29 Mart 2010

Durum Değerlendirmesi ve Fikstür Durumu

Oldukça kötü bir haftasonu geçirdik, beraberlik sürpriz değil ama böyle olması sürpriz ve yıkıcı aynı zamanda Chelsea ve Manchester United sonuçları da şevkimizi ve umudumuzu kırdı biraz. Kazansaydık eğer haftasonu Volves maçı ile iyi noktaya gelip daha sonra Tottenham deplasmanında olası bir puan kaybını düşünebilirdik. Şu anda Tottenham deplasmanını kazanmak şart oldu. Yapılmayacak bir şey değil, ama genede işleri zora soktuk.

Gelelim şampiyonlar ligine, sürekli gazlanan Barcelona'yı yeneceğimizden eminim, ona şüphem yok. Ama bu denli bir psikolojik yıkımı ve baskıyı nasıl aşacağız o önemli. İbrahimovic sırtıyla pas veriyor, nasıl yaptı nasıl etti of puf, Messi 2 kişiyi geçiyor dünyanın en iyisi, Xavi ara pas atıyor dünyanın en iyi ortasahası, Manchester'dan kovulan Pique top kesiyor dünyanın en iyi stoperi, Arsenal'in almadığı Toure en iyi ön libero, Keita öyle, Pedro, Bojan dünyanın en iyi genç yetenekleri.

Burada şampiyonlar ligi 2.turunda Porto'ya 5 atan bir takım var. Song'u tanımazlar, Diaby kim, Bendtner kazma, Vermaelen Pique'nin tırnağı olamaz, Clichy-Sagna vasat, Almunia dünyanın en kötüsü. Takım genç, Wenger bu gençlerle hiçbirşey yapamaz, aman Arsenal değil mi işte, iyi top oynarlar ortada birşey yok.

Olan şey bu, bunu yapan basın ve ondan etkilenen Arsenal taraftarları falan. Bu bakış açısı oyunculara yansıdığı zaman zaten maçı baştan kaybederiz, Stuttgart'ın ilk maçta Barcelona'ya oynadığı tek kale oyun ortada, ondan bahsedilmez, iş kazasıdır.

Bu denli bir şişirmeyi patlatmanın vakti artık geldi. Arsenal'in gücüne Arsenal'i gerçekten iyi bilen ve takip eden herkesin inanması gerekiyor, Barcelona karşısında bu psikolojik engelleri aşarsak turu geçeceğimizden eminim. Herkese iyi haftalar.

6 yorum:

  1. İbrahimovic sırtıyla pas veriyor, nasıl yaptı nasıl etti of puf, Messi 2 kişiyi geçiyor dünyanın en iyisi, Xavi ara pas atıyor dünyanın en iyi ortasahası, Manchester'dan kovulan Pique top kesiyor dünyanın en iyi stoperi, Arsenal'in almadığı Toure en iyi ön libero, Keita öyle, Pedro, Bojan dünyanın en iyi genç yetenekleri.

    barcelona ile dalga geçmeye çalışmışsınız sanırım ama bu söylenenlerin hepsi doğru. ister kabul edin ister kabul etmeyin.

    YanıtlaSil
  2. bir oyuncunun sırtıyla pas vermesi önemli bir olay mıdır?

    ben sana diaby'nin oyununu kesip göndereyim birmingham maçından hangisi daha değerli veya hangisi daha fazla bireysel yeteneğe ve kaliteye dayanıyor?

    birşeyi olduğundan fazla görmek veya göstermek olsa olsa akılsızların işi olur.

    barcelona çok iyi bir takımdır, ama her takım gibi eksiklikleri var, buradan yola çıkarak tespitlerimde bulundum. sen bojan'a dünyanın en iyi genç yeteneği demeye devam edebilirsin, song dururken ha?

    bazı şeyleri ayırtetmekte zorluk çekiyoruz hakkaten, ben arsenalliysem gördüğüm gerçekleri söylemekle ve takımıma katkı sağlamakla yükümlüyüm, sen de buraya böyle yorum yazıyorsan eğer, toure'nin dünyanın en iyi önliberosu olduğunu kabul ettiğini gösterir bu.

    song varken toure demek attan inip eşeğe binmeye benzer herhalde.

    YanıtlaSil
  3. cenap hocam seni kımıyorum sen niye bole yazıları ciddiye alıyosunki bugun barca yı chelsea yi tutanlar arsenal 2 kupa kazansın arsenali tutar bunlar boyle :D postmodern futbolun yan ürünleri işte :D:D

    YanıtlaSil
  4. yaya toure konusundaki görüşüm budur evet, bence alex song'tan çok daha iyi bir futbolcudur.

    YanıtlaSil
  5. ne bojan ne de pedro dunyanin en iyi genc yetenekleri degildir buna katiliyorum hatta sadece iyi bir futbolcu olabilirler maksimum gelisim saglarlarsa asla yıldız oyuncu olamazlar. Benim gozumde en iyi on libero su anda essien'dir, yaya toure ise barcelona da yeterli bir oynuncudur. Yazida aksini soyleyecegim tek konu xavi'dir. Tabi ki xavi herkese gore dunyanin en iyi orta saha oyuncusu olmayabilir, ama bence dunyada pas kabiliyeti en yuksek oyuncudur, en dogru tercihleri yapar pas atarken bu de minimum top kaybini yaninda getirir. bu yüzdendir ki ne yaya toure bu takimda siritir, pique de yuceltilir (tabi burada xaviyle birlikte oynayan ve en az onun kadar bu konularda pay sahibi olan iniesta'yi da unutmamak gerekir. Bunun disinda Ibrahimovic'i hic bir zaman yildiz bir oyuncu olarak gormemisimdir ve benim gozumde hicbir zaman henry'nin tirnagi bile olamaz. Macla ilgili olarak da umarim arsenal su sacma sapan tecrubeli oyuncu yok diye yaratilan sacma psikolojinin altina girmez, cunku bu turda arsenalin en az barca kadar sansi vardir. Son olarak sunlari soylemek istiyorum keske takımda bergkamp olsaydi (Bendtnerle alakasi yok bergkampa taparim) bir de umarim bir gün emiratesde londra derbisi izlemek nasip olur.

    YanıtlaSil
  6. İniesta sakat sanırım oynayamayacak bu büyük avantaj tabiki. Xavi'de tam bi lider ve çok yaratıcı. Sonuçta geçen senenin en iyi ortasahası seçildi. Yaptıkları ortada. Hafife almamamız gereken bir takım. Geride sert oyun ve pres'le boş alan bırakmayıp basıp, ilerde hızlı ve akılcı hücumlarla çıkarsak Barca'yı yıkarız.

    YanıtlaSil