06 Şubat 2010

07 Şubat 2010 Chelsea - Arsenal Maçı (Premier League)

Dananın kuyruğu bu maçta kopacak. Bu sezonun en kritik maçı, bize şans veren var mı bilmiyorum, ama taraftar olarak bu takımın arkasında durmak şart.

Öncelikle Chelsea'den başlayalım, 6 puan önümüzdeler, şu anda belkide dünyanın en komple takımlarından biri, belalımız Drogba oynayacak. Essien yok bu bir avantaj. Bosingwa zaten çok uzun süredir sakat.

Ancelotti, bizim için iyi takım, ortasahalarını baskı altında tutmamız lazım demiş.

Tabi bu konuda Diaby ile ilgili bi sıkıntımız var, ortasahamızın en fizikli en kaliteli oyuncularından biri. Bugün bir teste tabi tutulacakmış, en azından yedeklerde olabilir demiş Wenger, büyük ihtimalle gene Denilson'a kaldık, çok ekstra birşey olmaz ise.

Bu maçları kazanmak, bir çok faktörün bi araya gelmesiyle oluşabiliyor, ama en çokta bir kahraman oyuncunun, ortaya çıkması bu tarz maçlarda avantaj sağlıyor. Yine Arshavin'den bu maç beklentilerimiz büyük, kalitesini umarım gösterecektir. Aynı şekilde Fabregas'ında büyük maçlardaki silik oyununu tekrarlamamasını diliyoruz.

Kadro tahmini;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Denilson

Rosicky-Arshavin-Nasri

Bendtner'de maça başlayacak kadar fit değilmiş, bu da komik, ve iyice şansımızı azaltan bir veri. 1 hafta önce son 20 dakika Manchester'ı kendi cezasahasının içine tıkan adam, nasıl oluyor da 1 hafta da tam olarak hazır hale gelmiyor, anlamak mümkün değil.

Wenger'in maçla ilgili açıklamalarında genel olarak büyük bir umutsuzluk sezdim, Chelsea maçını kaybetmiş olarak görüyor sanki, fark 9 olsa da birşey olmaz demek ne demektir? Chelsea korkutucu bir rakip kendi evinde, ama biz de Arsenaliz, bu kadar tırsmanın mantığını çözemedim. Kazanırız, kaybederiz, her zaman iddiamızı korumak zorundayız, büyük takım olma gerekliliği budur, bundan geçer. Chelsea'nin maçı kazanması çok olası bir olay ancak kendimizi bu kadar yermemiz özellikle bunu Wenger'in yapması pek hayra alamet bir olay değil.

İleride çok yetenekli, ama fizik açıdan çok zayıf oyuncular var, Arsha dışında. Garip eşleşmeler olacak, Nasri-İvanovic, Rosicky-Cole. Bence bizi dağıtırlarsa sol taraftan dağıtırlar bu sefer, ben Wenger'den oraya bir Eboue hamlesi bekliyorum, Rosicky'nin yerine.

Chelsea'nin ortasahasında Essien'in olmaması, bize biraz daha çok top yapma imkanı verebilir, ama tabiki önemli olan ileride neler yapabileceğimiz, çok çok ekstra şeyler gerekiyor. İleride 3 tane aynı tip adamla oynayacağız, eğer bu oyunumuzu kilitlerse, ilk maçta olduğu gibi, yine 3 yeriz. Eğer çok çok kalitelerini ortaya koyarsa bu 3'lü tam tersi de olabilir.

Takıma güvenim sonsuz ama Diaby ve Bendtner'in başlayamıcak durumda olmaları, oldukça rahatsızlık verici. Umarım kazanırız diyorum, kazanamazsakta beraberlikte ilerisi için iyi olabilir. Herkese iyi seyirler maç Pazar günü saat 18:00'de.

6 yorum:

  1. Hep böyle sampiyonluk koptu denilen yerde bişey yapıp gene umut bağlıyoruz takıma. Buda o tarz maçlardan olabilir tek tutunduğum dal bu ama Denilson,Rosicky oynar ve Arshavin ortada tek forvet başlarsa pozisyon bulamayacağımız ve Chelsea ataklarını kesemeyeceğimiz kesin. Carvalho Terry'nin arasına Arshavin'i koymak hayalciliktir bence ilk maçta Eduardo'yu oraya koymak gibi. Bendtner ne olursa olsun oynamalı artık oynamıyosa çeksin gitsin nedir çektiğimiz bu adamdan. bu maçı yenemezsek zaten 3.lük garanti artık.

    YanıtlaSil
  2. Bence forvet hattı Vela-Arshavin-Walcott olsa daha iyi olur. Eğer Nasri oynarsa ben Nasriden fazla bişey beklemem büyük maçlarda ne yaptığı ortada, belki rosicky bişeyler yapar ama bence walcott'un oynaması lazım tabi sakat değilse..
    Çünkü çok hızlı bir oyuncu, çok iyi dripling atıyor chelsea defansını yıpratabilir.

    YanıtlaSil
  3. theotheo,ryuzaki,the gunners.dün goalde fabregas barçayı özlemiş gibisinden bir yazı vardı.ne dersiniz bu yaz gider mi?şunu da belirteyim goal 1 ise 10 yapıyor.bundan önce de;fabregas:guardiola çağırırsa giderim.fabregas milanda gibi.fabregas:milan için arsenalden vazgeçebilirim diye asılsız haberler yazdı.fabregas guardiolaya hayranım demiş,onlar fabregas guardiola çağırırsa giderim dedi gibi şeyler söylüyor.fabregasın arsenale bağlılığı konusunda yorum yazarsanız sevinirim.bu yaz gidecek gibi duruyor.bu da benim canımı çok sıkıyor.yüreğimi ferahlatırsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. kapı açık serkan isteyen gider.

    gitmek isteyene dur demeyeceğiz. kimse kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın.

    YanıtlaSil
  5. Fabregas'ın dediği laf "Hayatımın en güzel günlerini Barcelona'da geçirdim eğer orayı özlersem bunu gizlemem"
    bu lafın tabiri gitmek istesem zaten söylerim ama şuan istemiyorum.
    goal.com çarpıtmış haberi..

    YanıtlaSil
  6. Orta sahanın ortasındaki oyuncularımızın direnci çok zayıf chelsea fizik olarak dünyanın en güçlü takımı bol pasa dayalı oynamak gerek ama takım son haftalarda pol pastan çok gereksiz pas yapıyor.Onun yerine daha çok kaleyi denemek lazım...

    YanıtlaSil