15 Aralık 2009

16 Aralık 2009 Burnley - Arsenal Maçı (Premier League)

Haftasonunda yakalanan avantajın Liverpool galibiyetiyle değerlendirilmesinin takımın güvenine büyük katkı sağladığı kesin. Ancak bu galibiyetin anlamlı kalabilmesi adına bir seri başlatmak gerekiyor. Boxing Day günlerinde de gösterilecek performans ile sezonun nereye gideceği ortaya çıkacaktır.

Burnley özelinde bakarsak rakip takım her şeyini içerde yapıyor. Topladıkları 18 puanın 17'sini içerde kazandılar. Sezon başında Man United ve Everton'ı yenmeyi başardılar. İç sahadaki tek mağlubiyetleri Wigan'a karşı. Bu maçtada kalecileri Jensen'in 14. dakikada sakatlanıp sahayı terketmişti. Jensen'i geçen seneki Carling Cup maçında Bendtner'in şutlarını kurtarışlarıyla hatırlayabiliriz.

Burnley'i birkaç kez izledim bu sezon kendi sahalarında. Kesinlikle klasik "anadolu" takımı mantığında değiller. Pas yaparak top tutarak gol arıyorlar. Şişir araya kaç değiller. Patterson gibi hava toplarında etkili bir hücum oyuncuları var ama sakat ve büyük ihtimal bizim maçta forma giyemeyecek. Takımın en golcü ismi ise diğer forvet Fletcher. Stoper Carlisle ise hava toplarında etkili bir savunmacı. Yine Arshavin'e top şişirmek anlamsız olacaktır bu yüzden.

Kazanılması çok önemli bir maç daha. Sonucu sonraki maçlarda Hull ve A.Villa maçlarını etkiler. Muhtemel kadro ise şu;

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Silvestre
Song-Diaby
Fabregas
Walcott-Arshavin-Nasri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder