07 Şubat 2010

07 Şubat 2010 Chelsea 2-0 Arsenal (Premier League)


Son umudumuz bu maçtı ancak kaybettik. Bu maçla beraber büyük ölçüde şampiyonluk şansımızı kaybedip 2.liği zora soktuk.

Maça gelirsek şu kadroyla çıktık ;

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song-Diaby
Fabregas
Walcott-Arshavin-Nasri

Diaby sürpriz bir biçimde ilk 11'de başladı ve bu hepimizi sevindirdi çünkü Chelsea ortasahası çok kuvvetli isimlerden oluşuyodu ancak Bendtner'in yedek kalması çok kötü oldu çünkü Arshavin'in Terry Carvalho arasında kaybolacağını hepimiz biliyorduk. Sanırım Wenger gene kontra atak stilini benimsedi ancak çok erken bi gol yedik. Maçın 7.dakikasında kornerden gelen topta Terry kafayı vurdu arka direkte bomboş kalan Drogba golü attı. Golde Terry'i kaçıran Diaby ve Drogba'yı bomboş bırakan Song'un hatası vardı. Yediğimiz golden sonra topa sahip olmaya çalışan ve mücadeleyi bırakmayan bir Arsenal vardı. Bi kaç net pozisyonu harcadıktan sonra gene mağlup durumdayken geriyi açma hastalığımız sürdü. Ortasahadan topu alan Drogba ceza alanına yönelirken Clichy ve Vermaelen Drogba'nın sağını tutuyim derken solunu boş bıraktılar ve sert vuruşla top ağlara gitti. Golde Clichy'nin arkasındaki Vermaelen göbeği boşaltarak büyük hata yaptı. Almunia'nın hatası var mı sözü size bırakıyorum. 2-0'dan sonra yine oyuna hakim olmaya çalıştık ancak Chelsea iyice kapandı ve boş alan bırakmamaya başladı. İlerde tutamadığımız toplar kontra atak olarak bize geri döndü ve ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıda Wenger değişikliğe gitmedi ve aynı taktik ve aynı kadroyla devam ettik. 64'de Walcott-Bendtner değişikliğine kadar Nasri'yle kaçan bir pozisyonumuz vardı. Bendtner girdikten sonra Chelsea iyice kendi sahasına hapsoldu ve ilk yarıdaki kontralarını gerçekleştiremedi. Baskıyı iyice arttırdık 64'de Fabregas'ın frikiğinde Cech çok iyi kurtardı. Ceza alanı çevresinde top döndürüyorduk ancak bir türlü pozisyona giremedik. 74'de Sagna çıkıp Eboue girerken Diaby çıkıp Rosicky girdi. Yine topa sahiptik ancak pozisyon üretemedik ve maç 2-0 mağlubiyetle sonuçlandı.

Şampiyonluğa oynayan takımlarla oynadığımız son 3 maçta 8 gol yiyip 1 gol atabildik. Bu gerçekten çok kötü bir istatistik. Arshavin'in forvet başlaması yine hayalcilikti. Walcott, Diaby, Sagna adeta döküldü. Wenger'in bi hatasıda değişiklerde geç kalmasıydı. Değişiklikler doğru ama çok geçti. İlk yarıda 2-0 mağlupsan ikinci yarı başında değişikliklere gitmek zorundasın. Manchester maçına oranla daha istekliydik ancak fizik gücü yetersizliğimiz yine baş gösterdi. Almunia, Vermaelen, Sagna, Walcott zorlu maçlarda dökülen isimlerden. Diaby'de bence Arsenal'de oynayacak kapasitede değil. Bugün Chelsea ortasahasını görünce Diaby'den utandım. Takımdan sadece Nasri'yi beğendim. Artık 2.liği kovalamamız gereken bir lig oldu geçmiş olsun..

7 yorum:

  1. ryu haklısın ama onlarda elinden geleni yaptılar.diaby çok yetenekli.ancak 1 aydan beri oynamıyor.walcott formsuzluğuna rağmen iyiydi.biz iyi günde oyuncularımızı överken,kötü günde yermeyelim.hepsi çok iyi oyuncular.ama çok gençler.sabredelim.liverpoola patlayacaklarından eminim...

    YanıtlaSil
  2. Ben valla Diaby'i hiç beğenmiyorum. Her pası rakibe gidiyo çok dengesiz oynuyo. Walcott'u en son ne zaman iyi gördüm hatırlamıyorum. Hala kötüleri pohpohlayacaksak bu takım şampiyonluğu unutur.

    YanıtlaSil
  3. my jekyll doesnt hide

    ben 60. dakikadan sonra izliyebildim maçı.

    fabregas her büyük maçtaki gibi tutuktu.

    song'u,eboue'yi beğendim.

    bence iki takım arasında da dağlar kadar fark filan yok.

    bendtner ile drogba'yı değiştir.Arsenal 2 0 yenerdi.(bana göre)

    bomboşken topu alıyor bendtner,bir hareketler yapıyor.. oturup güldüm ekran başında.Galiba rakibi güldürerek geçmeye çalışıyor.

    neyse en azından manchster maçından daha iyiydik.Liverpool u yenmemiz şart ama.Yoksa dibimize geliyor adamlar.

    YanıtlaSil
  4. Bence maç kalecilerde bitti. Almunia her topu seyrediyor 2 maçtır. Drogba topu direğe vuruyor. Almunia yerinde çakılı. Topa uçmaya mecali yok. Artık kalecide de dönüşüm gerekli. Fabianski'nin hazırlanması lazım ilk 11 için. Bir diğer kötü isimde Clichy idi. Sakatlıktan sonra savunma yapmayı unutmuş görünüyor. Önce Man Utd şimdi Chelsea onun savunma hataları golleri yedirtti bize. Bir diğer hata da Wenger'de. Bendtner bu maçta da 11 başlamayacaksa hangi maçta oynayacak. Değişikliklerin geçliğine sonuna kadar katılıyorum. Maalesef Wenger devre arası değişikliği yapmıyor. Boşuna zaman kaybı oluyor.

    5 Big Four maçında 1 galibiyet 4 mağlubiyet. Atılan 3 Yenilen 11. Chelsea ve Man Utd'a 4 maçtada kaybettik. Onların önlerinde olmak bu durumda çok zor tabi ki. 9 puan fark çok gibi görünmese de Man Utd'ı da işin içine katınca 16 puanlık bir fark oluyor.

    Önümüzde artık CL var. Bari ondan bu kadar erken elenmeyelim.

    YanıtlaSil
  5. 4 maçlık zorlu serinin son maçı öncesinde elimizde sadece 1 puanın olması, tahmin edilen en kötü seneryodan bile kötü sanırım. Liverpool maçında da puan kaybedersek bu hızla 3. sıradaki yerimizide kaybedeceğiz. Şampiyonluk %99.5 hayal oldu artık. Bundan sonraki ligdeki hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne direk katılabilmek.

    YanıtlaSil
  6. azer_gunners.com8 Şubat 2010 01:30

    liverpool maçını kazndıgmı çıkışa geeçriz ama kaybetsek düşünmek bile istemiyorum yenmekden başka çaremiz yok wenger her konuşmasında bu takımdan çok gol atn yok diyordu am ne oldu?üç maç bir gol kaç gol yedik en iyisi susmak zaten canımız sıkılyor daha çok maç var her şey iyi olur

    YanıtlaSil
  7. Diaby iyidir ya. Bence en iyi 3 adamdan biridir hatta takımda ki. sakatlıgından yeni cıkmasının etkisi vardır bugun, saglıklı Diaby direk fark yaratıyor cunku.

    YanıtlaSil