05 Ocak 2010

Kısa Kısa - 25

Yine karma haberlerden oluşan bir postla karşınızdayız.

İlk haber Fran Merida. Özellikle West Ham ile oynanan FA Cup maçındaki performansından sonra gözden düşmüştü. Oyuncunun Atletico Madrid ile 5 yıllığına anlaştığı ve sezon sonunda takımdan ayrılacağı İspanyol As gezetesinde haber oldu. Sezon sonu demek bedavaya gidecek demek. Çünkü kontratı sezon sonunda bitiyor. Açıkçası benim umutlu olduğum bir oyuncuydu. Özellikle U-20 dünya kupasında İspanya formasıyla gösterdiği performansla bu sene onun yılı olabilirdi. Ama şanssızlığı kadroda yer alabilmek için geçmesi gereken isimlerin dünya yıldızı konumunda ya da kıyısında olması. Yanlış zamanda yanlış yerde olmak bu herhalde. Ne diyelim kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar dileriz.

Diğer bir haber sezonun şanssız isimlerinden Nicklas Bendtner. 2 aydır sakat olan oyuncu bugün antremanlara başladı. Bir aksilik olmazsa 17 Ocak'taki Bolton maçında sahalara dönüş yapabileceği söyleniyor. RVP'nin sakatlığının ardından ileride bir forvet yokluğunu çok hissettik. Bendtner'de olsa uzundur Arshavin'den faydalanma süremiz artar. Umarım sene sonuna kadar sağlam dururda ileride sıkıntı yaşamayız tekrardan.

Sakatlık haberlerinin hepsi olumlu yönde ilerlemiyor. Kesin olmamakla birlikte Telegraph'ın haberine göre Fabregas Ocak ayı sonuna kadar forma giyemeyecek. Arada Villa deplasmanı ve Man U ile oynanacak maçlar var ki sezonun kaderini etkileyecek durumda. O maçları Fabregas'sız kaldırabilir miyiz şüpheli. Bunun üstüne Denilson'un durumunun hala belirsiz olması ve Song'un Afrika Kupası'nda yer alması nedeniyle iyice zorlaşacak.

Bir haberde Tomas Rosicky'den. Korkmayın bu sefer sakatlanmadı. Kendisiyle yeni kontrat imzalandı. Kontratın süresi bitiş tarihi falan açıklanmadı. Ancak imzalanmasaydı sene sonunda Rosicky serbest oyuncu konumunda olacaktı. Tahminim 2 ya da 3 yıllık bir anlaşmadır. Bu hareket bana göre Wenger'in sakatlıklardan ne hale geldiğininde göstergesi. Müzmin sakat Rosicky'i bile kaybetmeye çekiniyor. Şu sakatlıklar olmasa zaten... neyse başlamayalım yine.

Transfer dedikoduları da iyice çıkmaza girmiş durumda. Wenger yine ya çok gizliden bir oyuncu ayartıyor ya da gerçekten bir arayış yok. Önce Chamakh dendi. Wenger ara transfer döneminde onu almamız imkansız diye açıklama yaptı. Bugün ise Chamakh, Wenger'in kendisine Ocak ayında transfer olması için baskı yaptığını söylüyor. Anlamış değilim. Sonra Huntelaar'ın adı geçti Wenger resmi siteden yalanladı. Bu blogu takip eden birçok kişi gibi Gignac transferine de Wenger'in açıklaması benim aradığım kalitede değil oldu. Orta saha sakatlıklarından gelen olumsuz haberler ve Bendtner'in dönüşünü yeni bir transfer olarak gördüğünü açıklaması transfer hedefinin orta sahaya doğru kaydığına işaret ediyor. Benim orta saha üzerine çok fazla isim gelmiyor aklıma. Sizler muhtemel isimleri söylersiniz.

7 yorum:

  1. gourcuff gelse mesela süper olur :) tam arsenallik bi oyuncu ama gelmez heralde

    YanıtlaSil
  2. fabregas'ın sakatlığı o kadar uzun değil. 2 haftaya döner. diaby de ben song'un yerini alırım dedi, kömüş gibi herif zaten bence de tutar orayı. denilson'dan da cacık olmaz zaten benim güvenim Ramsey. çok geliştirdi kendini.

    Yalnız Wenger'in realistik olması lazım. Şampiyonlar ligi zaten hayal. Sırf orda oynayamacak diye oyuncu almamak gereksiz. Dzeko'yu kapatması lazım. Bizim oyun stilimize uyan en iyi oyuncu zaten. Hem güçlü hem teknik hemde RVP gibi her an sakatlanma korkusu da yok. Ben iddia ediyorum Dzeko'yu alırsak aynen Arshavin gibi etki yapar ve ligi kopartırız. Ligi kopartınca para da gelecek zaten üstüne orta sahaya bir takviye veya Gallas'ı şutlayıp yerine adam gibi defans.

    YanıtlaSil
  3. bence meridaya biraz daha sabredilir.wenger adam eder onu.olmazsa da kendi bilir.diğer gençler onu aratmaz.wilshere ve barazite de çok iyi oyuncular o mevkiide.kaybeden kendi olur.

    YanıtlaSil
  4. orta sahaya mutlak bir transfer şart yoksa yalan oluruz.vieira city'e kiralık gidiyo bi haber vardı.onlara gidiceğine bize gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Bence Merida gitmeli kendisi için iyi olur yine keyifle takip ederiz. Wenger bırakmaz ama gitmek isterse de tutmaz.. burada FA ve Carling cup ta oynuyor sadece ..Ama şu gerçekki Diaby, Song Denilson da o yollardan geçti tercih onun...

    Blaise Matuidi ve A.P.Gignac ilaç gibi gelir bize ama Wenger bu ..yazın tek transfer yapan , ara transferde adam almazsa şaşırmam ..

    YanıtlaSil
  6. moussa sissoko var toulouse'dan bence o arsenal orta sahasına ilaç gibi gelir, klişe olacak ama yeni patrick vieira, ayrıca gignac'tan daha çok gol attı bu sene toulose'da.

    YanıtlaSil
  7. gignac ın yetersiz olduğunu ne zaman söyledi wenger acaba adam trabzonu tek başına haletti

    YanıtlaSil