20 Şubat 2010

Nicklas Bendtner..

Yaş 22'ye gelmiş bizim sarı oğlanın.

Arsenal'e gelişi ise 16 yaşına tekabül eder. Bakın ben 19 yaşındayım, gözümün önünde büyüyen nadir oyunculardan biridir Bendtner. Her türlü golünü görmüşümdür. Uzaktan, kafayla, aşırtma, karabolde göte çarpma, ayak içi, ayak dışı.. Hepsinden bir demet sundu bizlere, hep bir potansiyel var dedik, ki vardı.. Onun o gureba koşuş tarzını, Hakan Şükür çakması şabanlıklarını da içimize sindirdik. Ve bir bakıyoruz ki 6 yıl geçmiş, halen takıma birşeyler verme aşamasına gelememiş. Halen öğreniyor.

Türkiye'de 6 yılda tıp bitiriliyor. Bizim Bendtner 6 yılda ne öğrenmiş biri bana anlatsın bunu.. Wenger gibi adamların ısrar etme lüksü vardır, hele ki potansiyeli olan oyuncular üzerinde. Lakin iş artık inada biniyor gibi.. Alıcı gözüyle bakıyorum ve şunu çok rahat söylüyorum, ben bu adamı Fener'de bile oynatmam. Artık zamanı da geçti gibi. 22 yaşından sonra yıldız olunmaz. Adebayor seviyesine kadar çıkamayacak bir adam için anlamsız ısrardır bu. Arshavin'in, Eduardo'nun, Van Persie'nin olmadığı şu ortam son şansıdır belki de. Bu senenin sonuna kadar patladı patladı, yoksa Götenmayerspor'un yolunu tutsun derim ben.

13 yorum:

  1. valla bendtner'ın yetenekleri ortada. fiziki özelliklerini söylemeye gerek yok.

    bu kadar üst seviyede oynuyor, geçen yıllarda kenardan gelip arsenal'i kurtardığı maçlar az değil veya çok geride değil.

    bu sene büyük bi sakatlık geçirdi, harcamak için çok çok erken.

    YanıtlaSil
  2. Bendtner 22 yaşında da dünyada 22 yaşında yıldız olmuş kaç tane forvet var. Ya da striker. Böyle uzun adamların gerçek güçleri fiziklenince ortaya çıkar. Drogba 22 yaşında nasıldı acaba?

    YanıtlaSil
  3. :))

    bilmiyorum benim tavrım biraz da zamanında o mevkide büyük insan görmüşlüğün getirisi olabilir. Lakin arsenal'i kurtardığı maç çok yoktur. varsa 2-3 tane. ki selçuk şahin bile maç kurtarır, büyük mesele değildir. Drogba'nın 22 yaşındaki hali teorisi biraz daha makul gelse de Drogba 22 yaşında kendi kalibresindeki takımlarda top oynamış, yaşını alınca chelsea'ye gelmiştir. Bendtner'de de böyle bir şey yapmak daha makuldur kanımca. elinin altındaki bir kulüpte oynatmak (veya kiralamak). bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bendtner 3.sınıf bi forvet.İngiltere liginde oynayacak kapasiteye sahip değil gerçekten.Çok hantal o ayağını kaldırana kadar savunma araya gidiyor zaten.Edu Nicklas elele hep beraber Hannover'e.

    YanıtlaSil
  5. ryu bazen senden şüpheleniyorum gerçekten sen bir maçla adam değerlendiren benziyorsun.bendtner dünyanın en yetenekli 100 genç oyuncusu arasındaydı bilmem kaç sene evvel.orda bulunan en fizikli striker.danimarkanın en iyi oyuncusu.wenger bu adama güvenip oyuncu almıyorsa bize konuşmak düşmez.unutmaki herşey hız veya çabukluk değildir.haklısın bu nokta ama bunu wengerde biliyor.onun için kanatlarda oynatıyor...

    YanıtlaSil
  6. serkan adamın çabuk olmamasını ve kanatta neden oynadığını öyle bi açıklamışsın ki gülmekten kendimi alamadm.koskoca Arsenal'in hocası Bendtner hız kazansın diye kanatta mı oynatıyor?
    Ayrıca Bendtner'i sadece bu maç değil hiç bir zaman beğenmedim beğenmiyorum yazılarımı takip etseydin görebilirdin.
    5 yıl sonrada Bendtner aynı çizgisinde devam edecek göreceksin.Avrupa'dan sonra 100 tane daha Bendtner gibi ve çok ucuz paralarla oynayan oyuncular gösterebilirim.Wenger ortasahayada adam almadı herkes burda eleştirmedi mi ne demek bize laf düşmez ?

    YanıtlaSil
  7. ben kanatlarda oynayıp hızlanacak demedim.kanatlarda daha çabuk oynamayı öğrenecek demek istedim.defans nasıl yapılır onu öğrenir dedim.hem robin varken bendtner yedektir.bu yüzden çok kafayı takma bu adama.transfer istiyoz ama getirdin chamakh'ı robin'de geldi.ne olacak?robin sağ açıkta yer bulur diyenler futboldan ne kadar anlıyor merak ediyorum.böyle iyi adamları getiripte yedek oturtamazsın.yedek oturtacağın adamda arsenal kalitesinde adam değildir.örnek mi:carlton cole.bu durumda bendtner kendini geliştirirse kendi kazanır.geliştirmezse kendi kaybeder.bu arada 6-2lik blackburn maçındaki golü yetenekli olduğunu gösterir.

    YanıtlaSil
  8. my jekyll doesnt hide
    robin var persie neden sağ açıkta oynayamaz ki.4 3 3 ün sağ açığın da çok da güzel oynar bence.wallcott dan da,nasri den de daha iyi oynar.Arsenal'in hücumdaki esas eksiği sağ açıktır zaten.Wallcott bir türlü patlama yapamadı.Yaşıtı rooney,takımı coşturuyor bizim ki fa cup,carling cup kovalıyor...

    YanıtlaSil
  9. @my jekyll doesnt hide

    nickin bu mu lan? neyse. rooney 85 li, walcott 89 lu.

    YanıtlaSil
  10. Bendtner'in beni kanser ettiği maç sayısı hiç de az değil. Özellikle aklımdan hiç çıkmayan bir Milan Şampiyonlar Ligi ilk maçının son dakikasında Fabregas'ın topunu çizgiden çıkarması var. Onun dışında kaçırdığı pozisyonlar yüzünden az saç telimi kaybetmedim(saçlarda uzun ele geliyor). Ama fiziği falan arada attığı güzel goller hareketler falan ve en önemlisi o yaşta bu şansların verilmiş olması boş olmadığını gösteriyor. Ama bunu kendisi bir türlü gösteremiyor istikrarlı olarak. Umarım takıma sürekli faydalı olabilecek bir duruma gelir kısa sürede.

    YanıtlaSil
  11. Seneye satılırsa veya kiraya verilirse üzülmeyin. Rvp,Chamakh varken Bendtner'in kadroya girmesi imkansız.

    YanıtlaSil
  12. Şu Chamakh olayını bir türlü anlayamadım. Sezon sonu için anlaşıldı haberleri çıktığında ertesi gün Wenger'in açıklaması diye güvenilir bir kaynaktan bunun yalanlandığını okumuştum. Ancak şimdi Ryuzaki de direk bizdeymiş gibi yazınca şaşırdım. Nedir bu işin aslı?

    YanıtlaSil
  13. sezon sonu Arsenal'de sen Wenger'i bırak bana inan :))

    YanıtlaSil