18 Ocak 2010

Sezonun En Kritik 4 Maçı

Çarşamba günü Bolton maçı olmasına rağmen, bekleyemedim ve sezonun belki de en önemli bölümünü yazmaya karar verdim. Bolton maçını es geçiyorum, çünkü kazanacağımızdan eminim, bu yolda bize Bolton taş koyamaz.





























Arsenal

Chelsea

Manchester United

Aston Villa(d)

Birmingham

Hull

Manchester United

Burnley(d)

Arsenal(d)

Chelsea(d)

Arsenal

Porstmouth

Liverpool

Everton(d)

Aston Villa(d)


Müthiş bir dezavantaj var burada, kırılma noktası bu 4 maç veya Chelsea'nin herhangi bir maçı olabilir, kırılmadan da gidebilir, bize doğru da kırılabilir bir çok ihtimal mevcut.

Bu 4 maçta herşey bize dönerse, o zaman Chelsea ve Manchester United düşünecek. Ancak bu fikstürde herşeyin bize dönmesi doğaya aykırı bir durum.

Bu fikstürü ikiye böldüğümüz durumda Aston Villa deplasmanından alınabilecek 3 puan bizi Manchester maçına müthiş özgüvenli çıkaracaktır, bu özgüven iyiye kötüye gidebilir ancak, Emirates'te bu yılki Manchester United'a karşı kaybedeceğimizi düşünmüyorum.

İyimser tahmin: İlk 2 maç 4 puan

Burada Chelsea'ye karşı 6 puanlık bir maç yapacağız, favori tartışmasız onlar. Yenilirsek ligde 2 kez kaybettiğimiz bir takımın üstünde olabilir miyiz diye düşünmek lazım hele ki bu rakip Chelsea ise. O yüzden;

İyimser tahmin: 1 puan

Bu sene çok kötü bir Liverpool olsa da, gene de Liverpool'dur diyoruz, ancak bu şartlarda herşeye rağmen kazanacağımız için bu maça da;

İyimser tahmin: 3 puan

Toplamda bu kritik 4 maçta alacağımız 8 puan bayram senaryolarından biri, daha bir çok senaryo kurulabilir ancak bu en büyük mutluluklardan biri olacaktır.

Gelelim kabus senaryosuna;

Villa+Manchester= 1 puan

Chelsea= 0 puan
Liverpool= 1 puan

Toplamda 4 maçtan aldığımız 2 puanla diğer maçlarda çok garip şeyler olmazsa yüzde 90 şampiyonluk yarışına havlu atarız.

Eğer bu iki senaryo da gerçekleşmez, ortalama bir sonuç ile Chelsea'nin maksimum 5-7 puan gerisine düştüğümüz bir devam senaryosu gerçekleşirse, ligin ilerleyen bölümlerinde sağlam kalabilirsek avantajı elimize geçirebiliriz. Chelsea'nin Nisan ve sonrası fikstürü buna müsait.

Yakın geçmişte bu jenerasyonla en büyük hayal kırıklığını, meşhur 2007-2008'te Birmingham'la yaşamıştık, gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı olmuştu, koca bir sezonda ancak toparlayabildik. Bu yıl daha güçlüyüz, daha olgunuz, bu 4 maç Bolton'la birlikte 5, hayal kırıklıklarına bir son verme dönemidir, Arsenal'e bütün gönül vermişlerin bir araya gelip, takımı sonuna kadar destekleme dönemidir.

Artık şu noktadan sonra ana konumuz transfer değildir, konumuz, bu ligde Chelsea'yi 11 puan geriden yakalayıp gelen bir takımın şampiyonluk mücadelesidir.

Dip Not: 2 gün sonraki Bolton maçını kaybettiğimiz takdirde, kepenk kapatmak olasıdır:))

7 yorum:

  1. Ben bu dörtlüden Villa Manu ve Liverpool'u yeneriz diye düşünüyorum. Chelsea'nin de her ne kadar lider de olsa iç sahadaki maçtaki şanslı galibiyetlerini düşünerek yenilmeye bir takım olmadığından şüphem yok. 12 çıkarsak bal kaymak olur ama ben 9-10 bile alabiliriz diyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada söylemeyi unuttum. 8 maçtır ligde yenilmiyoruz. Bu istatistikte sadece Man City 10 yaparak bizim önümüzde. Ama onların serisinde 8 adet beraberlik vardı. Bolton maçını da aldığımızı düşünürsek sezonun en formda takımı olarak gireceğiz bu dörtlüye. Daha iyi halimiz yok yani.

    YanıtlaSil
  3. villa macından pek korkmuyorum acıkcası..evlerindeki lpool macını izlemiştim ve pek begenmedim.bizim bence en kritik macımız manu macı..son yıllarda pek ustunluk kuramadık..eger villa macını alır sonra da manuyu yenersek chelsea macı 1-2 macı olcak bence..su 4maclık seride umarım sakat filan vermeyiz..
    kotu senaryo gerceklesse bile bu takım ilk 3de bitirir ligi..sene basında bize 5-6 olur diyenlere gerekli cevabı sene sonunda güzelce vercez.

    YanıtlaSil
  4. kardeş ilk üçe karnımız tok bizim biz kupa istiyoruz

    YanıtlaSil
  5. levo msn varsa yazar mısın hocam?

    YanıtlaSil
  6. chelsea'nin maçları da çok zor.. özellikle afrika kupasına verilen oyuncuları da düşünürsek, içeride dışarıda puanlar kaybetmesi olası.. hele de everton ve birmingham'ın formu ortadayken.. burnley'de içeride güzel zaten.. her iki takım içinde kritik viraj, tabii arsenal için daha bir keskin bu. takımların isimleri de ortada zaten.

    YanıtlaSil
  7. Villa maçında herşey olabilir ters bir takım ancak son zamanlarda bir gerilemede oldukları ortada olduğu için 3 puan bize daha yakın.

    ManU son maçlarda genelde şansla ya da hakemin ilginç kararları sayesinde yeniyor bizi. Ve genel durumları da pek iyi sayılmaz bu sezon. Bu yüzden 3 puanı alabiliriz ManU'dan da.

    Chelsea karşısında genelde öne geçmemize rağmen maçı kaybediyoruz. Afrika kupasına önemli oyuncuları gitsede Sunderland'e 7 atmaları güçlerinden birşey kaybetmediklerini gösteriyor bu süreçte de. Maçın bide deplasmanda olması bu maçtan 0 puanla ayrılma durumunu ön plana çıkarıyor.

    Liverpool maçı da en kötü 1 puan çıkaracağımızı düşündüğüm maçlardan biri. Hatta bu maçta da 3 puanı alan taraf biz olabilir.

    Sonuç olarak bu 4 maçtan 7 puan ya da 9 puan çıkaracağımızı düşünüyorum. Ancak bunun içinde diğer maçlardan daha fazla efor safretmeleri gerekecek oyuncularımızın. Umarım düşündüğüm gibi geçer bu dönem:)

    YanıtlaSil