08 Şubat 2010

Bundan Sonra Ne Olacak?

Eğer Liverpool maçını kaybedersek bu sene büyük bir sürprizle karşı karşıya kalabiliriz, ama forvetinde N gog olan bir takıma Emirates'te en azından kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum.

Liverpool maçını aldığımız taktirde, fikstür Sunderland, Stoke(d), Burnley, Hull City(d), West Ham vs diye devam ediyor, ve yüzde 100'e yakın bir oranda sezonun geri kalanında sıkıntı çekmeyiz. Bu nedenle Liverpool maçını kazanmak çok önemli.

Şu fikstürü görünce, geride kalan 3 maçta nasıl intihar ettiğimizi gösteriyor ama geçmişle yaşanmıyor önümüze bakmak lazım, elimizde bir şampiyonlar ligi mücadelesi bir de sezonu 3.bitirmeyi garantilemek için bir maç var, bari bunlarda hata yapmayalım.

Önümüzdeki sezonun planlaması hakkında da daha sonra çok söz söyleriz ancak, tecrübe ve kalitenin birleştiği bir iki eklemenin yapılması şart, şampiyonluğu elde edebilmek için. Belki Eduardo'yu satıp, oradan gelen parayla bir ekleme yapabiliriz, ilerleyen zamanda bu konular konuşulur.

Takım savunmasını geliştirmek için, çalışmalar yapmalıyız bana kalırsa. 3'ü Fransız Milli Takımında oynayan, diğeri Belçika Milli Takımının kaptanı olan bir defans 4'lüsü ile oynuyoruz, ama bunca bireysel hatalar, amatör savunma yanlışlıklarına bir çözüm sağlanması gerekiyor, taktiksel anlamda.

Wenger dün Chelsea'nin defansını överken şu cümleyi kullandı: "They don't make silly mistakes." bu aslında kendi takımına bir göndermeydi ayrıca doğru bir önermeydi. Özellikle büyük maçlarda ve iç sahada Chelsea müthiş bir savunma konsantrasyonuyla oynuyor, bence bu müthiş savunması ile bu sene ligin ve şampiyonlar liginin de en büyük adayı Chelsea'dir.

Onun dışında 32 yaşına gelen Lampard ve Drogba, 34'lük Ballack, 31'lik Carvalho ve Anelka ile bu takımın önümüzdeki yıllarda düşüşe gireceği kesindir, ama şu an maksimum seviyedeler, kalite, taktik ve tecrübe açısından.

Yediğimiz ilk golü tekrar tekrar izleyin, Clichy önce görev yeri olan arkadirekte duruyor, sonra kendi kendine bir boşluk görüp, yerini boşaltıyor ve o boşlukta da Drogba golü yapıyor.

İkinci golde ise Lampard bomboş 40 metre dripling yapıyor, ardından Drogba'ya veriyor, bana çalım atmazsan üzülürüm diye gelen Clichy'e çalımı atan Drogba ikinci golünü atıyor.

Chelsea deplasmanında yenilmek çok saçma değil gayet olası birşey, ancak oyun olarak hakim olduğumuz bir maçta, böylesine amatör goller yemek, buna Manchester maçı, ilk Chelsea maçı falan da dahildir, böyle bir kaliteli takıma hiç yakışmıyor.

Bu jenerasyonun her zaman arkasındayım, kaliteleri ortada eksik olan şeyleri de Wenger'in tamamlaması ümidiyle.

9 yorum:

  1. Bireysel hataların yanında bence dünkü mağlubiyette belirleyici faktör orta sahalar arasındaki direnç-kuvvet farkı oldu. Ballack-Lampard-Mikel ortasahası ile başa çıkamadık. Maç bitmiş olan olmuş, mal mal yorumlar yapmak hoşuma gitmiyor ama aklıma takılan şu: acaba Diaby-Song-Eboue-Fabregas ortasahasıyla çıkılsaydı dün, Chelsea'nin o sert üçlüsüyle daha iyi kavga edebilir miydik? yani nasri ya da wallcot yerine eboue olsaydı..ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  2. Ben Arshavin'in -sadece bize yaptığı- Allah'ına sığınıp topa vurmalarıyla ve topun en olmaz yere gitmesiyle gol yemezsek, en azından yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Forvetimiz Ngog olabilir ama golcümüz Kuyt :) Bu arada o bölgede Ngog değil de Torres oynasa, zaten sezonun 2. yarılarında sürekli mental problemler çeken takımınız chelsea maçının arkasından yenilmesi daha muhtemel olurdu.

    YanıtlaSil
  3. geçen seferde 37 senedir falan yenemiyoduk sizi değil mi shareef?

    aradaki kalite farkını kabul etmiyorsan, ne yazık ki iki gün sonra gözlerinle göreceksin.

    YanıtlaSil
  4. arshavinden iki sezonda 5 gol yiyip, arsenalle oynadığınız son 4 maçta 2 beraberlik, 2 yenilgi alıp, sonrada arshavine allahına sığınıyor, sadece bize yapıyor gibi iftiralar, en hafif tabiriyle ayıptır.

    topun en olmaz yere gitmesini sağlayan fark kalite farkıdır, aynı 90 doğumlu Merida'nın 90'a vurduğu top, aynı 88 doğumlu Bendtner'ın tavana vurduğu top gibi.

    YanıtlaSil
  5. Birde -çok meşgul etmek istemem burayı ama- geçen yıl arshavin bize yaptığını kime yaptı yada bu yıl.. Özellikle bu yıl ki maç tam dibe vurduğumuz zamanlara geldi, kaldı ki geçen yıl ki 4-4 lük maçta biz sizden çok daha iyi oynamıştık bana göre.. Bu maçta da fabregas'ın falan çok iyi oynayabileceğini düşünmüyorum bize karşı, Bendtner falan zaten bişey yapamaz, Rosicky oynamazsa ben yalnızca Arshavin - siz kalite deyin geçen yıl 12 maçta 6 gol atmış Ligde 4 ü bize, bu yıl 23 maçta 7 gol 1 i bize- ve diaby bişey yapabilecek oyuncular yapamazlarsa 1-0 kazanırız :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Fabregas bişey yapamayacak, Bendtner yapamayacak, Nasri bişey yapamayacak o zaman maçın adamı kesin Krygiakos veya Aquilani olur :))
    Valla Torres ve Gerrard'ı Liverpool'dan çıkartalım kümeye düşmemeye oynar. Takım şaban dolu açıkcası.

    YanıtlaSil
  8. Söylediklerim gerçek değil mi ? Önceki maçlara bakın Nasri mi, Fabregas mı, Bendtner mi dağıttı bizim şabanları ? Küme düşmemeye oynayacak bu takım sizden sadece 5 puan geride ve geçen yıl... :D Bana kalırsa biz olur da yenersek yine bizden altta tamamlarsınız ligi.. (tekrar söylüyorum, kızdırıp üzüyorsak affola, ben seviyorum bu bloğu)

    YanıtlaSil
  9. Bi maçla oyuncuları değerlendirirsek ben burda Torres'i katlederim. Geçen maç rezaletti ayrıca Fabregas'da maçın adamıydı 2-1 yendiğimiz maçta. herkes düşüncesini söylemekte özgür niye kızıp üzülelim. muhalefet görüşler olucakki böyle tartışmaların tadı çıksın.

    YanıtlaSil