19 Aralık 2009

19 Aralık 2009 Arsenal 3-0 Hull City Maçı (Premier League)

Öncelikle kadroyu verelim;

Almunia

Eboue-Gallas-Vermaelen-Silvestre

Song

Diaby-Denilson

Nasri-Arshavin-Eduardo

Rakibin çirkeflik derecesi ortada, aslında rakibin değil de, teknik direktörünün oyuncusuna yansıttığı çirkeflik dersek daha doğru demiş oluruz. Geçen yıldan bugüne kadar gelen gerginlik bu maçtada devam etti, tansiyonu yüksek, sinirli bir ilk yarı oynandı ki, bu ilk yarıda pas alışverişimizden mutlu olan bir Arsenal'li yoktur herhalde.

Ancak yine de iyi çalıştık kalemizde pozisyon vermedik, faullerle oyunu gittikçe gerginleştiren Hull City'li oyuncuya Nasri'nin yaptığı gereksiz hareketten sonra ortalık karıştı, Song, Almunia'da olaya dahil oldu, olay büyümeden sadece sarı kartla geçiştirildi. Ardından ilk yarının son dakikasında Diaby'nin düşürülmesiyle kazandığımız frikiği Denilson müthiş bir vuruşla gole çevirdi. Son dakikada bulduğumuz gol, bizim standardımıza göre iyi olmayan bir oyuna ilaç gibi geldi.

2.yarıda Hull'un açılacağı belliydi, Arshavinin pasında Eduardo müthiş döndü, kaleciyle karşı karşıya kaçırdı, ardından bugün iyi gününde olmayan Steve Bennett tamamen kafasından bir penaltı yarattı, Almunia Geovanni'nin penaltısını müthiş çıkardı, bu dakikadan sonra maçın Hull tarafına dönmesi imkansızdı, Diaby kendisinin yarattığı pozisyonda Eduardo'ya alda at pası verdi ve Eduardo durumu 2.0'a getirdi. Ardından Arshavin'in pasında Diaby'nin şutu ile top ağlarla buluştu. Maç 3.0'a geldi.

Eduardo yerine Ramsey, Nasri yerine Walcott, Arshavin yerine Vela oyuna dahil oldu. Son dakikalardaki pozisyonlar gol getirmeyince maç 3.0 sona erdi.

Maçın bana göre yıldızı Diaby idi, fiziğini müthiş kullandı, ofansif oyunda çok yaratıcıydı, az pas hatası yaptı. Onu böyle görmek güzel.

Almunia ise tam manasıyla geri döndü diyebiliriz, Fabregas'ın yokluğunda kaptan başladığı maçta hatasızdı. Kurtardığı penaltı müthişti.

Vermaelen'de hatasız oynadı. Her maç daha da büyük bir oyuncu oluyor.

Bu yıl Emirates'teki en iyi seyirciydi, inanılmaz soğuğa rağmen 60000 kişi müthiş bir destek verdi. Harikaydılar.

Sonuçta Manchester'ın kaybettiği bir haftada kazanmak güzel, herkese tebrikler.

6 yorum:

  1. Phil Brown'ı üzgün gördükçe daha bir seviniyorum. Geçen sene son hafta kurtardılar bu sene düşecekler umarım.

    Maçta Almunia-Diaby harikaydılar. Şu penaltıda gol olsa artık bitmiştik yani. Bu hakemler neden bu kadar kötü yönetiyorlar bizim maçları anlamıyorum.

    Eduardo-Diaby moral kazandı. Walcott hala tartışmalı. Şimdi 1 hafta ara var. Fikstür o kadar sıkıştı ki standart 1 hafta ara gibi geldi gözüme. Artık sol beklerden biri iyileşse iyi olacak. Silvestre pimi çekilmiş bomba. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. ilk yarıda hem inanılmaz kötü oyun ve kötü bir orta saha vardı.diaby ilk yarı belkide en kötü oyununu ortaya koydu ama son dakikadaki gol bizi rahatlattı.ikinci yarı rahat rahat oynayıp maçı kazandık.eduardo çok gayretliydi takımın en iyisi olarak onu seçiyorum sol kanatta süper oynadı.diaby'de ikinci yarı çok iyiydi.walcott son 5 dakikada girdi ve iki net gol pozisyonu harcadı.kredilerini harcamaya devam ediyor.iyi bi galibiyet oldu tebrikler.

    YanıtlaSil
  3. maçı izliyemedim ama denilson ve frikik???
    Çok ilginç şeyler bunlar:D
    arshavin nasıl oynadı?

    YanıtlaSil
  4. @adsız

    denilson dehşet frikik kullandı, arshavin çok çalıştı 1 de asist yaptı. özetini bulduğum zaman linkini veririm buradan.

    YanıtlaSil
  5. çok sağol theo
    Bir de wenger bu sakatlık işleri ile ilgili konuştu mu hiç?İnceliyor mu?
    normal değil bunlar.Traore,koşarken sakatlandı,bendnter ne ara sakatlandı...
    Sakatlar dönemiyor.Bu arada denişlson u çok eleştirirdim.Daha eleştirmicem.Frikikleri bu şekilde kullanabiliyorsa takımda kalmalı.

    YanıtlaSil