08 Mart 2010

09 Mart 2010 Arsenal - Porto Maçı (Şampiyonlar Ligi)

Bu hafta çok önemli bir hafta, önce şampiyonlar liginde ilerlemek için Porto maçını kazanmamız şart, sonra da lig yarışında bana göre büyük virajlardan olan Hull deplasmanında galibiyet şart.

Bu açıdan bakıldığında, kötü geçerse sıkıntıların artacağı, iyi geçerse takıma büyük bir enerji verecek önümüzdeki günler.

Porto maçı, bir şampiyonlar ligi 2.turu olmasından dolayı oldukça zor bir maç, farklı bir ülkenin, farklı bir sistemin takımı ve kazanmak zorundayız, ama şu bir gerçek ki, bu ilk maçta da kanıtlandı, biz onlardan 2 gömlek üstün bir takımız, oyuncu kalitemiz, onların kat kat üstünde, bu nedenle orda kaybetmemize rağmen favori biziz.

Şampiyonlar ligi finaline çıkıp Barcelona'ya kaybettiğimiz yıldan sonraki tasfiye operasyonunun ardından gelen şampiyonlar ligi sonuçlarına bir bakalım.

2006.2007 sezonunda 2.tur'da Psv'ye kaybettik. Ancak tam değişim arefesinde olan bir seneydi, turu da şanssız kaybettiğimiz söylenebilir ama, o zamanki ortasahanın ortasındaki ikilinin yaş ortalamasının 18 olduğunu(Fabregas-Denilson)görünce bana hak vereceksiniz.

2007.2008 sezonunda 2.tur'da Milanı eledik, çeyrek finalde haksız ve şanssız bir şekilde Liverpool'a elenerek kupaya veda ettik.

2008.2009 sezonunda ise 2.tur'da Romayı, çeyrek finalde Villareal'i eledik. Yarı finalde haklı bir şekilde Manchester United'a elendik.

Oldukça büyük bir dönüşüm olmasına rağmen iyi bir süreç yaşadık aslında, 2007.2008 yılındaki takımda çok iyiydi aslında ancak, bence bu yılki takım biraz daha iyi, Portoyu eleyebilirsek, belkide biraz şans yanımızda olursa finale kadar çıkabilecek kalitemiz var, umarım gerçekleşir.

Takımla ilgili haberler de çok güzel.

- Fabregas kasığındaki problemi farkedince kendini zorlamamış, Wenger Porto maçında oynatmayı düşünüyomuş, büyük bir problemi yok yani. Alan Shearer'da Fabregas'ın hala çok genç olduğunu bu yaşta bu kadar maç oynayınca bu problemlerin doğal olduğunu söylemiş.

- Gallas büyük ihtimalle Roma'ya gidecek gibi. Ranieri sürekli açıklamalar yapıyor, bildiğiniz gibi bu yılda kontratı sona eriyor, Gallas'ın. Eğer yeri doldurulursa gitmesi çok büyük problem olmaz.

- Arshavin benim için 30 dakika bile çoktu, bu sakatlık süresi bana iyi geldi, ayağımdaki problem tamamen ortadan kalktı demiş.

- Diaby, Campbell, Arshavin hepsi full fit olarak başlayabilirlermiş, Porto maçına.

Maç yarın 21:45'te herkese iyi seyirler. Umarım turu geçen taraf biz oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder