28 Aralık 2009

Fikstür ve Tahminler


















































Arsenal

Chelsea

Manchester United

Portsmouth(d)

Fulham

Wigan

Bolton

-----

-----

Everton

Hull(d)

Birmingham(d)

Bolton(d)

Sunderland

Burnley

Aston Villa(d)

Birmingham

Hull

Manchester United

Burnley(d)

Arsenal(d)

Chelsea(d)

Arsenal

Porstmouth

Liverpool

Everton(d)

Aston Villa(d)


Önümüzdeki 8 maçlık fikstür bu. Bizi büyük bir dezavantaja sokabilecek bir fikstür var önümüzde. Özellikle son 4 haftası Chelsea'ye göre çok çok ağır bir fikstür. Buradan lider çıkabileceğimizi düşünmüyorum, ancak çok geride kalmazsak geriden gelip Chelsea'yi geçebiliriz. Oldukça kritik bir 8 hafta periyodu.

Chelsea maçından sonra girdiğim posta buradan ulaşabilirsiniz. Amacım ben dedim oldu demek değil de, bu takımın nasıl bir takım olduğunu bizim de bu takımı nasıl takip ettiğimizi göstermek açısından bir not olsun. Ligin son sırasındaki Porstmouth'u deplasmanda yenmek kaydıyla tabii ki.

Bu 8 maçlık periyotlarla ilgili tahminlerimiz aşağı yukarı tutar ancak, bu 8 maçlık periyot son dönemlerde gördüğüm en kritik periyot. 16-18 arası sanırım burada toplayabileceğimiz ne çok çok iyi ne de kötü bir puan aralığı. 16 puanla Chelsea'nin gerisine düşmekle birlikte, tabii ki Chelsea ile Stamfordda yapacağımız maçta çok önemli, iddiamızı sürdürmüş oluruz, ve ilerleyen dönemlerde Chelsea'nin Liverpool, Manchester United deplasmanları gibi zorlu periyotlara girmesiyle aradaki puan farkını kapayıp, lider olabiliriz. Görünen tablo bu.

Ancak belli olmaz tabi ki. Genç bir takımız Çarşamba günü gider Porstmouth'a 2.0 yenilirsek, herşey bambaşka olur, değişik hesaplar olur. Ancak herşeye rağmen bu takıma çok güvenmek gerekiyor. Kalitemiz ortada, rakiplerinde kalitesi ortada. Bir şekilde elimize onları yakalayıp geçme imkanı gelmişken(özellikle önümüzdeki 4 hafta), bu şansı iyi kullanmalıyız, yakalayamazsak bile kopmalarına izin vermemek zorundayız.

3 yorum:

  1. Belkide şampiyonluk yarışını en erken bırakanlardan biriydim. Chelsea maçından sonra artık olmayacak dedim. Özellikle de bu deplasman formuyla. Şimdi yaklaşmış yarışa dahil olmuş gibi görünsekte ben hala deplasman derdindeyim. İçerde kazanıp yaklaşık dışarıda puanlar bırakarak uzaklaşmak. Bu listede 4 deplasman görünüyor. Kalan 10 deplasman maçımız var. Bunlardan en az 6'sını kazanmak zorundayız benim şampiyonluk kriterlerime göre.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar kolay olursa olsun deplasmanda zorlanıyoruz.bunu aşarsak şampiyonluğu zorlarız.bide forvet almamız lazım tabi.

    YanıtlaSil
  3. bu arada şurdaki ilk 4 maçı mecbur almamız lazım bence.alamazsak yalan oluruz zaten.

    YanıtlaSil