20 Mart 2010

20 Mart 2010 Arsenal 2-0 West Ham Maçı (Premier Lig)



İlk yarının son dakikalarından 2.yarıdaki Fabregas'ın penaltısına kadar yaşadığımız stresi kelimelere dökmek zor. Hakem, Almunia, 2.yarıda oyuna giren Diaby, 3.dakikada dili dışarı çıkan Arshavin, yine Fabregas ve penaltı. Dolu dolu bir maç oldu, bu strese ve zorluğa değdi üstüste 6.galibiyetimizi alarak, oldukça önemli bir iş yaptık, maç fazlamızla liderlik koltuğuna oturduk. Birmingham maçından önce recent form grafiğinde artık (WWWWWW) yazacak:))

Maça hızlı başladık, 4.dakikada Bendtner'ın asistiyle Denilson'un golü geldi, oyunu rölantiye aldık biraz, rölanti olunca bazen uyuyoruz savunmada doğal olarak, 2'yi bulup rölantiye almak şart. Böyle uyuduğumuz dakikalardan birinden arkaya atılan topa koşan Franco'ya Vermaelen'in ufak dokunuşuna hakem kırmızı kart ve penaltı verdi, bir anda herşey dönebilirdi işte, topun başında duran top ustası Diamantini'nin penaltısını Almunia nefis çıkardı hakkaten.

2.yarıya Song, Campbell'ın yanına geçti, ortada Denilson yalnız kalınca ilk 10 dakka biraz sıkıntı çektik, bunu gören Zola gol için önemli bir hamle yaptı Cole'u aldı, Wenger'de aynı anda Bendtner'in yerine Diaby'i alarak ortasahayı sıkılaştırdı, o dakikadan sonra maçın bize dönebileceği dakikalar oldu, 2.yarıda bir tek Cole'un pozisyonu var, onun dışında savunmamız harikaydı.

Şimdi Diaby'i burda ne kadar yazsak bence az gelir, Barcelona falan da izlesin yani, şu maçtaki tek başına dominasyonu bile, bu sezonunu anlatmaya yeter. İnanılmaz oynuyor, savunma top-class, hücum top-class, fizik muhteşem, bu kadar dengeli bir futbolcu yok işte, çok övülen Barcelona, Toure-Keita falan oynuyo, kendimizi küçümsemeyelim, kalite burada aslında, başka yerde aramaya gerek yok.

Arshavin'in dili çıktı dedik, fiziksel bir problemi olduğu kesin, maçın sonlarına doğru biraz açıldı ama yetersizdi gene, beğenmedim bugün.

Hakem ilk yarı Westham'a çalıştı, maçıda götürüyordu, ikinci yarı dengeledi bize de biraz kaydırdı ibreyi iyi de oldu:))

Almunia'yı tebrik etmek lazım, o penaltı daha çok konuşulur.

Song'un stoperdeki performansı da harikaydı, gelişmeye devam.

Denilson hepimize birşeyler gösteriyor, gayet iyi daha 21 yaşında onu da hatırlamayanlara hatırlatalım.

Fabregas'a zaten yorum yapamıyorum:))

Eboue Arsenal'e geldiği günden beri en maksimum zamanlarını yaşıyor.

Campbell saatli bomba gibi de, bu maçta patlamadı bakalım ne zaman.

Haftaya Birmingham deplasmanı Campbell-Song. Onu da aldığımız zaman içerde Volves 8'de 8'e kadar yolu var.

Yarınki maçlar için herkese iyi seyirler dileriz.

9 yorum:

  1. bu tabloyu görünce umutlanıyor insan şampiyonluk için.

    YanıtlaSil
  2. Yarın rahatca izlicez manu ve chelsea maclarını :)

    Arshavin de dusus var biraz, Walcot da son maclarda iyiydi orda denenebilir.

    Diaby gercekten inanılmaz. Kadroda ilk yazilcak adamdır :)

    YanıtlaSil
  3. İkinci yarı gerçekten harika bir sınav verdik şampiyonluk yolunda. Kalan maçlarda düşme potasına yakın rakiplerle de oynayacağımız için oldukça stresli ve zor maçlar olacak ancak ikinci yarıda 10 kişiyken oynadığımız futbol bana umut verdi açıkçası. Maçın geneline bakarsak alıştığımız Arsenal yoktu, ama şampiyon olmak için böyle oynadığımız maçları da kazanmak gerek. Yarın Manu ya da Chelsea'den biri puan kaybetse mükemmel bi hafta olur.

    YanıtlaSil
  4. 10 kişiyken 1-0 öndesin ve bi gol daha atıp maçı 2-0 bitiriyosun. Söyleyecek söz yok bu takım şampiyonluğa inanmış, şimdi yarın rahat rahat diğer maçlara bakabiliriz..

    YanıtlaSil
  5. Arshavin artık maçlara yorgun mu çıkıyor ne? Öyle bir izlenim bırakıyor. Penaltı ve kırmızı kart çok ucuzdu. Ama Almunia topla beraber hakeme gelecek büyük tepkileri de çıkardı. Eboue çok iyiydi. Fabregas zaten orkestra şefi gibi yönetiyor takımı ve yaptırdığı penaltıyı da gole çevirip takımı rahatlattı. Denilson ceza saha dışından çok güzel gördü köşeyi. Savunmamız genel olarak iyiydi. Song sahada her görevi rahatlıkla yapabilecek izlenimiyle beraber büyük güven veriyor. Geçtiğimiz 6 maçtaki sonuçları kalan 7 maçtada görürüz umarım.

    YanıtlaSil
  6. bencede penaltı değildi hakemleri anlamak mümkün değil bu sezon.

    YanıtlaSil
  7. ne zamn burda bir oyuncuyu yersek iyi oynamaya başlıyor.arsenalli futbolcular bu bloğu okuyor mu ne! diabyi eleştirdik iyi oynmaya başladı,bendtner aynı şekilde,almunia aynı,en son da denilsonu eleştirdk hep bir ağızdan, oda bizi utandırdı iki haftadır.geöen haftaki şutu asist gibiydi bu haftada gol attı.darısı diğer futbolcularımızın başına

    YanıtlaSil
  8. ya theotheo az önce arsenal anketine bakıyordum hani geçenlerde hazırladığınız.sen vela için balon demişsin.gerçekten öyle mi?ilerde bir van persie olamaz mı?



    http://arsenalturkiye.blogspot.com/search/label/Anket




    işte burda.konunun dışında ama çoktan beri yedeklere bile alınmayınca kafama takıldı.cevaplarsan sevinirim.senin görüşlerin önemli...

    YanıtlaSil
  9. vela'nın biraz abartıldığını düşünüyorum sadece serkan.

    YanıtlaSil