 1-0 Çek Cumhuriyeti

Tomas Rosicky'in 66 dakika forma giydiği mücadelede Çek Cumhuriyeti İskoçya'ya 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Maçın tek golü 62. dakikada Scott Brown'dan gelirken İskoçya'nın yeni teknik direktörü Craig Levein ilk maçından galibiyetle ayrılmış oldu.

Carlos Vela
Yeni Zellanda 0-2 Meksika

Carlos Vela'nın yedek başladığı maçta Meksika Yeni Zellanda'yı 2-0 mağlup etti. Maçın ilk golü Meksika adına Javier Hernandez'den gelirken oyuna sonradan giren Carlos Vela farkı 2'ye çıkararak Meksika'yı rahatlattı. Meksika DÜnya Kupası'nda Güney Amerika, Fransa ve Uruguay ile aynı grupta yer alıyor.

Emmanuel Eboue
Güney Kore 2-0 Fildişi Sahili

Emmanuel Eboue'nin 90 dakika forma giydiği maçta Fildişi Sahili Güney Kore'ye 2-0 yenildi. Fildişi Sahili Afrika Uluslar Kupası'ndan sonraki ilk maçına teknik direktörsüz çıktı ve maça 4. dakikada Lee Dong-Gook'un attığı golle kötü bir başlangıç yaptı. Güney Kore'nin galibiyeti kesinleştiren gol ise son dakikada Kwak Tae-Hwi'den geldi.

2 yorum:

  1. sakatsız bir milli mac haftası oldu..çok şükür..

    YanıtlaSil
  2. saolasın Cesc eline sağlık. sakat vermememiz iyi oldu, normalde hep milli takım arasında çok sakat veriyorduk.

    YanıtlaSil