07 Şubat 2010

Sorun Nerede?

Şampiyonluğa oynayan rakiplerimize karşı oynadığımız 4 maçıda kaybettik, doğal olarak şampiyonluk yarışında havlu attık ama;

Yeni yapılanma ile ilgili son 3 sezon içerisindeki, en garip durumlardan biriyle karşı karşıyayız, olayı basite indirgeyip ufak bir inceleme yapalım.

Öncelikle rakibimiz Chelsea'yi ele alalım.

Şu ana kadar şampiyonluk yolundaki rakipleriyle oynadıkları tüm maçları kazandılar. Müthiş özgüvenli bir takım + Drogba.

BBC muhabiri iki takım arasında tek fark Drogba'mıydı diye bir soru sordu Wenger'e. Wenger ilk golü yemeseydik falan diye lafı geveledi ama, bu o kadar bariz belli ki, bunu 0-3 yaş dışındaki bütün yaş grupları söyleyebilir herhalde.

Manchester ile Arsenal arasındaki farkta aynı şekilde Rooney'dir.

Van Persie - Rooney - Drogba

Evet bu birşeyler anlatıyor hepimize. Bu sezonun hüsranındaki tek ve en büyük suçlu çok açık ve bariz bir biçimde gerekli olan forvet transferini yapmayan Wenger'dir.

Fikstür dezavantajı vs gibi şeyler de söylenebilir ama, en büyük sorun budur. Bugün Drogba'yı Chelsea'den, Rooney'i Manchesterdan çıkaralım, maç yapalım sonucu çok rahat görebiliriz.

Artık bu noktadan sonra ileri uçta Bendtner ile şampiyonlar liginde ilerlemeye çalışacağız, elimizde kalan tek şey o.

Ancak ondan da önemlisi Emirates'te Liverpool'a kaybetmemek durumundayız, eğer kaybettiğimiz takdirde, bu sene oldukça kulaklarını çınlattığımız Liverpool'un 1 puan gerisine düşüp, 3.lüğü tehlikeye atma ihtimalimiz olabilir.

Seneye bu seneki hatalarımızdan ders alınıp, büyük ölçüde Chamakh ile anlaşılacaktır, umarım gelecek sezon daha iyi bir yıl olur bizim için.

11 yorum:

  1. faturayı Wenger'e ve sağlık ekibine çıkarıyorum.

    YanıtlaSil
  2. abi tamam da van persie'nin yerine kimi alacaksın da rooney ve ibrahimovic klasında bir forvetin olacak? ibrahimovic, etoo ya da fernando torres'i alabiliyorsan tamam ama, chamakh, charlton cole ya da edin dzeko alınsaydı, şansımız olur demek de bence sadece işin kolayına kaçmak.

    YanıtlaSil
  3. ya arkadaşlar ben bu kadar kısa vadeli düşünen insan görmedim.siz bu takımla ilgili sene başında neler söyleniyordu biliyormuydunuz?uefa kupasına gidecekler.ya 5 ya 6. olacaklar vs vs...bugün şu maçı 90 dakika izledim.%60 gibi müthiş bir şekilde topla oynama yüzdemiz vardı.yenen gollere bir bakın.biri korner diğeri kontra.başka pozisyonları yok.chelsea nin yaş ortalaması bizden 8 yaş daha büyük.bizimkiler çocuk.pişecekler daha.wenger bunca sene sabretti,burda bırakır mı?tabi ki yarıştan kopmayacağız.sakatlıklar bitti artık.liverpool karşısında sadece bizi etkileyecek robin yok.görürsünüz bu puan farkı kapanacak.adamlar yendiğinde yere göğe sığdıramıyorsunuz.yok hlebden 2 gömlek üstün,yok flaminiden 3 kat daha yetenekli diye.yenildiklerinde ise bu takımıb oyuncusu değil.saton villada ancak oynar.diaby kapasitesiz,walcott top oynamayı unutmuş.bu maçlar bu gençlere tecrübe.bu sene olmazsa seneye şampiyonuz.sıkmayın canınızı.dünyanın en iyi top oynayan,pozitif oynayan takımlarında biridir arsenal şuanda.3 puanın önemi yok ders çıkarıldığı sürece.chelsea de manUda puan kaybedecektir.gördünüz hull zorla yendi geçen gün chelsea...

    YanıtlaSil
  4. Arsenal'in ilacı Dzeko olur gibi geliyor bana. Ada'ya uyum sağladığı takdirde (ki bence sağlar) Arsenal'i bir adım daha ileri götürür.

    YanıtlaSil
  5. @serkan

    doğru söylüyosun.

    biz arsenal'in winner ruhuna bir zarar gelmesinden endişe ediyoruz. arsenal tarihi boyuncu winner bir takım olmuştur.

    böyle üsüste büyük maçlar kaybetmek, bizim gibi bir ruha ve takıma yakışmaz, tek sorunumuz budur. yoksa bu takımın sonuna kadar arkasındayız her zaman.

    YanıtlaSil
  6. @bay kerahet

    dzeko gerçekten müthiş olur.

    YanıtlaSil
  7. bence sadece tek bi oyuncuya bakarak veya değişiklik yapmak değil.takım savunması konusunda çok eksikliğimiz var.son 3 haftada yediğimiz goller çok komik goller ve bu seviyede bi takımın yememesi gereken goller.arsenali arsenal yapan ve bizim desteklememizi sağlayan neden de arsenalin tek tek oyunculara mahkum olmaması takım oyununu çok iyi becermesi ve çok pas yaparak oyun zevkini vermesiydi.o yüzden drogbasız chelsea,rooneysiz manchester veya gerardsız liverpool olamaz diyoruz ama arsenal için böyle birşey hiç bi zamn diyemiyoruz.

    YanıtlaSil
  8. eywallah theo.geldim ama baktım hala aynı yerdeyiz.yine sakatlıklardan dert yanıyoruz, takımın gençliğinden seneye daha ii olacağından forvette kimin oynaması gerektiğinden yada kimin alınması gerektiğinden konuşuyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  9. Liverpool maçından sonra city ve tottenham maçları dışında zor maçımız kalmıyor(en azından kağıt üzerinde zor olan).Bu bir avantaj.Daha çok maç var erken konuşmak istemem ama hedef artık 2.lik olmalı.

    Sorun nerede peki..Ben Wenger'e kızamıyorum.Resmi rakamları bilmiyorum ama para var da Wenger mi harcamıyor?Vermaalen'e 10 milyon verdik zaten.Geçen sene de devre arasında arshavin transferi oldu.Demek ki para olunca alınıyor adam.Stad bizi baya etkiledi.O kadar oyuncu sattık,adam almadık stad yüzünden..Ama kritik mevkilere 2-3 oyuncu alınmalı mutlaka.Bitirici forvet şart.Yani şu takıma Eto'o gelseydi sene başında işin rengi değişirdi.Sıkı bir ön libero da mutlaka alınmalı.Chelsea'de kıskandığım 2 adam vardır.Biri Drogba diğeri Essien.Yani fit durumda olan appiah tarzı oyunu 2yonlu oynayacak ama sağlam bırı mutlaka alınmalı..Ve son olarak takıma abilik yapacak sağlam bir stoper şart.Gallas bitmiş ok dönüyor gibi.

    felsefe mutlaka aynı olmalı.Gençlerle yola devam.Ama araya mutlaka 2-3 tecrübeli oyuncu koymamız lazım.Bu kadroya rağmen ligi 2-3 bitirmek başarıdır.Ama seneye takviye şart.Cunku seneye takım olmuş bir man city olcak karsımızda.Extra bir rakip daha yani..

    Bana bu takımı sevdiren wenger'dir.Hep başımızda kalsa keşke..

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar birazda goal.com bakın chelseliler bi havaya girmiş çoluk cocuk falandi yorlar her halde geçmişlerini unutdular sonradan görenler.
    ARKADAŞ DEDİYİ GİBİ ARSENAL BİR FUTBOLCUDAN ASILI OLMAMIŞ AMA ARSENAL TARAFTARINI ÜZEN TEK ŞEY BU BÜYÜK KÜLÜPLERE KARŞI ŞANSIZLIGI O, YÜZDEN HEMEN ARSENALI SÖKÜB ATMAYIN AVRUPADA HER TAKIMIN BÖYLE BİR GEÇİCİ DÖNEMİ OLUR MES. MİLAN,BAYERN ARSENAL YENİ STAD YAPDI LİVERPOOL YAPAMIYOR YAPMADAN SIKINTIYA GİRİYORLAR YAPDIKDAN SONRA NERDE OLUCAKLARI BELLİ DİYİL M.UNİTED ZATEN SIKINTIDA Bİ TAKIMIN Kİ,GELECEGİ BELLİ DİYİLSE NE YAPICAKSINIZ KUPALARI BAŞARIYI ARSENAKDE BU KONUDA RAHATIZ O,YÜZDEN NE OLURSA OLSUN ARSENAL TAKIMI İNGİLTEERNİN BİR NUMARALI TAKIMIDIR BAŞARILAR ARSENAL

    YanıtlaSil