08 Şubat 2010

Gael Clichy

Aslında Clichy'nin geçtiğimiz yıllardaki oyunun tanımı kısaca şu idi: " Ronaldoyu durduran tek adam".

Cidden nasıl Drogba Manchester'a gol atamıyorsa, Clichy'de Ronaldo'yu prangalardı, takımın geçen sezona kadar en istikrarlı oyuncularından da biriydi.

07.08 sezonu Clichy'nin en iyi sezonudur belki de Arsenal'deki. Ancak;

2.2'lik Birmingham maçı yaklaşık üzerinden 2 sene geçmiş olmasına rağmen Clichy'nin etkisinden çıkamadığı bir maç olmuştur, artık bu açık ortada. Bu denli bireysel hatalar, şu anda saysam 10 maç çıkartabilirim, bu denli büyük bireysel hataların, bu kadar kaliteli bir oyuncuda olması sadece mental sebeplerle açıklanabilir bence.

Oyun stili olarak, oyuna oldukça hakim ve hızlı bir bek olmasına rağmen, o maçtan sonra Gallas'la kavgası ve özgüven problemlerini yenemedi. İlk başta Toure gitti, problem yine çözülmedi şimdi sıra kimde acaba? Hala sözleşme imzalamayan Gallas'mı yoksa Clichy'mi?

Ne lanetmiş bu arkadaş?

2 yorum:

  1. Eduardo'nun üzerindeki basiretsizliğinde sebebi o maç. Takımın zurnanın zırt dediği yerlerdeki başarısızlığın sebebi bile bu olabilir. Tüm o takımı komple yollasak mı? :D

    YanıtlaSil
  2. sagna ile vermealen iyi, clichy ile gallas'ın gitmesi sorun olmaz. çünkü dünyada gallas kadar savruk başka bir savunma oyuncusu yoktur.

    YanıtlaSil