29 Ocak 2010

Kısa Kısa - 32

Yine bir kısa haberler serisi ile karşınızdayız.

İlk olarak Arsene Wenger'in açıklamaları var. Wenger: "Transfer sezonu kapanana kadar yeni bir transfer yapmamız olanaksız değil. Ancak şu anda pek olacağa benzemiyor." dedi. Bu saate kadar gecikmiş ve sakatların bir kısmının iyileşmesi zaten bir şey olmayacağının göstergesiydi. Bana sezon sonuna kadar elimizdeki kadro bu olacak gibi geliyor. Yetmez mi çok rahat yeter. Ancak yeni sakatlıklar eklenmemesi kaidesiyle.

Sakatlıklarla ilgili de açıklamalarda bulunan Wenger, Thomas Vermaelen'in sakatlığının sanıldığı kadar ciddi olmadığını ve Man United maçında forma giyme şansının bulunduğunu, Eduardo'nun sakatlığının da ciddi olmadığı ve Man United maçını kaçırdıktan sonra Chelsea maçına çıkabileceğini, Afrika Kupası'ndan dönen Song ve Eboue'nin yorgun olmalarına karşın Man United karşısında oynayabilecek durumda olduklarını ve Abou Diaby'nin de Chelsea maçına yetişeceğini söyledi.

Transfer dedikoduları ise hala devam etmekte. İlk isim Gai Assulin. Barcelona B takımında forma giyen 18 yaşındaki oyuncu forvet mevkiinde oynuyor. Arsene Wenger'in ve scout ekibinin izlemeye aldığından haberdar olan Barcelona ise oyuncuyu Fabregas ve Merida gibi kaptırmamak için yeni sözleşme imzalama çabasına girmiş bile.

Diğer isim ise Kwadwo Asamoah. 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Udinese'de forma giyiyor ve Afrika Kupası için Gana milli takımında yer alıyor. Turnuvadan yaptığı açıklamada, "Arsenal ve Chelsea'yle adımın anılması çok güzel. Ancak bana gelmiş resmi bir teklif yok. Şu an için Udinese ve Gana için mücadelemi sürdürüyorum." demiş.

İngiltere medyası tarafından ilklerin takımı olarak adlandırılan Arsenal bu haftasonu medya adına bir ilki daha gerçekleştirecek. Sky televizyonunda dünyada ilk kez bir spor karşılaşması 3D olarak yayınlanacak. Arsenal-Man United maçı İngiltere'de birkaç Pub'da 3D gözlüklerle izlenebilecek. Arsenal'in daha önceki ilkleri ise şunlar; 22 Ocak 1927'de Highbury'de Sheffield United'a karşı oynadığımız maç, İngiltere Ligleri'nde radyodan canlı yayınlanan ilk maç olmuştur. On yıl sonra, 16 Eylül 1937 tarihinde Arsenal'in A takımıyla, rezerv takımının karşı karşıya geldiği gösteri maçı, televizyondan canlı yayınlanan ilk futbol maçı olarak tarihe geçmiştir. Arsenal, 22 Ağustos 1964'te Anfield'da oynadığı Liverpool maçıyla, bu kez de BBC'de yayınlanan Match of the Day programının ilk yayın konusu olmuştur.

1 yorum: