13 Ocak 2010

Kısa Kısa - 28

Yeşil formalı oyuncu Samuel Galindo

Arsene Wenger devre arası transfer döneminde Wellington'dan sonraki ikinci transferini gerçekleştirdi. Bolivyalı oyuncu Samuel Galindo ile gelecek hafta anlaşma imzalanacak. Samuel şu anda 17 yaşında olmasına rağmen Bolivya U21 takımının kaptanlığını yapıyor. Kulübü Real America ile 50 maça çıkan oyuncunun transfer maliyeti 500.000 Pound civarı olarak açıklandı. Oyuncuyu Everton kulübü bir haftalık deneme sürecine almıştı. Ancak bir teklif yapılmadığı için kulüp ve oyuncu Arsene Wenger'in transfer teklifini kabul etti.

Gitmek istediğini zaten bildiğimiz Senderos sonunda patlamış. "Ayrılmak istiyorum. Dünya Kupası'nda oynamak için ayrılmak istiyorum. Rezerv maçları oynamak istemiyorum. Sadece ayrılmak istiyorum." Kimse zorla tutmuyor. Koskoca sezonda iki kere Carling Cup mücadelesi vermesinden gönderileceği biliniyordu. Artık üçe beşe bakmadan bir yerlere göndermek lazım.

Kerrea Gilbert'a ise talip var. Championship takımlarında Peterborough United sezon sonu kontratı bitecek olan oyuncumuzu kadrosuna katmak istediğini açıklamış. Daha önce Southend takımından Simon Francis'i kiralık olarak kadrosuna katmak için teklifte bulunan Peterborough manageri Mark Cooper, reddedilince "Simon'ı alamadığımız için hayalkırıklığı yaşıyorum. Ama Kerrea takım için mükemmel bir oyuncu." açıklamasını yaptı. 22 yaşındaki Gilbert ise 3 defa yaşadığı Arsenal A takım forması dışında rezerv oyuncuya bağlamıştı. Ben Arsenal'de rezervden emekli olmasını bekliyordum. Ancak bu transfer gerçekleşirse ayrılmak zorunda kalacağız.

İki adette kontrat haberimiz var. İlki Arsene Wenger'in bu sene mecburiyetten sıklıkla kadrosuna aldığı ve zaman zaman forma şansı verdiği Craig Eastmond ile uzun süreli bir kontrat imzalandığı resmi site tarafından açıklandı. 19 yaşındaki oyuncu geçen sezon sağ bek olarak Akademi Premier Lig'i ve FA Youth Cup'ı kazanma başarısı göstermişti. Bu sene ise ağırlıklı olarak defansif orta saha olarak görev yapıyor.

Diğer isim ise Rysh Murphy. 19 yaşındaki forvet oyuncusu şu anda Brentford takımında kiralık olarak oynuyor. O da geçen seneki U18 başarılarında pay sahibiydi. Ryhs Murphy aynı zamanda İngiltere U19 milli takımıyla da 2009 yılında Avrupa Şampiyonası'nda forma giydi.

2 yorum:

  1. bildiğim kadarıyla senderos sezon başında gidecekti ama djourou'nun sakatlığı yüzünden gönderilmemişti. yanılıyor da olabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Scouting transferleri ve sözleşme yenilemeler dikkat çekiyor .. 17 nci yenileme oldu ..C.Eastmond 2-1 lik Liverpool maçında fena değildi olgun duruyodu orta alanda umarım başarılı olur..İngiliz oyunculara fazla önem vermeliyiz..Gibbs,Wilshere,rysh murphy,eastmond,JET,Gilbert ....

    p.senderos gitse hemen bizde rahatlasak o da ..

    YanıtlaSil