17 Aralık 2009

Fikstür, Ocak Transferi ve Deplasman Problemi

Wenger'in bu konuyla ilgili Sky'a yaptığı açıklama manidar. Bu fikstürü hazırlayan adam, hepimizden daha akıllıymış diyor. Haklıdır da. Gelin göz atalım.

7 iç 9 deplasman maçı oynadık bugüne kadar. Oynadığımız deplasman maçlarının 6'sı çifter çifterdi, burada sorun yok ama nasıl?

Manchester United - Manchester City deplasmanları(0 puan aldık iki maçtanda arada milli maç arası oldu, oyuncular en çok 1 gün birlikte çalışabildi.)

Wolves - Sunderland deplasmanları(Volves'i yendik, ardından milli maç arası döndük, Sunderland deplasmanı, kaybettik.)

Liverpool - Burnley deplasmanları(Liverpool'u yendik, hemen ardından gelen Burnley deplasmanında puan verdik.)

Bu tesadüf değil, burada mantıklı olanı, özellikle şu yukarıdaki maçların 2.sini içerde oynamaktı, bu çok büyük bir adaletsizlik oldu, genel durum adına.

Gelelim deplasman problemine. Bu yıl oynadığımız 9 deplasmandan 14 puan çıkardık, çok çok kötü bir rakam olmamasına rağmen, ciddi anlamda kötü bir oyunumuz var deplasmanlarda, ve genelde böyle bir deplasman performansıyla böyle bir ligde şampiyon olmak imkansıza yakın.

Örneğin 2007-2008 sezonunu izleyenler bilirler, meşhur Eduardo'nun sakatlanıp şampiyonluğun elimizden kaçtığı sezon. Şu anda hatırladığım Villa maçı, City maçı, Fulham maçı, Blackburn, Everton, West Ham daha hatırlayamadığım bir kaç deplasmandadada rahat bir oyun ve 3 puanlar çıkarmıştık, gerçek bir şampiyon gibi oynuyorduk ta ki Birmingham maçına kadar, yani bu sene deplasman performansını geliştirmediğimiz taktirde, bir ileri bir geriyle iddiamızı sürdüremeyiz. Bu çok açık.

Tabi o zamanki kadroda bunun en önemli sebeplerinden biride, çok iyi bir target strikerımız vardı(Adebayor), içeriye müthiş penetre yapan, beklerle çok uyumlu olan, iki kanat oyuncumuz vardı(Rosicky,Hleb). Bu yıl o uyumu tutturamadık, Clichy 1.5 aydır sakat, Walcott sakattı, Nasri sakattı, Rosicky'i söylemeye gerek yok, en sonunda Van Persie'de sakatlanınca oradaki tek penetreci oyuncumuz Arshavin'ide ileri uca yerleştirerek opsiyonları tüketmiş olduk, bu sıkıntıların büyük bir sebebi de bununla ilgilidir herhalde.

Bunun dışında transfer konusunda blog ekibinin ortak kanaati olan tek bir isim var gibi, o da Toulouse'un yıldız oyuncusu Gignac, hem şampiyonlar liginde oynamamamış olmaması, hem genç ve de güçlü olması nedenlerden bir kaçı. Böyle bir transferle belki bu sene olmasada gelecek yıl, Arshavin-Gignac-Van Persie-Walcott-Nasri-Vela-Fabregas-Diaby gibi ofansif güçlerin olduğu bir takımla en üst sırada yer alabiliriz.

5 yorum:

  1. Wenger Fransa ligine yönelirse şahsi fikrim Loic Remy'nin alınacağı yönde.Lyon tecrübesi olan genç bir futbolcu.Hem yaşı hemde Gignac'a göre biraz daha yaratıcı olması göze çarpıyor.Fransa milli takımınada ara ara çağırılıyor.

    Gignac ise Remy'e göre daha güçlü ve daha bitirici ancak yaşı 28 ve Toulouse ucuza bırakmaz gibi ve Wenger'de çok para vermez gibi geliyor Gignac'a.Bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  2. benim için chelsea maçı ve bu deplasman formuyla lig bitti. ancak cl'yi kurtarabiliriz onunda ocak ayında yapılacak forvet transferine bağlı.

    YanıtlaSil
  3. fiksture bahane bulmak yersiz. ingiltere icin fikstur hazirlamak hic de kolay degil, su linke bir bakin isterseniz:

    http://www.bbc.co.uk/blogs/paulfletcher/2009/06/secrets_of_the_fixture_compute.html#097608

    arasak her takim icin boyle zor seriler bulunabilir. everton persembe benficada europe league oynadi, pazar bolton deplasmani, sonra sali(!) spurs deplasmaninda carling cup oynadi.

    niye carsamba degil de sali oynadi everton? cunku arsenal ve spurs kesinlikle ayni gun ic saha maci yapmiyorlar. bunun gibi yuzlerce kural var.

    YanıtlaSil
  4. alla alla gignac 24 yaşındaymış aklımda 28 diye kalmış ya :D 24'se mükemmel transfer olur ama bonservisi şuan 15 milyon euro.paraya kıyarsak alırız.

    YanıtlaSil