06 Mart 2010

06 Mart 2010 Arsenal 3-1 Burnley Maçı (Premier Lig)



Kadro;

Almunia

Eboue-Vermaelen-Silvestre-Clichy

Denilson

Fabregas-Nasri

Walcott-Bendtner-Rosicky

Gol kaçırma yarışı yaptık gerçekten, Bendtner çıkana kadar müthiş net pozisyonları harcadı, ilk yarıda rakip önde basmaya çalıştı, defansını önde kurdu, Fabregas'la Nasri'nin harika ikili oyununda golü bulduk, daha sonra Fabregas bir sakatlık yaşamamasına rağmen oyundan çıkmak zorunda kaldı, hafif bir sıkıntısı vardı galiba, umarım önemli bir problemi yoktur, Porto maçı için ona çok ihtiyacımız var. İkinci yarı, inanılmaz pozisyonlar kaçtı, Walcott nefis bir gol attı ve nefis bir 2.yarı çıkarttı, yarı boyuncu harikaydı. Maç 2.1'ken bile diken üstündeydik, bu durumları önceden çok yaşamıştık, 4.2'den 4.4'e dönen maçları yakın tarihten biliyoruz, ancak bu yıl oldukça güçlüyüz, bu sıkıntıları yaşamıyoruz uzun süredir.

93.dakikada Arshavin'in füzesi maçı 3.1'e getirdi, Diaby ve Arshavin hazır gözüktüler, bu Porto maçı için iyi haber. Uzun süredir yapmıyorduk, tek tek oyunculara bakalım.

Almunia: Kornerde elinden kaçırdığı top dışında, zorlandığı bir pozisyon olmadı.

Eboue: Sagna'dan yavaş yavaş formayı kapıyor, bu Sagna için iyi bir haber değil, ama Eboue böyle iki yönlü oynamaya devam ederse Arsenal için büyük bir kazanç.

Silvestre: Yaşının gereği yavaşlamış refleksleri olsa da, tecrübesiyle bir iki kritik müdahele yaptı. Yine de iyiydi.

Vermaelen: Çok iyiydi, çok kritik noktalarda çok iyi işler yaptı. Maçın en iyi adamlarından biriydi.

Denilson: Fazla sorumluluk almadı ama görevini yaptı, eskisi gibi değil hala.

Fabregas: Her zamanki gibi takımın en iyi oyuncusuydu çıkana kadar, harika bir gol attı.

Rosicky: Çıkana kadar, Burnley'i yıldırdı oldukça toparladı kendini, eski Rosicky olma yolunda büyük adımlar atıyor.

Diaby: Fabregas'ın yerine oyuna girdi, güven verdi her zamanki gibi, yeteneklerini kullanarak pozisyonlarda yarattı, Porto maçına hazır olduğunu gösterdi.

Nasri: Maçın en iyi adamlarından biriydi, topla müthiş dalışlar yaptı, yeteneklerini rahatça sergileyebileceği alanlar buldu. Sanki tek eksiği şutları gibiydi.

Bendtner: Çok pozisyona girdi, yüzde yüzlük gol pozisyonlarını kaçırdı, fazla yüklenmemek lazım, özellikle deplasmanlarda bizi çok rahatlatan bir oyuncu Bendtner. Bu maç oldukça şanssızdı.

Eduardo: Ayağı kırıldıktan sonra kesinlikle eski Eduardo olamadı, eskiye göre oldukça yavaş, Eduardo'nun en büyük özelliği zaten hızı ve bitiriciliğiydi, bunların olmadığı bir Eduardo vasat bir oyuncu oluyor.

Arshavin: Klası, kalitesi ortada, attığı gol birinci sınıf. Porto maçında çok şey bekliyoruz ondan.

Walcott: Harikaydı özellikle 2.yarı, herkese şapka çıkartacak bir performans sergiledi.

Porto maçı Salı günü 21:45'te bu maç iyi bir moral oldu.

Tebrikler Arsenal.

10 yorum:

  1. Bendtner'e baya dayandı Wenger. 10 kişi oynasak da olurdu Bendtner oynayacağına. Bomboş kaleye kaçırdıklarıyla saç baş yoldurdu.

    Nasri, Fabregas, Diaby, Vermaelen, Chilcy ve Walcott sahanın en iyileriydi. Arshavin bitirişlerde çok kötüydü son saniyeye kadar. Ayrıca biraz daha hareketli olması gerekiyor. Denilson nerdeyse attığı her pastan sonra yere düştü. İlginçti. Tüm gollerimiz çok güzel ama ilk golün organizasyonu ayrı bir harika. Xavi'nın attığı pastan daha iyisi bile diye biliriz havadan çok iyi indirdi çünkü Fabregas'ın ayağına Nasri.

    Önümüzdeki maçlarda bu maç kadar çok pozisyon bulamayabiliriz. Bu yüzden yakaladığımız pozisyonları bu kadar cömert harcamamalıyız. Özellikle Bendtner'in bitiriciliğini düzeltmesi lazım acilen.

    YanıtlaSil
  2. Nasri ve Fabregas ilk yarıda ağırlığını koyarken Walcott ilk yarıda bal yapmayan arı gibiydi. Tempoluyduk ancak çok pozisyona giremiyoduk derken Nasri-Fabregas A.Ş işbirliğinden Nasri'nin mükemmel pasında Fabregas çok klas bi vuruşla golü buldu. Sonra Fabregas dışarı alındı sanırım bu Porto maçı içindir. İkinci yarı adeta Walcott fırtınası esti. Uzun zamandır hiç bu kadar iyi oynayan bi Walcott görmemiştik belkide hayatının maçını oynadı. Takım olarak da bu sezonun en iyi futbolunu oynadık ancak Bendtner denen bi kazma varki sormayın gitsin. 1 kaçırırsın eyvallah, 2 kaçırırsın eyvallah ama 8 tane bomboş pozisyonda gol kaçmaz ki ? bunların iki tanesi boş kale diye nitelendireceğimiz türden pozisyonlar. Bi lakaytlık almış başını gidiyor Bendtner'de. Topu alıyor fantastik hareketler deneyip takım oyununu bozuyor. Gol kaçırıyor gülüyor. Spiker bile Bendtner topu ayağına alınca gülmeye başladı. Taraftarlarda keza öyleydi. Bendtner atılsa 10 kişi oynasak bu maç 6 falan olurdu. Güiza olsa bu kadar gol kaçırmaz 2 tanesini gol yapardı. Bu saatten sonra Bendtner bu takımda oynarsa Wenger'e hakkımı helal etmiyorum.
    Maçın Adamı :
    1-Walcott
    2-Nasri

    YanıtlaSil
  3. MY jekyll doesnt hide
    Güzel maçtı.burnley sert bir takım değil.CEsc'e karşı sert oynamasalar bizi kimse durdurama ama büyük takımlarla bazı küçük takımlar seert oynuyor işte.

    Maç hakkında herkes yorum yapmış.Herkesin görüşü ortak sayılır.

    şu anda man utd maçı başladı.bence esas o maç önemli.Bakalım rooney daha ne kadar ipten alıcak manureyi...Gerçi o almasa hakemler alır:D

    YanıtlaSil
  4. bendtner tam bir cenabetti, gelen pozisyonları harcamasa walcott 3-4 asist yapmış olcaktı. oyuna sonradan giren eduardo neredeyse hiç bir topa yetişemedi.

    YanıtlaSil
  5. ayrıca fabregası izlemekten zevk aldım, harika ara paslar attı oynadığı süre boyunca ama hakemlerin yanlış ofsayt kararları yüzünden gol göremedik.

    YanıtlaSil
  6. Ryu'ya bir kez daha hak verdim. Nasri serbest oynadığı zaman 2 kişilik oynuor onun haricinde maçla ilgili olanları ztn arkadaşlar yazmışlar ama dikkat ettiyseniz hakemin cok yanlış kararları vardı 2 tane %100 luk gol pozisyonlarında olmadık yerde ofsayt çaldı walcott a yapılan penaltıydı ayrıca dikkat ettiyseniz ilk yarıda walcott a karşı rakibin girdiği pozisyon bize bu sezon 2. bir ramsey olayı getirebilirdi kırmızı kart yerine kart bile cıkmadı burnley zayıf bir takım ama gerçekten eagles cok iyi bir futbolcu sahanın heryerinde iyi bir teknik ve oyun bilgisine sahip takdir etmek gerek.Şuanda chelsea ile 1 maç fazlasmızla beraber puanlarımız aynı guzel ve ustesinden gelebileceğimiz bir fixture muz var ve takım gerçekten şampiyonluğa inanıyor ayrıca taraftarların ramsey'i ne kadar sevdikleri ortada böyle takım olduğumuz sürece kazanamıyıcağımız maç yok..

    YanıtlaSil
  7. Evet Nasri bir kanat oyuncusu değil serbest olarak orta sahada oynadığı zaman meziyetlerini sergileyen bir futbolcu. hakem gerçekten kötüydü Nasri'nin ve Bendtner'in iki tane net gol pozisyonunu kesti. Fabregas'ın sakatlığı varmış bu arada o yüzden çıkartmış hoca.

    YanıtlaSil
  8. Bendtner ve Denilson bu takımın oyuncusu degiller. Sene sonunda onlar yerine orda herkes tarafından imrenilerek bakılan adamlar koymak lazım eger seviye atlanmak isteniyorsa. Bir de kaleci lazım tabi bence :)

    3 transfer, gereken paralar harcansın artik..

    YanıtlaSil
  9. Bendtner için herkes kötü yorumda bulunmuş fakat Bendtner rakip defansı sürekli yoruyor, hırpalıyor, ve defansta boşluklar açıyor Walcott'ın attığı golde Bendtner gibi forvet oyuncusu olmasa golün bu kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Ne kadar saç baş yoldurtsada Bendtner bu sistem içinde önemli bi silah. tabi ileride topu iyi tutdugunuda unutmamak lazım...

    YanıtlaSil
  10. harika bi yorum gypsum.

    tebrik ederim.

    YanıtlaSil