26 Ocak 2010

27 Ocak 2010 Aston Villa - Arsenal (Premier Lig)






























Arsenal

Chelsea

Manchester United

Aston Villa(d)

Birmingham

Hull

Manchester United

Burnley(d)

Arsenal(d)

Chelsea(d)

Arsenal

Porstmouth

Liverpool

Everton(d)

Aston Villa(d)


Sonunda geldik muhteşem 4'lüye.

Bu fikstür hakkında değerlendirmeyi yaptık aslında, buna ek olarakta bir iki söz söyleyelim.

Bu fikstürü şu dönemde atlatmanın en büyük avantajlarından biri bu yıl oynayacağımız Big Four maçlarının sona ermesi. Bundan sonra zorluk derecesi "bu kadar" yüksek bir tek maç dahi yapmayacağız Premier Lig'de. Rakiplerimiz ise bu maçları oynayacaklar, bu sezonun son bölümünde bize büyük bir avantaj getirebilir.

Aston Villa deplasmanıyla başlıyoruz, içerde 3.0 kazandığımız maçın rövanşı. Aston Villa bu yıl Chelsea'yi, Liverpool'u, Manchester United'ı yenmeyi başardı. Bu bize rakibimizin ne kadar zorlu olduğu hakkında bir veri verecektir, yetenekli ve farklı tipte oyunculara sahipler(Downing, Milner, Heskey, Agbonlahor), sağlam bir defansa sahipler ve kendi evlerinde Chelsea gibi bir takımı yenebilme kudretini gösterdiler.

Bunların hepsini topladığımız zaman, bu maçın çok çok zorlu geçeceğini tahmin etmek zor değil, ancak eğer şampiyon olmak istiyorsan bu maçları almak zorundasın, bu hep böyle oldu, hep bu maçları kazanan takımlar, kazandıran oyuncular şampiyon oldu.

Kazandıran oyuncular meselesi önemli, yakın tarihte Henry bize bu tip örnekleri çok yaşatmıştır, bu yıl bize o hissiyatı veren 2 tane oyuncu var biri Fabregas diğeri ise Arshavin. Eğer böyle maçlarda bu oyuncular sahneye çıkmazsa galibiyetle dönmek zor bir ihtimal olarak kalır. Tam tersi durum ise, bu oyuncuların büyük(winner) oyuncu olduğunu, şampiyon bir takımın ruhuna sahip olduklarını gösterir.

Bir oyuncunun top class olması onun bir şampiyon ruhuna sahip olduğu anlamına gelmiyor, bu nedenle bu maç Arshavin ve Fabregas'ın top-class olmalarının yanı sıra bir şampiyon olduklarını göstermeleri için büyük bir fırsat.

Sürpriz oyuncu kavramı da mevcuttur bu maçlar için, bu oyuncular top-class olmasalarda yetenekleri belli seviyede olan, ve bazı büyük maçlarda ortaya çıkan oyuncu tipleridir, Diaby buna bir örnektir olmaması büyük bir handikap, aynı şekilde Rosicky gibi tecrübeli bir yıldızda bu maçın sürpriz kahramanı olabilir.

Maçın favorisi tabi ki biziz, maçın gidişatını da biz belirleyeceğiz, bu 4 maçlık periyotta kahramanlık şovlarına, şampiyon ruhuna ihtiyaç var, umarım böyle olur, biz bu takıma inanıyoruz.

Sakatlıkları söyleyelim;

Diaby-Nasri sakatlıkları sebebiyle yoklar.

Bendtner şu an için belli değil.

Song Afrika'da.

Akşama doğru gelişmeler olacaktır onları posta edit ederiz.

Kadro Tahmini;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Denilson

Fabregas-Ramsey

Rosicky-Arshavin-Eduardo

Maçtan sonrada bu kadar umutlu olmak dileğiyle. Maç Çarşamba akşam 21.45'te.

7 yorum:

  1. Denilson inşallah oynamaz.Oraya JET yakışır şu durumda.Çok zor bi fikstür Song ve Diaby geldikten sonra rahatlayacağımızı düşünüyorum orta sahada.

    YanıtlaSil
  2. arsenal'e çakarlar. arsenal bu zihniyetle kazanamaz. büyük transferi yok bi kere

    YanıtlaSil
  3. Nasri and Bendtner back in full training

    Arsène Wenger kicked off his pre-match press conference with some good news on Tuesday: Arsenal's injury list is shrinking at last.

    The manager had nine players sidelined last week but Aaron Ramsey returned for the FA Cup tie at Stoke and three others are back in contention ahead of Wednesday's trip to Aston Villa.

    "The list of injuries is going down a bit," said Wenger.

    "We have Samir Nasri and Nicklas Bendtner back in full training, so that is quite good news for us. Abou Diaby is injured, but Bacary Sagna is back."

    Nasri was ruled out for three weeks with a hamstring problem eight days ago and has recovered faster than expected. Bendtner has had to wait rather longer - he limped out of the North London derby on October 31 with a thigh injury. And Sagna is fit after protecting his shoulder problem at the weekend.

    That just leaves five players on the sidelines: long-term absentees Robin Van Persie, Kieran Gibbs and Johan Djourou plus Fran Merida and Diaby.

    Meanwhile, Wenger has confirmed that Thomas Vermaelen and William Gallas will return to the starting line-up at Villa Park on Wednesday.

    "Yes [it will be the normal defensive pairing]," he said.

    sitede böyle birşey var.ne yani nasri ve bendtner villa maçında oynayacak mı?

    YanıtlaSil
  4. ya şu son durumları bir yazın.hiç kısa kısa yazısı yazmaz oldunuz.serdiniz işi!!!

    YanıtlaSil
  5. Samir Nasri ve N.Bendtner in hazır olacağını sanmıyorum.Walcott un patlama yapması dileğiyle ..haydi Arsenal ..haydi theo

    YanıtlaSil
  6. Denilson-Fabregas-Ramsey ortasahası beni ürkütüyor :(( Keşke song olsaydı diyorum ben de herkes gibi..bence önümüzdeki ManU maçından bile daha zor bi maç bu..

    YanıtlaSil
  7. Savaşanın kazanacağı bir maç olacak. Kaçırılmamsı gereken bir mücadele. Bi de tahminde bulunayım :
    1-2 Arsenal diyorum.

    YanıtlaSil