24 Ocak 2010

24 Ocak 2010 Stoke City 3 - 1 Arsenal (FA Cup)


Maçın İlk 11'i

Fabianski

Coquelin-Campbell-Silvestre-Traore

Eastmond

Fabregas-Denilson

Walcott-JET-Vela


Daha maçında ilk dakikasında Delap'ın kullandığı sert ve uzun taç sonucu Campbell ve Silvestre'nin adam paylaşımı hatasından arkada boş kalan Fuller golü attı ve 1-0 mağlup duruma düştük.

Golü yedikten sonra Stoke City sert oynadı ve ikili mücadelelerde ayakta duramadık. Pas alışverişi yapamadık ve hep paslarımız yanlış yerlere gitti. Son derece dağınık bir görüntü verdik.

Güçlü fiziğiyle Silvestre'yi zorlayan Fuller'ı Campbell durdurmayı başardı ve eski günlerini aratmayacak bir oyun oynadı.

Hakem tam bir rezaletti. İngiltere liginde böyle hakemlerin olması gerçekten şaşırtıcı. Verdiği kararlar çok komikti. Her taç atışında Delap havluyu alıp topu 10-15 saniye siliyordu hakem buna da bişey demedi.

İlk yarım saatten sonra takım biraz toparlandı ve paslaşarak topa hakim olmaya başladık.
42. dakikada Fabregas frikikten geriye doğru topu yuvarladı ve ilk yarının en kötü ismi olan Denilson'un uzaktan vuruşunda top ağlara gitti.

Golden sonra baskı yapan taraf bizdik ancak gol çıkmadı. İlk yarıda pozisyonumuz olmamasına rağmen golü bulduk ve devreye 1-1 beraberlikle girdik.

JET'in forvetteki kötü oyunu vardı. Hiç top tutamadı ve hepsini kaptırdı. Orta saha için iyi bir isim ama forvette iyi işler yapamadı.

İkinci yarı Wenger oyuncu değişikliği yapmayıp aynı ilk 11'le devam etti. İlk yarıya oranla daha sakin ve topa hakim oynadık ancak gene pozisyon üretmekte zorlandık çünkü JET ikinci yarıda orta sahaya desteğe çok gelince forvet boş kaldı ve ilerde top tutamadık. Özellikle kalenin önlerinde son paslarda çok başarısızdık.

60.dakikada Vela sol çaprazdan vurdu dışarı gitti. Stoke City ise taçlar ve duran toplarla etkili olmaya çalıştı ancak hepsini başarıyla savuşturduk. Coquelin'in ikinci yarıda kritik müdahaleleri vardı.

66.dakikada JET, Walcott ve Coquelin çıktı Arshavin, Eduardo ve Ramsey oyuna girdi. Değişiklerden sonra baskı yapan taraf bizdik.70.dakikada Vela ceza alanı içinde topa dokunamadı.

78.dakikada sağdan Sidibe'nin ortasında Fuller iki kişinin arasından kafayla topu ağlara gönderdi.
Soldan çok etkili gelen Etherington'u bi türlü tutamadık ve 86.dakikada bireysel hatadan kaynaklanan hatada Etherington soldan içeri ortasında topu Whitehead'e bıraktı ve oda golü attı ve maç 3-1 sona erdi.

Çok garip bir kadroydu. Fizik gücü iyi olan Stoke City ortasahasına karşılık Wenger JET'i orta sahada oynatıp forvete Eduardo veya Arshavin'den birini koysa bu maçı rahatlıkla alabilirdik. Değişiklikler biraz geçti ve Coquelin'in çıkması hataydı diye düşünüyorum. Etherington ordan çok etkili gelirken kritik müdahaleler yapan Coquelin'in yerine oraya Eastmond geçti ve orda çok ağır kaldı. Defansında gardının düşmesiyle 3-1 bitti maç.

Walcott, Denilson, Eastmond, Traore, JET, Vela ve Fabianski deyim yerindeyse döküldü. Takımdan en çok Campbell'ı beğendim. Ufak tefek hatalar dışında çok iyi oynadı. Sadece partneri Silvestre'yle pek anlaşamadı goller de çoğu kez bundan dolayı geldi.

Sağlık olsun diyorum. Çok sakatlık verdiğimiz dönemde bu kadar rotasyon normaldi. Eğer maç berabere bitseydi daha kötüydü çünkü önümüzde çok zor ve yoğun bir fikstür var. En hayırlısı oldu bence.

3 yorum:

  1. Kuradan önce kim olursa olsun da deplasman olmasın demiştim. Üşenmedim bir çetele çıkardım. Arsene Wenger ile FA Cup'ta elenilen maçların listesi.

    1996-97 Arsenal 0-1 Leeds
    1998-99 Man Utd 2-1 Arsenal
    1999-00 Leicester 5-4 Arsenal (PEN)
    2000-01 Liverpool 2-1 Arsenal
    2003-04 Man Utd 1-0 Arsenal
    2005-06 Bolton 1-0 Arsenal
    2006-07 Blackburn 1-0 Arsenal
    2007-08 Man Utd 4-0 Arsenal
    2008-09 Arsenal 1-2 Chelsea
    2009-10 Stoke City 3-1 Arsenal

    10 kez FA Cup'ta elendik Wenger ile ve bunların 8 tanesi deplasmanlarda. Bu nedenle çok şaşırılacak bir durum değil.

    Dinlendirilen oyunculara bakalım. Gallas-Vermaelen sezon başından beri her maç sahadaydı. Önümüzdeki bu dörtlüye hazır girmeleri adına son derece normal. Solda zaten Clichy ya da Traore'den başka seçeneğimiz yok şu anda. Sağda ise Sagna'nın hafif bir sakatlığı var. Eboue'de Afrika'da olunca mecburen Coquelin orada oynadı. Bu bölümde bir itiraz edemem.

    Orta sahada Fabregas-Denilson-Eastmond. Burada da sakatlıktan yeni dönen Ramsey dışında farklı bir oyuncu isteğim olamazdı.

    Hücum hattında Vela-JET-Walcott. JET'e kötü oynadı diyorsunuz tamam da adam takımla ilk kez 11 oynuyor kariyerinde. Hemde bir deplasman maçında tek forvet olarak. Walcott dediğimiz yıllardır bu takımın oyuncusu sahada yok. Vela desen fizik denince kaptırıyor topları. JET yeterli destek alamadı kenar oyuncularından. JET'in yanına Arshavin-Rosicky'i koyun bakalım kim etkisiz kalıyor. En azından kafa toplarını indirdi vurdu. Eduardo ile kafa bile vuramıyoruz.

    Benim önümüzde böyle bir fikstür varken seçilen kadrodan şikayetçi değilim. Tek olay Arsenal maça sıradan bir maç olarak yaklaşırken Stoke City'nin kader maçı olarak görmesi.

    Evet bir kupadan daha elendik ancak bu kupada tur atladığımız her maç ilerleyen zamanlarda lig ve ş.ligi için bir kambur yaratacaktı. Neye üzüldüğümü sorarsanız asları oyuna soktuktan sonra kaybetmek üzücü.

    YanıtlaSil
  2. the gunners sana %100 katılıyorum.walcott un kendine gelmesi gerekir.ve bundan sonra da geleceğini umuyorum.çok havaya girmişti çok.bu gençler gecesini gündüzüne katıp çalışmaya devam edeceklerdir.

    YanıtlaSil
  3. Rakip maçı bu kadar önemserken bizim böyle bir kadro ile çıkmamız ve bir türlü golü bulamamız bu sonucu doğurdu. Umarım lig için oyuncuları yormama bahanesi haklı sonuçlanır ve ligde iyi grafiğimiz devam ederek bize bu FA Cup yenilgisini unutturur.

    YanıtlaSil