17 Ocak 2010

17 Ocak 2010 Bolton 0-2 Arsenal Maçı (Premier League)



Son anda Nasri'ninde sakatlanmasıyla oldukça eksik bir kadroyla maça çıkmak durumunda kaldık.

Kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Eastmond

Fabregas-Diaby

Rosicky-Arshavin-Eduardo

Eastmond büyük bir riskti, bunu kullandı Wenger. Çok genç ve Premier lig için hazır olmayan bir oyuncu olmasına rağmen yeteneğiyle bunu örtmeyi başardı, hataları olsa da oynadığı 60 dakika boyunca çok göze batmadı, hem Wenger'i hem takımı yakabilirdi, bu olmadı. Onun yerine giren Merida'da girdikten sonra harikalar yarattı, ondan da bahsederiz.

İlk yarının ilk 2 dakikası dışında, tamamen Arsenal baskısı vardı, 45 dakika boyunca pozisyonlar ürettik, Fabregas'ın güzel golüyle 1.0 öne geçtik, 2.gol gelmeyince, ikinci yarıda sıkıntılar başladı, genelde deplasmanlarda böyle olur.

İkinci yarının ilk 20 dakikası tamamen Bolton oynadı, pozisyonlar, oyun üstünlüğü hep onlardan yanaydı, Eastmond yoruldu, Traore'de Arsenal'deki en kötü maçını çıkarıyorken, Merida-Eastmond değişikliği ile Diaby Eastmond'ın yerine geçti, ortasahayı elimize aldık, pozisyonlar yarattık, Fabregas'ın getirdiği topta Merida'nın güzel vuruşu skoru tayin etti maç 2.0 sona erdi.

Hakem Phil Dowd ve yardımcıları tek kelimeyle berbattı, her iki takıma da sürekli yanlış kararlar çaldılar, bu sezon gördüğüm en kötü hakem performansıydı bu.

Maçın yıldızı, 2.yarıda pek ortaya çıkmasa da oyuna katkısıyla Fabregastı. Diaby ve Arshavin'de oldukça diri ve iyiydi.

Rosicky ve Eduardo yavaş yavaş fit hale gelmeye başlıyorlar, daha iyisi gelecektir.

Traore en kötü maçını oynadı, sürekli yerini kaybetti, hatalar yaptı. Clichy zamanında gelmiş gibi gözüküyor.

Merida'da ilk defa sorumluluk aldı, pres yaptı, top kaptı, top dağıttı, yeteneklerini gösterdi herkese, transfer söylentilerinin gölgesinde bu performans çok çok ekstra oldu onun için, bu şekilde oynadığı sürece takımda kalması açısından hiç bir sakınca yok.

Son olarak bu kadar eksikle zor deplasmanlardan birinden galip geldik, böylelikle 11.deplasmanımızıda tamamlamış olduk, bugün puan kaybımızı bekleyen Chelsea ve United taraftarlarınada bu işte ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdik.

Haftaya Çarşamba tekrar Bolton'layız, bu sefer Emirates'de. Defansı zayıf bir ekip Bolton, içerideki maçta zorlanacağımızı düşünmüyorum. Herkese iyi haftalar.

8 yorum:

  1. Bu takımı şampiyon yapacak ya da yapamayacak isim belli oldu. Fabregas artık olgunluğun zirvesinde ve henüz 22 yaşında. Takımda kalacağı yılları düşününce mutlu olmamak elde değil.

    Maça gelirsek Bolton'ın başlangıcı eminim hepimizi korkuttu. Ne var ki çabuk atlattık.
    Eastmond'ı değerlendirirken mantıklı davranmak lazım. Kendisinden Song-Denilson benzeri bir oyun performans beklemek hayalciliktir. Hatalarına rağmen faydalı işler de yaptı. Hatta gole bile çok yaklaştı.

    Ancak takımda korkutucu olan bir durum başgösterdi. Sene başından beri övdüğümüz savunma düzeninde sıkıntılar var. Gallas'ın geçen haftaki maçta Traore'ye yaptığı sert çıkışın etkileri hala sürüyor genç Fransızın üzerinde. Gallas'ta bir uyarı almışa benziyor ve o da tam konsantre değildi. Almunia ile diyalog sorunu yaşadı. Bir sezonun Clichy-Gallas-Toure üçgeninde heba edildiğini biliyoruz. Bunun gibi bir şeyi daha kaldırabileceğimizi sanmıyorum. Gallas'ın bir an önce kendine gelmesi lazım eğer takımda kalmak istiyorsa.

    Şunu da unutmadan söylemem gerekiyor ki ilk yarıda verilmeyen net 2 penaltımız var. Sene başında Eduardo'ya yapılanların buna sebep olacağından bahsetmiştim. Her yıl onlarca oyuncu kendini yere atarak penaltı kazanırken Arsenal ve Eduardo üzerine yapılan saldırı hakemlerin üzerinde bizim aleyhimize bir etki yarattı. Rooney 3 metre önceden düşmeye başlayınca penaltı oluyor aynı pozisyona rol Fabregas ve Arsenal olunca verilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar bu arada sakatlıklar bitiyor.van persie en önemlisi tabi ki ama.gelen oyuncuları düşününce artık wenger ilk 11 çıkartmada zorlanmayıp tam aksi şekilde nasıl olurda oyuncuları kulubeye mahkum etmem hesapları yapacaktır.2 hafta sonrasını bi düşünün.almunia,sagna,gallas,vermaelen,senderos,silvestre,campbell,clichy,gibbs,traore,denilson,diaby,fabregas,rosicky,nasri,walcott,arshavin,vela,eduardo,bendtner...bırak 11i 18 çıkarmada bile zorlanır wenger.maşaallah.arkadaşlar böyle bir kadroya sahip olduğumuz için çok şanslıyız.epey derin bi kadro.demekki şuanda takım tamamen fit olsa neler olur bunu kimse hayal edemez.wenger meyvesini toplayacak gibi duruyor.kadro bu şekilde şampiyonlar liginde yarı finale kaldığı zaman van persiede yetişmiş olacaktır.inşaallah bunların hepsi bir bir gerçekleşecek.belki de şampiyonlar ligi kupası bizim olacak.neden seneye ertelensin ki?tek yapmamız gereken sakatlık olmaması ve van persienin nisan ayında maçlara çıkmaya başlaması için dua etmek.yorumlarınızı ve dualarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. ne yazık ki sakatlıklar bitmiyor.

    dualarımız arsenalle her zaman.

    YanıtlaSil
  4. AZER_GUNNERS18 Ocak 2010 00:38

    inşallah iyiye gidiyoruz arkadaşlar sakatlıklar düzeksin SONUNA KADAR ARSENAL BAŞARILAR ARSENAL SONUNA KADAR YÜREYİMİZDE ARSENAL

    YanıtlaSil
  5. AZER_GUNNERS18 Ocak 2010 00:41

    dualarımız hep arsenalle arsenal kazansın moralimiz iyi olur hep kazansın tüm arsenal taraftarını bolton galibyeti ile TEBRİK EDERİM SONUNA KADAR ARSENAL

    YanıtlaSil
  6. çok önemli bi galibiyetti.artık seri gerek..

    YanıtlaSil
  7. azer_gunners18 Ocak 2010 03:25

    arsenalın sakatlıkları bitsin seri kendiliyinden gelicek ya bide forvet olsa çok süper olur sonuna kadar arsenal

    YanıtlaSil
  8. Traore'ye rağmen kazanılmış bir maç olarak hafızamda kalacak bir kaç ay sonra...

    Özellikle, Bolton cephesinde yaşanan değişim çok iyi. Yenilik, her zaman bir pozitif hava yaratır. Burada da aynısı olmuş, güzel şeyler de gösterdiler ilerisi için. Taylor'ın beceriksizliği diyelim, engelledi onları. Yoksa, Arsenal ikinci yarının son dakikalarına kara kara düşünerek girebilirdi. Toplam 6 şut çekmiş kendileri, öyle net pozisyonlar da verildi ki kendisine olacak iş değil hani. Bir pozisyon var hele, önü boşken kaleye vurmayı tercih eden Taylor'a ne dense az.. İlk yarı Fabregas'a yaptıkları da, iş değil ama...

    Bizim ( Liverpool ) gerilerde kaldığı sezonda, Arsenal'in zirveye oynayıp, ipi göğüslemesini isterim. Bu olacaksa da, Fabregas'ın liderliğinde olacak tabii ki. Eduardo'nun oyununu beğendim ek olarak, böyle devam etmesi hücumda çeşitlilik yaratır. Bir de Persie gelsin bakalım...

    YanıtlaSil