20 Ocak 2010

20 Ocak 2010 Arsenal 4 - 2 Bolton Maçı (Premier League)



Ne maçtı gerçekten. 2.0 geri düşüp, oradan geri dönebilmek, nasıl bir ruhun göstergesidir, inanılmazdı.

Bu senaryo küme düşme hattındaki takımların büyük takımları deplasmanlarda yenebilmelerinin tek yolu, büyük takım çok saçma iki tane hata yapar, genelde değerlendiremediğin bu hataları değerlendirirsin, ve 2.0'ın üstüne bir şekilde yatıp maçı alırsın. Ama rakip Arsenal gibi müthiş isteyen bir takım olduğu zaman işler değişiyor.

İlk gole çok şaşırmadım, maçın genelinde baktığınız zaman sanki 3 ay sakatlıktan çıkmış değilde, haftalardır takımla oynuyormuş gibi görünen, müthiş istekli, müthiş arzulu bir Clichy var, ama gülü seven dikenine katlanır ya, Clichy'nin bu hataları da her zaman var, maçı kaybetsek belki bambaşka konuşacaktık ama bu iş böyle.

İkinci gol şu anda takımın en zayıf halkası görünen Denilson'un Lee'ye yaptığı gereksiz penaltıdan geldi, kontrolsüz bir dalış cezasahası içinde. Böyle 2 amatör hatayı Arsenal gibi bir takımın yapmaması lazım, ama oluyor işte.

Maçın döndüğü nokta 42.dakikada Rosicky'nin muhteşem golüdür, bu gol Rosicky'ninde dönüşüdür bir bakıma, son 2 yıldır bu kadar iyi bu kadar diri bir maç daha çıkardığını hatırlamıyorum.

İkinci yarıda bir şekilde maç dönecekti, Gallas'ın kırmızı kartlık faulünden kaptığı topta Arshavin uğraştı, Fabregas kalitesiyle bitirdi. Kornerden seken topa çok iyi vuran Vermaelen ile son dakikalarda Eduardo ve Arshavin işbirliğiyle maç 4.2 sona erdi.

Maçın bana göre en kötü 2 olayı vardı. Birincisi Gallas'ın rakibini sakatlayıcı müdahelesi. İkincisi ise Diaby'nin sakatlığı, umarım her ikisininde ciddi birşeyi yoktur.

Maçın yıldızı ise Arshavin'di, kalitesi topa dokunuşundan belli oluyor zaten ama, bu denli bir mücadele ve liderlik nadir görülürdü. Böyle devam etmesini dileriz.

Maçın sonunda Wenger ile Coyle arasında bir sözlü tartışma yaşandı, onu da öğreniriz herhalde daha sonra.

Böyle bir viraj gergin 2 maç 6 puanla geçildi, son 9 maçtan aldığımız 23 puan var ligde, böyle bir ligde çok çok büyük bir başarı. Haftasonu Fa Cup'ta Stoke deplasmanındayız. Haftaya Çarşamba müthiş 4'lü fikstürün ilk maçı olan Aston Villa deplasmanındayız.

Bu arada Fabregas'a diyecek birşey bulamadığım için az bahsettim, ondan da yorumlarda siz bahsedin artık:))

Dip Not: Lider olduk maç fazlasıyla, 1 hafta bol bol keyfini çıkartın.

9 yorum:

  1. diaby nin sakatlığı konusunda kim ne biliyorsa yazsın.bu adam takımın gizli kahramanı.bu adam döndü 9 maçta 23 puan çıkardık.yorumlarınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle skor tahminimden bahsedecek olursak ben bir tane salak gol bekliyordum, bir fazla yedik. Yoksa tutturmuştum. :)

    Maçın durumunu tweetlerken 2-0'ı bildirirken yazının sonuna KEEP THE FAITH yazmıştım. Bu inancın zaferidir kesinlikle. Böyle oynadıktan sonra ne 4'lü ne 5'li tutamaz bu takımı. Tebrikler Arsenal. Yeniden hakettiğin yerdesin ve sezon sonu da öyle olacak.

    YanıtlaSil
  3. benimde ne yazdığım biliyosn gunners:)) silmişin:))))

    usta diaby haberlerini araştırıyom, bu gece röportajda büyük ihtimal söler wenger. gözünüz açık olsun. bloga ekleriz.

    YanıtlaSil
  4. yayın icin bu macı tercih etmeyen spormax'e kapak olsun =))
    mac sırasında dısarıdaydım..cepten skora baktıgımda 0-2yi gorunce sok yasadım..daha sonra ise her baktıgımda bir gol atmıstık..en son 4-2yi gorunce dedim tamam bu takım olmus artık..yıllardır hep gelecegin takımı derdik ya bizimkilere sonunda artık oldular..önce stoke sonra villayı yenersek ki yenecez sonrasını manu-chelsea dusunsun..

    YanıtlaSil
  5. azer_gunners21 Ocak 2010 01:46

    arsenal taraftarını taerik ederim DİABYİNİN sakatlıgı hiç iyi olnmadı her maç sakat futbolcumuz oluyo inşallah ciddi diyildir sogunda yoklugunda ciddi bi sıkıntı olucak gibi geliyo arsenal için hayırlı olsun sonuna kadar arsenal

    YanıtlaSil
  6. AZER_GUNNERS21 Ocak 2010 01:48

    hakikatan liderlik arsenale çok yakışmış devamını bekleriz boşuna dememişler GERİ DÖNÜŞLER ARSENALİN İŞİDİR!

    YanıtlaSil
  7. AZER_GUNNERS21 Ocak 2010 02:08

    ARKADAŞLAR ARSENAL TEMSİLCİSİ ANTALYADA GUİZANI İZLEMİŞ VE BU YORUMU YAPMIŞ "YETENEKLERİNİ KAYB ETMİŞ GİBİ"İYİKİ BEYENMEMİŞ

    YanıtlaSil
  8. umalım da Diaby'de bişey olmasın.. Gercekten gizli kahraman o. İnanılmaz rahatlatıyor takımı sahada olması.

    YanıtlaSil
  9. Fabregas olduğu zaman hiç bi zaman umutsuzluğa düşmüyorum çünkü rahat pozisyon yaratıyoruz.Eduardo üçlü forvetin solunda iyi oynuyor çünkü göbekteki kalabalıktan uzaktan daha etkili oluyor ve kendini unutturup içeri sarkabiliyor.tek forvet olarak ortada oynadığı zaman savunma oyuncularının arasında kalıyo ve top tutup etkili olamıyo.son goldeki rolü çok iyiydi.

    YanıtlaSil