19 Mart 2010

Barcelona Korkakları

Evet şampiyonlar ligi kuraları çekildi ve torbaya baktığın zaman en güçlü takım bize çıktı belki de. Ağlamalar başladı? Üstünden bir gün bile geçmedi.

Şimdi Barcelona turunu geçebilmek için psikolojik baskıyı yenmek zorundayız, dünya medyası o kadar çok gazlıyor ki Barcelona'yı rakiplerinin zaten en baştan şansı kalmıyor, oyuncu da antrenör de maçı en başından kafasında kaybediyor zaten, bu konuda kimsenin şüphesi yok.

Arsenal şampiyonluğa oynayan son 4 sene içinde 1 final, 1 yarı final oynamış, oldukça dengeli kaliteli kadrosu olan bir takım. Ama yorumlara bakarsan, bu maçı zaten kaybettikte, formaliteden oynayacağız falan gibi. Şaka gibi.

Görende, Beşiktaş'la eşleşti sanır Barcelonayı. Bu sene Barcelona'nın ne oynadığını ben çözemedim, çözen varsa anlatsın? Kolpa ispanyol takımlarına Messi'nin 2'şer 3'er gol atıp geçtiği, defansta saçma sapan hatalar yapan bir takım görüyorum ben bu yıl. Uzay takımını sadece gazetede görüyorum evet. Premier Lig'de bu dönemde 5'te 5 seri yapan, Porto gibi bir takıma 5 atan takım ise yok ortalıkta? Neden sizce?

Eğer bu psikolojik savaşı Wenger, oyuncular ve taraftar kaybederse turu kaybederiz. Ama bu savaşı kazanırsak ibre bize döner.

11 yorum:

  1. Olayın iki tarafı var. Biri şu: Barcelona kesinlikle iyi takım. Geçen seneki kadar iyi olmasa da kalan 8 takımın en iyisi Barcelona hala. Rakibi gözümüzde abartmayalım diyorsun, haklısın, ama rakibi abartmayalım derken küçümsemeye de gerek yok. Messi'nin 2'şer 3'er gol attığı kolpa İspanyol takımı Valencia mesela. Sonuçta Messi diye bir faktör var rakip takımda ve bizim defans 4'lüsünün Nani'yle bile problem yaşadığını düşününce, Messi için ekstra bir önlem alması gerekecek Wenger'in orası kesin.

    Diğer açıdan bakarsak Wenger'in şunu bildiğine eminim. Favori olan taraf Barcelona ve baskı onların üzerinde olacak 2 maçta da. Eğer ilk maçtan gerçek oyunumuzu oynar da Barca'ya elenebileceklerini hissettirirsek sapıtabilirler. Sonuçta kaybedecek hiçbir şeyi olmayan taraf biziz. Şampiyonluğunu korumaya çalışan ise onlar.

    Turu geçememek için hiçbir sebep yok. Tarafsız bir futbolsever için de dünya üzerinde izlenebilecek en güzel eşleşme Arsenal-Barcelona belki de. Umarım turu geçeriz. Geçemesek bile Barca'nın işinin tahmin ettiğinden çok çok daha zor olacağını düşnüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ne ağlaması kardeşim..gerçekçi konuşuyoruz..

    evimizde manuya chelseaye karşı oynadığımız topu,aldığımız skorları gördük..sannti dogru demiş daha nani'ye önlem alamıyorken messi^yi nasıl tutacaksın..defansımız size güven veriyorsa bilemem ama bana güven falan vermiyor..

    burada kimse takımımızı küçümsemiyor sadece gerçekleri konuşuyor..porto'yı yüceltip messi'nin 3gol attığı valencia'yı küçümsersen hata yaparsın..

    ilk maçta kontrollü oynayıp gol yemeden 1-0 falan almamız lazım macı..berabere bile kalsak mutlaka 0-0 olmalı..2.maçta gol atma zorunluluğu bizde değil onlarda olmalı ki hızlı ataklarla gol bulabilelim..

    barca macına daha 10gün..umarım west ham macını etkilemez kuralar..benim için önemli olan lig şahsen

    YanıtlaSil
  3. şu maça bir yayın organizasyonu yapılabilir..topluca izleriz..isteyen gelir..maksat kaynaşmak..

    YanıtlaSil
  4. barca bu sene o kadar iyi değil. messi takımı sırtlıyo bu sene. eğer barca rehavete kapılırsa rezil olabilir emirates de. bence bu tur için şanslar eşit. bu turu geçecek takımı arsenalın sakatlıkları belirler. şanssız sakatlıklar olmassa arsenal çıkar.

    YanıtlaSil
  5. beyler kimse barcelonayı küçümsemiyo zaten, gücü belli turun favoriside onlardır burası sorun değil.

    ama oran vermek yüzde 70 yüzde 30 falan bunlar doğmamış çocuğa don biçmek. gallasın geldiğini düşün. 3 ü fransız milli öbürü belçika milli takımının kaptanı defans? çok mu kötü yapmayın beyler.

    rosicky-walcott-arshavin-nasri-fabregas-diaby bunlar da hücumcu ortasahalarımız, hangisi barcada oynayamaz?

    yayın organizasyonunu konuşuruz kerem daha çok var maça, önce önümüzdeki 2 maçı atlatmak lazım.

    YanıtlaSil
  6. beyler barca ile bizi kıyaslamaktansa barcanın ingiliz takımlarıyla oynadığı maçlara bir bakalım isterseniz.
    Barcelona oynadığı ingiliz takımlarına karşı hiçbir zaman messiden tam verim alamadı.ingiliz takımları cok iyi hücüm oynayan takımları kitleyebiliyor.nanni orneğini vermişsiniz ferguson nanni yi 3-4 maç oynatmayıp birden arsenale karşı oynatıyo ve nanni kanata oynayan adam messi ise içe donuk oynuo clichy ve vermaelenin cabukluğuyla bunun üstesinden gelebilirz.ayrıca onlar bizi messi ile tehdit ediyorsa bizimde arshavinimiz var barca baskı kurar yüklenir arsha topu alır bi çakar yıkar yapomadığımız şeylr değil hem bunu wengere bırakmak lazım o barcanın 3 gunluk hocasını alt edicektir.. simdi west ham maçına bakmalıyız herşeyden önce lig e asılmak lazım simdilik.

    YanıtlaSil
  7. @ arsenalist

    o takımlar manu,chelsea ve iyi zamanındaki liverpool'du ama.yani savunması iyi olan takımlar,arsenal de barca gibi hücum gücü yüksek ve savunması kötü bir takım.pek şansımızın olduğunu sanmıyorum,iyi oynasak bile saçma sapan goller yer eleniriz bence.

    YanıtlaSil
  8. Arsenal son 2 sezondur sert oynayan takimlara ustunluk kuramiyor ve bunun yanin birde agir ve yaslilardan kurulu defansi hizli ve seri oynayabilen takimlara karsi cok cabuk dagiliyorlar. Porto macinda bile Sol Campbell pimi cekilmis bomba gibiydi. Sol Campbell siz defansida F.A cup macinda West Ham'a karsi ciplak gozle izledim ki aman allahim yani. Forvetsiz West Ham 1 gol atti 2-3 tanede kacirdi ki zaten kaleyi tutsa super(!)kalecilerin o toplari iceri almasi an meselesiydi. Valencia karsisindaki Barca'ya ve Messi'ye karsi benim Arsenal verdigim herhangi bir sans yok. Belki Emirates'te zorlayabilir ama Nou'da orta sahayi cok sertlestirmedigi surece umutsuz durum.

    YanıtlaSil
  9. herkesın bu kadar umutsuz olcagını bılıodum ,kurayı kuradan onceki gece ruyamda gordum arsenal barca dıye.istedigim kurada buydu.sampıon olucaksınız bence en ıyı takımları yenıp sampıon olmak gerekır.yoksa yarıfınal oynamısız fınal oynamısız tarıhte bunlara yer, yok onemli olan en ıyı sekılde kazanmak,ıtalya 2006 da kupayı almasına ragmen, odunya kupası kayıp sayıldı,yunanıstanın aldıgı avrupa kupası kımse o avrupa kupasından bı sey hatırlamak ıstemıo bıle.yanı ıstatıskı bılgılerın hıc bır onemı yok.arsenal bu takımı eleyecektır mılanı eledıgı gıbı ,bu takımı eleyecektır bızden ayrılıp sampıyonlar lıgı sampıonu olmak ıcın juventusa gıden vıeırayı eledıgı gıbı henry ı de eleyecektır eyup...

    YanıtlaSil
  10. her zman arsenal barça maçı haya etmiyormuyduk işte bize fırsat.sonuç ne olursa olsun iki tane futbol dolu maç oynanacak.sadece keyfini sürelim ve takımımıza güvenelim.bu takımda vermalen,song,diaby,cesc,arshavin,nasri,hatta bendtner var.yeryüzünün en ii ayağa pas yapan iki takımı karşılacak ki bence maç 50-50 ortada.

    YanıtlaSil
  11. eğri oturup doğru konuşalım. barcelona bizden daha iyi takım. her mevkide oynayan oyuncuları karşılaştıralım, bizden üstün oldukları kesin. üstelik messi faktörünü dışarıda tutsak bile böyle olduğu kanaatindeyim. üstüne bir de arsenal'in hiç bir zaman atak yapanı kitleyen bir takım olmadığını da göz önünde tutmak lazım. bu eşleşmenin tek güzel tarafı barcelona karşısında bir takımın futbola ihanet ederek, oyunu kapatmadan, aynı futbolla karşılık verecek olması. şahsen ben arsenal'i bu tabloda görmekten zevk duyacağım. elense bile.

    gdgns

    YanıtlaSil