31 Ocak 2010

31 Ocak 2010 Arsenal 1-3 Manchester United Maçı (Premier League)

Şampiyonluk yarışının sürdürülmesi ve morallerin korunması adına çok önemli bir maçtı. Tüm Arsenal'liler maçtan oldukça umutluydu. Özellikle Song'un geri dönüşüyle savunmada daha iyi oynayacağımızı düşündük.

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Song-Denilson
Fabregas
Rosicky-Arshavin-Nasri

Maç çok tempolu başladı. Sanki saha iki kat büyümüşte oyuncular çok alan buluyor gibiydi. Dakika dakika akınlarımız tehlike yarattı. Arshavin net iki pozisyonda pas yerine şut düşününce pozisyonları harcadık. Ardından Manchester oyunu dengeledi ve klasik Rooney'e şişirdikleri toplarla pozisyon aradılar. Clichy'nin Nani'yi tutmakta zorlandığı her an golün sinyaliydi. Yine talihsiz bir gol yedik. Nani orta açtı Almunia topu kaleye çeldi. Bu golle geriye düştük. Golden sonra biraz sallandık. Bulduğumuz bir kornerde gol ararken kontrasında Rooney ile golü kalemizde gördük. Golde 3 Man United'lı 6 Arsenal oyuncusu vardı. Rooney ceza sahası dışında topu alıp Nani'ye aktardıktan sonra 2 dedim içimden. Yenilmemesi gereken iki golle maçı berbat ettik. 2-0'dan sonra Arshavin yine koskoca kale önünde, topu dışarıya vurmayı başardı. Bilen bilir Arshavin'i özellikle bu sezon çok eleştiriyorum. Bana göre çok daha fazlasını yapabilecekken saçmalıyor sahada. Kaleye 4 şut çekti isabetli olan yok. Sadece kaleye şut çekiyor diye büyük oyuncu olunmuyor. Büyük maçların adamı diye sabrettik ama ilk yarı itibariyle girdiği pozisyonları atamayarak bana göre maçı kaybetmemizde birinci etmen oldu. Takım böyle acemi goller yerken O ne yapsın diyebilirsiniz. Ama bulduğunu atacaksın büyük maçların ve "büyük" oyuncuların ilk özelliği bu. Rooney ikinci şutunda golü attı.

İkinci yarıda da değişen bir şey yok. Hemen 5 dakikada dörde bir kontra yakalandık ve Park 3-0 yaptı. İkinci yarının ortalarına kadar Fabregas ve Song ile pozisyonlar yakalarken yine kaleyi bulan şutlar çekemedik. Belki de maçı bizden alan en önemli istatistik bu olacak. Maça sonradan Eboue, Bendtner ve Walcott dahil oldu. Neredeyse kontrolsüz şekilde bastırırken 80. dakikada Vermaelen farkı ikiye indiren golü attı. Bu golle staddaki seyirciler skorun eşitlenebileceğine dair umutlandı. Yine sağdan, soldan, ortadan her yerden hücum ettik. Ancak tarihte gördüğüm en kötü Man United savunmasına başka gol atamadık.

Devre arası transferinde herkes bir bitirici forvet beklerken Wenger elindekiyle yetinmeyi tercih etti. Öyle bir isim sahada olsaydı bu maçta en az 5 golümüz var. RVP bile ilaç olabilirdi. Ancak bunu bile bile Wenger forvet transferi yapmadı. Arshavin'i birçok maçta 4 forvet 2 önliberonun arasında yoketti. Arshavin bu maçtada forvet oynadı ve girebileceği pozisyon sayısının 3 katı pozisyona girdi. Artık bunlardan birini at. Bu sezon Arshavin 9, Vermaelen 7 gol atmış. Hangisi büyük oyuncu? Hiçbir oyuncu iyi veya kötü oynamadı. Hepsi elinden geleni ve görevini yapmaya çalıştı. Ancak forvet oynaması ve kimilerine göre büyük maçların "büyük" oyuncusu vasfıyla Arshavin girdiği pozisyonları atamayarak başarısız denilecek isimdir.

Sezona çok kötü başlayan Liverpool dışında büyük maçlardan puan alamadık. İkisini ise içerde kaybettik. Bu açıdan işler kötü gidiyor. Chelsea'ye 3-0 kaybettikten sonra 10 maç üstüste kaybetmedik. 7 galibiyet 3 beraberlik aldık. Bu mağlubiyette o yüzden direkt soğuk duş etkisi yapmayabilir. Ancak Chelsea maçını kazanmak yarış adına artık şart oldu. Oradan da alınacak bir mağlubiyet takımı çok olumsuz etkileyecektir. Chelsea'ye kaybedersek zaten lig yarışında iki rakip birden olacak önümüzde. İşimiz çok çok zorlaşacak. Bu hafta kötü bir hafta olacak.

5 yorum:

  1. 2. golde aklıma şampiyonlar liginde yediğimiz gol geldi. Neredeyse aynısını yedik:)

    YanıtlaSil
  2. büyük maçları kaybettiğimiz sürece bize şampiyonluk haram ! bu sene adam akıllı büyük maç kazandık mı ?

    YanıtlaSil
  3. manchester tamamen askerlerden oluşan bir kadro ile çıktı. hücum yapabilecek sadece rooney ve nani vardı. biz bu iki adamı tutamadık işte bu kadar basit. fletcher, carrick, scholes (sadece uzaktan şutu var) hepsinin teknik kapasitesi belli. evra yarı sahayı bile ender geçti ki normalde hep bindirme yapar.

    bizim tarafta ise arshavin, nasri, rosicky, fabregas, denilson hep pas yapabiliyorlar teknik kapasiteleri yüksek diye oynuyor. bu kadar adam tehlike bile yaratamadı ferguson'ın askerler ordusu bizi az kalsın 5'lik yapıyordu.

    wenger veya ferguson'dan biri yanlış yapıyor ama kim..?

    YanıtlaSil
  4. Wenger kendi oyunumuzu oynayamadık diyor ve bizden iyilerdi diyerek özetledi bütün maçı..6 puanlık maç geçti gitti.niye şansımız tutmuyor bizim bunlara karşı ..geçen sene şamp.maçı adam kayıp düşüyor gol oluyor..bugün kaleci içeri tokatlıyor ..(bugün biraz nostaljik maçlar izledim yenilgiden sonra pires gilberto silva bergkamp lı ..özlemişim..biraz kendime geldim..)

    önümüzdeki haftaya kadar pozitif kalmaya çalışalım ..iyi haftalar herkese ..

    YanıtlaSil
  5. My jekyll doesnt hide
    en baştan şunu belirteyim ki bana göre wenger dünyanın en iyi teknik adamıdır.hani bu alanda ne sir,ne mourinho ne de capello onun eline su dökebilir.
    AMA bu demek;onun da hataları olmadığı anlamına gelmez

    eğer bir teknik adam kariyeri boyunca bütün önemli maçları;finalleri kaybediyor ya da ezici bir oyunla kazanamıyorsa bir eksiklik var bence

    gelelim bu maça; bence kesinlikle arshavine anlamsız şekilde yüklenilmiş

    suçlu üyük maçlarda etkili olamayan fabregas; defans zaafı olan clichy ve büyük takım kalesine yakışmayan almunia dır:

    YanıtlaSil