09 Mart 2010

09 Mart 2010 Arsenal 5-0 Porto (Şampiyonlar Ligi)


Kadro;

Almunia

Sagna-Vermaelen-Campbell-Clichy

Song

Nasri-Diaby

Rosicky-Bendtner-Arshavin

2-1 kaybettiğimiz ilk maçın rövanşında maça hızlı başladık ve son haftalarda gol kaçırma rekoru kıran Bendtner'in 10. dakikada boş kaleye attığı golle 1-0 öne geçtik. Golden sonrada süren baskımız ve kaçan gol pozisyonları ardından Arshavin soldan defansı deldi içeri çevirdi ve Bendtner yine boş kaleye dokunarak skoru 2-0'a getirdi. Rakibe net pozisyon vermeden sürdüğümüz baskılar sonrasında Arshavin'le 3. gole çok yaklaştık ama Arshavin topu boş kale yerine üstten dışarı gönderdi.

2. yarıda gol pozisyonları bulmaya devam ettik. Wenger yorulan Rosicky yerine Eboue'yi oyuna aldı ve ileriye güç katmış oldu. Bu değişiklikten 5 dakika sonra Nasri sağ taç çizgisi dibinde aldığı topla Porto defansını birbirine kattı ve 3 kişi arasında harika geçerek çok dar açıdan topu harika bir vuruşla Porto ağlarına 3. kez gönderdi. Bu golden hemen sonra Portolu oyuncular daha golün etkisinden çıkmamışken oluşan ani atağımızda Arshavin topu ileri taşıdı ve arkalardan hızlı gelen Eboue'nin önüne bıraktı. Eboue topla ceza sahasına girip kaleciyi de geçtikten sonra Porto'nun umudunu tamamen bitiren golü attı: 4-0. Bu golden sonra tamamen rahatlayan Wenger önce Nasri'yi sonra da Arshavin'i oyundan aldı. İki takımda maçın bitmesini beklerken 90. dakikada Eboue'nin düşürülmesiyle kazandığımız penaltıyı gole çeviren Bendtner maçın skorunu 5-0'a taşırken kendisi de hat-trick yapmış oldu.

Hakemin de etkiyse kaybettiğimiz ilk maçtan sonra Porto'yu dağıtarak Şampiyonlar Ligi'nde de ne kadar iddialı olduğumuz gösterdik. Fabregas'tan yoksun alınan bu farklı galibiyet çok sevindirici. Tebrikler Arsenal.

7 yorum:

  1. Tek kelimeyle Nasri show vardı. Bir golü yarattı, bi muhteşem gol attı ve bi golü çizgiden çıkarttı. Fabregas'ı gerçekten aratmadı. İşin ilginç yanı Fabregas gelince kimin yedek kalacağı. Onun dışında esas sevindirici olan 5 gol atmamızdan çok gol yemememizdi. Takım olarak çok iyiydik. Maç boyu hiçbişey yapmayan Bendtner'de 3 gol atarak kendine güvenin gelmesini sağladı. Tebrikler çocuklar..

    YanıtlaSil
  2. Bendtner çok iş yaptı bence, havadan gelen tüm topları indirdi.

    YanıtlaSil
  3. harikaydık. helal olsun.

    şimdi sırada hull var.

    YanıtlaSil
  4. sevinçten uçuyorum helal sizlere

    YanıtlaSil
  5. Arsenali seyretmek buyuk keyif sampiyonlar liginde sampiyon olmalari zor ama en azindan premier lig sampiyonu olsunlar istiyorum!!!Arsene wenger bendtnerdende iyi striker yaratti ya ne diyecegimi bilemiyorum!!!Acaba batuhani kiralasak bir adebayor yaratabilirmi???

    YanıtlaSil
  6. Umarım bu maçtan sonra Wegner, Nasri'nin hızından faydalanmak için kanatta oynatma ısrarını sürdürmez. Ortada Nasri-Cesc ikilisi arkalarında da Song olunca... Porto Maçında da dikkatimi çekti Walcott sağdan girip kaleye sol ayağıyla şut çekiyor haliyle sol ayağı sağa göre zayıf olduğu için sonuç genelde hüsran oluyor walcott'ı keşke solda oynatsa. Porto maçında bişeyi daha fark ettim Sol'un yanına geldiğinde Hulk fiziksel olarak çokta üstün bi futbolcu değilmiş.

    YanıtlaSil
  7. my jekyll doesnt hide

    @levo
    sen iptal ettirmedin mi digiyi smart ı .İki maç sonra yenilirsek gelip ağlama ama buralarda.Wenger emekli olmalı,nasri götünü büyütmemeli,fabregas çok kırılgan,diaby ile olmaz diye...

    YanıtlaSil