20 Şubat 2010

20 Şubat 2010 Arsenal 2-0 Sunderland Maçı (Premier League)


Kadro;

Almunia

Eboue-Vermaelen-Silvestre-Clichy

Song

Ramsey-Fabregas

Walcott-Bendtner-Nasri

Sagna yerine Eboue tercihi vardı, bu ara bunu sıklıkla yapmaya başladı Wenger, Eboue'nin ofansif etkinliğinden maç boyunca yararlandık, Bendtner'ın golü de Eboue'nin sayesinde oldu. Maç boyunca topa sahip taraf bizdik, iyi de savunma yaptık.

Bendtner çok sağa sola geldi, bu biraz sıkıntı yarattı bence, hatasız oynamasına rağmen, ortada olsa değerlendirebileceği bir çok durumda pozisyon dışında kaldı, Adebayor'un ilk zamanlarında da bu tarz sıkıntılar çekmiştik, ama oldukça iyiydi Bendtner.

Fabregas biraz gergin ama iyiydi, Ramsey'de 19 yaşında gibi değil, ama son tercihlerde biraz hataları var yine de iyi bir ortasaha performansıydı.

Walcott çok zorladı ama, teknik anlamda gittikçe geriye düşüyo, gelecek sezon hazırlık kampında bu konuya önem vermesi gerekiyor, hızlı ama gerisi yok.

Nasri çok iyiydi, kalitesini ortaya koydu, Sunderland savunmasını en çok zorlayan adamlardan biriydi.

Clichy'da hatasız oynadı. Onun için önemliydi.

Son dakikalara girerken skor 1.0 olduğu için biraz sıkıntı çektik doğaldır, son dakikadaki gol bizi rahatlattı, Manchester United kaybetti, Chelsea kazandı, ilginç bi haftasonu daha geride kaldı, iki kez yenildiğimiz Manchester United'ın 2 puan arkasına geldik böylelikle.

10 yorum:

  1. Süper oynadık özellikle Fabregas mükemmeldi. 5-6 olacak bi maçtı ancak son vuruşlarda çok yetersiziz. Manchester United'ın puan kaybettiği haftada kazanmak önemliydi. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok.Böyle oynadığımız sürece kimse karşımızda duramaz. Hakemide yendik diyebiliriz bugün.

    YanıtlaSil
  2. Oynanan oyunun kalitesi %65 Sunderland'in rezil oyunu ise %35'i 4-1-4-1 yapıp kanatları çiftlememizdir. Walcott-Eboue Clichy-Nasri olunca hücum aksiyonlarında çeşitlilik 2 katına çıkıyor. 4-3-3 ile Arshavin ve Walcott tek kalıyor. Arshavin takıma döndüğünde de bu taktiğin sürdürülmesinden yanayım. Ramsey kenara alınıp Nasri-Fabregas ortasahası yapılabilir.

    Ayrıca bu Eboue'yi de çözmek mümkün değil. Çok mu teknik çok mu görev adamı bilemiyorum. Her yerde oynayıp takıma bu kadar tempo kazandırabilen çok az oyuncu vardır. 4-3-3'te Eboue kenara saplandı. Futboldan uzak kaldı. Oynadığı bir maçta bu kadar hazır olması taktire şayan. Bana göre maçın adamıdır.

    Hakemin kararları maçı zora soktu. Cana Eboue'ye çift dalıyor topla bir düşüncesi yok sarı kart veriliyor. Fabregas'ın hafif bir temasına yine sarı kart. Bendtner'e vermediği faule bakın Bent'e verdiği uydurma faule. Bir takımın kaderiyle bu kadar oynanmaz. Bu formsuz hakemlerle nereye kadar bekleyip göreceğiz.

    Bu arada hakemin olumlu tarafınıda verelim. Bize sezonun 2. penaltısını çaldı. Eduardo'nun sene başında Celtic'le oynanan Şampiyonlar Ligi eleme maçında kendisini yere attığı iddiaları ile avrupada gündem olan Arsenal o maçtan sonra 1 kez bile penaltı kullanmamıştı. Bu uğurda (Arsenal'e penaltı vermemek) ne penaltılarımız gitti. Artık bir şeylerin doğru yapılması lazım.

    YanıtlaSil
  3. Eboue gerçekten mükemmeldi onu söylemeyi unuttum.

    YanıtlaSil
  4. Yazdığım yorumda bir hata varmış. Celtic maçından sonra ligde Stoke'a karşı Fabregas ile penaltı kullanıp kaçırmışız. Atamayınca aklımda kalmamış. Neyse Arsenal gibi sürekli rakip sahada oynayan bir takımın senede 3 penaltı kullanması hala şaşırtıcı.

    YanıtlaSil
  5. sadece sunderland maçının hakemi değil porto maçının hakemide gündemde olması lazım karşı tarkımlar arsenale karşı bu kadar niye sert oynuyolar anlamak mümkünd eğil ama sunderland ın yapmak istediği klasik güçsüz premier ligi takımlarının 1 farklı gerideyken sürekli faul yapıp oyunun duraklamalarını uzatıp son saniye goluyle berabere kalmak istemeleri ama son penaltı golu iyi kapak oldu :) takıma gelince eboue joker gorevindeyken her ne kadar şutu pası ve tekniği cok iyi olmasa bile hırsıyla takıma cok şey kazandırabiliyor ayrıca silvistre nin acilen gonderilmesi lazım hala manu yamı oynuo bize mi belli değil bendterin performansı istediğmiz gibi dahada iyi olabilir ama manu ile puan farkı 7 iken 2 haftada 2 ye inmesi cok buyuk avantaj ayrıca manunun city ve içerde lvp,chelsea gibi takımlarla oynaması chelsea nin iste içerde aston dışarda lvp,manu ve fulham deplasmanları cok buyuk avantajımız bekleyip gorucez..

    YanıtlaSil
  6. walcott'a laf yok.walcott formunu yakalayacağının sinyalini bugün verdi.onun için ayrı bir sabır bekliyorum theotheo abicim.harcamayalım bebelerimizi.ayrıca ramsey 19 yaşında değil derken olgun oynadığını mı kastettin?

    YanıtlaSil
  7. ozy çok doğru dedin.walcott bizim için çok önemli bir oyuncu.kendiside bunun farkında.henry gibi olacak İnşaallah.20 yaşında olduğunu unutmayalım.wenger müthiş bişey yapacak bu adamı.fenere attığı golden sonra walcotta ayrı bir hayranlığım var.

    YanıtlaSil
  8. abi bugün fabregas biraz da sakatlık korkusundan dişe diş mücadeleye girmedi sanki. fabregas sorumluluk almaktan çekiniyordan ziyade sakatlanmaktan korkuyor gibi geliyor bana. yukardaki postta Ryuzaki de yazmış zaten. Ortalık kasap dolu. Sadece bizim değil, chelsea'nin de yarısı sakat.

    YanıtlaSil
  9. ManU'nun yenildiği bu haftada kazanmamız çok iyi oldu. ManU ile aramızdaki 7 puanlık fark birden 2'ye düştü ancak Chelsea'yi yakalamamız baya zor gibi. Önümüzdeki sezon büyük maçları da kazanıp şampiyon oluruz umarım bu sezon her ne kadar puan farkını tekrar azaltsak da zor artık.

    YanıtlaSil