10 Şubat 2010

10 Şubat 2010 Arsenal 1-0 Liverpool Maçı (Premier League)

Sezonun geri kalanında en azından ligde rahat etmek için kazanılması gereken bir maçtı.

Almunia
Eboue-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song
Fabregas-Diaby
Nasri-Bendtner-Arshavin

Maça dengeli bir oyunla başlandı. İki takımda duran top ile pozisyon denilebilecek toplar buldu. Fabregas'ın kullandığı serbest vuruşta Gallas bomboş kafayı vurmasına rağmen üstten dışarıya attı. N'Gog'un ise etkisiz bir şutu vardı sadece Liverpool tarafında.

Oyun kontrolü bizde olmasına rağmen diğer maçlarda olduğu gibi net pozisyonları üst üste bulamadık. Maçın en etkili pozisyonuna 26. dakikada Bendtner ile girdik. Arshavin'in yerde yatarken attığı pasla ceza sahası içinde bomboş kalen Bendtner topa sert bir vuruş yaptı ancak üstten az farkla auta gitti. 33. dakikada ilk yarının iyilerinden Nasri'nin kaptığı topla gelişen atakta Arshavin'in şutu kaleyi bulmadı. 34. dakikada ise maçın başında bir sakatlık yaşayan Nasri'nin yerine Rosicky oyuna girdi. Gerçi çıkmadan önceki koşusu presi oyuna devam edebilirmiş izlenimi verdi bana ama neyse. İlk yarının kalan bölümlerinde ise önemli bir pozisyon yaşanmadı.

İlk yarıda dikkati çeken Fabregas'ın çok fazla pas hata yapması. Maçtaki temponun ve pozisyonların az olmasının nedenlerinden başta geleni buydu bence. Liverpool ise ne bulduysa Clichy'nin kanatından buldu. Clichy'nin savunma sorunları devam ediyor.

İkinci yarıya iki takımda hızlı başladı. Arsenal'de Arshavin'in, Liverpool'da Lucas'ın şutları az farkla dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda N'Gog pozisyona girecekken Gallas mükemmel bir müdahele ile şutu engelledi. Hemen karşı atağında ise Arshavin'in Rosicky'e attığı müthiş topta Rosicky topa vurmak yerine dümdüz sürdü ve pozisyonunu kaybetti. Bu pozisyonların ardından maça müthiş tempo geldi.

Arsenal ikinci yarının ortalarında müthiş bir baskı kurdu ancak Bendtner ve Rosicky ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Bir ara 5 dakikalık dilimde %85 top kontrolüne sahiptik. Bu baskının gol getireceği apaçık ortadaydı. 67. dakikada sanırım sakatlık yüzünden 2. değişiklik Arshavin-Walcott yapıldı. 72. dakikada Bendtner'in kanatta Rosicky'e bırakması ve onun açtığı ortaya Diaby'nin vurduğu kafa ile Arsenal 1-0 öne geçti.

82. dakikada Bendtner yerine Sagna oyuna girdi. Açıkçası ileride top tutabilecek tek adamı çıkarmak bana gereksiz bir risk gibi geldi. Bu değişiklikten sonra savunmaya çekildik ve bu durumdan faydalanan Liverpool bir baskı kurdu. Bu baskıyı Babel'in direkten kornere giden topu dışında pozisyon vermeden geçirmeyi başardık. Son dakikada da Gerrard'ın başarısızlık anında ne kadar adi olabileceğini gördük. O pozisyonda bir de hakem faul verdi. İnanılacak gibi değil.

Bu galibiyet ile ligi garanti altına aldık diyebiliriz. Bana göre Fabregas'sız kazandık. Bundan önceki maçlarda kayıp oyuncu dendi ama bence en kayıp maçı bu oldu. Haftaya Şampiyonlar Ligi maçında görüşmek üzere.

13 yorum:

  1. aston villa:1manU:1.........everton:2chelsea:1........altın değerinde 3 puan.artık takıma güven geldi.fabregas gitmeyecek.wenger inadını sürdürecek.bendtner,diaby iyileşti.chelsea ile puan farkımız 6.kolay maçlar kaldı önümüzde...bu arada walcott nasıl oynadı?

    YanıtlaSil
  2. liverpool da olmasa büyük maçların hepsini kaybetmiş olacaktık bu sezon :)

    YanıtlaSil
  3. walcott ilk dönüşündeki hali kadar ezilmedi. araya koşular yaptı fakat topla buluşamadı ve pas atmakta zorlandığı anlar oldu.

    YanıtlaSil
  4. gelde manu ve chelsea maclarına yanma..berabere kalsaydık 2sinde de ne güzel olacaktı..

    YanıtlaSil
  5. kerem arkadaş dogru söylüyor o, iki maçı en azından beaber bitseydi şimdi her şey daha farklı olurdu ama yinede chelsea,m.united zorlu maçları var kesin puan kayb edicekler iyi kıullana bilirsek en azından ikiniligi ala biliriz bazı futbolcularımız sakatlıkadn yeni dönmüş o, yüzden fizik açıdan o, futbolcular bir düşüş yaşadılar

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar sakat futbolculardan haber varmı?bilen varsa lütven yorum tazsın acaba kaç futbolcu sakatlanı?

    YanıtlaSil
  7. Fabregas bence gitmeyi kafasına koymuş ilk defa bu kadar kötüydü ve etkisizdi.takım olarak kötü oynadık ancak ölümüz liverpool'a yetmeliydi zaten ve yetti. Diaby'e tebrikler. inşallah Nasri'nin sakatlığı ciddi değildir bu arada.

    YanıtlaSil
  8. mac üzerine yazım
    http://gazetesport.blogspot.com/2010/02/pes-etmek-yok.html

    6mac var kritik onumuzde..6da 18 yaparsak neden olmasın

    YanıtlaSil
  9. wenger bu kadar kolay bırakamz cesci sakat futbolcumuz sadece NASRİMİ? ARSHAVİNİN DURUMU NASIL BİLEN YOKMU

    YanıtlaSil
  10. bu arada bi ara maçın kontrolünü çok iyi ele aldık.topla oynama yüzdesi yüzde 85 bizdeydi.önemli maçlarda bu çok önemli bir istatistik.sağlam bir forvetimizde olunca ilerde işi bitiririz.

    YanıtlaSil
  11. Maçın özetine şurada blogumda yer verdim izlemek isteyenler için:
    http://futbolcumhuriyeti.blogspot.com/2010/02/arsenal-trnaklaryla-kazyor.html

    YanıtlaSil
  12. Bu arada blogunuzu takip etmeye başladım sizide kendi bloguma beklerim
    iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  13. my jekyll doesnt hide

    levo35,nerdesin adamım.Çıksana,bugün de konuşsana.Arsenal'in şu eksiklikleri var desene.digitürk ü iptal ettiricem.transfer şart desene.Bu takımdan cacık çıkmaz,ilk 4 e giremez desene.diaby çok eksik,wenger emekli olmalı desene.kulüp amerikalılara satılsın liverpool gibi olalım desene.

    nerdesin levoooooo

    sana bu yüzden kıl oluyorum levo.Bence sen ekşideki avedissin.Ya da onun ruh ikizisin.

    YanıtlaSil