30 Aralık 2009

30 Aralık 2009 Portsmouth 1-4 Arsenal (Premier League)

Önce ilk 11;
Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore
Song
Ramsey-Diaby
Eduardo-Arshavin-Nasri

Maç öncesi kadro tahminimiz tam oturdu. Ancak yedeklerdeki Eastmond, Merida ve Wilshere isimleri kadrodaki daralmanın göstergesiydi. Böyle bir 11'inde maçı kazanabileceğini söylemiştik. İlk 10 dakika Portsmouth'un savruk oyununa biz de ayak uydurunca topu yere indirmekte, pas yapmakta ve oyunu domine etmekte zorlandık. Ancak dakikalar ilerledikçe üstünlüğümüz ortaya çıkmaya başladı. An be an baskımızı arttırdık. Eduardo ve Diaby ile pozisyonları değerlendiremedik. Üst üste kornerlerle pozisyon aradık. Ancak kornerlerde RVP dönemine oranla çok pasif durumdayız. Kafa bile vuramıyoruz geçtim golü. Baskımız olsa da golün gelmemesi yine sıkıntılı bir maç mı geçireceğiz sorusunu akıllara getirdi. Buna rağmen böyle durumlarda son 2 maçtır yardımımıza koşan serbest vuruş golleri bu maçta da kısmen işe yaradı. Eduardo'nun frikiğinde Kaboul'a çarpan top ağlara gitti ve 1-0 öne geçtik. Kontrolü tamamen elimize almışken golle birlikte rahatladık. İlk yarının bitmesine yakın ise Nasri ile farkı 2'ye çıkardık. İlk yarı bu skorla biterken sahanın en iyisi son maçlardaki formunu koruyan Diaby idi bana göre.

İkinci yarıda da çok değişen bir şey olmadı. Skorun verdiği rahatlık ve fikstür yoğunluğu nedeniyle biraz saldık. Pas yaparak oyunu tutmaya çalıştık. Gol gelirse de bizden geleceği belliydi. Diaby ve Arshavin ile net olmayan birkaç pozisyon bulduk. Rölantide giden oyunu ise Ramsey'in attığı müthiş golle süsledik. Kontrolü ve vuruşu mükemmeldi. Farkı üçe çıkardıktan üç dakika sonra ise Belhadj ile Portsmouth maçtaki tek golünü buldu. Devamında pozisyon bulamayınca onlarda oyundan düştü ve hazırlık maçı tadında bir maç izledik. Son sözü ise Nasri'nin ortasına vurduğu kafayla attığı golle Song söyledi. Maçı 4-1 kazandık tıpkı sezonun ilk yarısında olduğu gibi.

Wolves deplasmanıyla beraber en rahat deplasman maçımızı oynadık. Ancak skoru döndüremeseydik kenardan girip oyunu çevirecek adam eksikliği göze batıyor. Sakatların bir an önce dönüp yedekte bazı kozlarımız olması gerekiyor. Lige biraz ara var ama maçlara yok. Pazar günü FA Cup maçında West Ham karşısındayız. O maça kadar galibiyetin keyfini çıkarın.

5 yorum:

  1. diaby nefis.

    wenger fabregas 10 gün uzak kalcak sahalardan demiş, bişi değil yani. takım oldukça iyi oturdu.

    10.deplasman maçımız sona erdi.

    10 maçta 17 puan almışız. 20 alsak tam iyi olurdu, 3 puan eksiğimiz var bence.

    YanıtlaSil
  2. Güzel futbol iyi sonuç bravo takıma ama song ne top oynadı be ağzım açık kaldı valla :)

    YanıtlaSil
  3. rahat bi maçtı.Nasri serbest oynadımı gerçekten çok iyi oynuyor.Song'da kendini geçen seneye oranla inanılmaz geliştirdi.arkadan top kapıp ileriye çok güzel dağıtıyor.dünyanın en iyi ön liberolarından biri olucak eminim çünkü hem top kapıp hemde arkadan süper top dağıtmak her ön liberonun harcı değil açıkcası önemli bir galibiyetti bundan sonraki iki maçımız emirates'de hedef 6 puan.bu arada FA cup macını ntvspor veriyor rahat bi maç izlicez sonunda.

    YanıtlaSil
  4. bu haber süper oldu ryuzaki. tvden rahat rahat izleyelim maçı :)

    YanıtlaSil
  5. 19 maçta 51 gol oldu..Yılın son maçında iyi final yaptık..Westham Utd maçına reserve +rosicky+silvestre ile çıkarız artık ..

    YanıtlaSil