16 Aralık 2009

16 Aralık 2009 Burnley 1-1 Arsenal Maçı (Premier League)

Yine bir hedef maç yine bir puan kaybı, yeni hayal kırıkları, cidden yazık.

Maça kötü başladık, Fabregas'ın golünden sonra toparladık, çok net gol pozisyonları kaçtı, ardından sanırım 60 dakika daha iyi olan taraf Burnley'di. Arshavin çok didindi, Fabregas'ın sakatlığı takıma kötü etki etti Song, Diaby iyiydi, tamam.

Oyuna sonradan giren Eduardo, top oynamayı unutmuş Walcott, her topu bomba gibi ileriye vuran Sagna, 4.sol bekimiz Silvestre, Rüştü-Hakan Arıkan karışımı Almunia, Arda Turan çakması Nasri, Yeni Zidane Ramsey(!), ve ısrarla şöyle bir maçta oyuna en ufak bir etkisi olmayacak olan Ramsey'i oyuna sokan Wenger.

Eduardo ve Walcott'un bugünkü performansları, Wenger'in konuşmasını bizlere hatırlattı. Bu formayı giymeyi haketmiyorsunuz. Bu kadar basit. Kendilerine çeki düzen vermedikleri sürece bu oyuncular oynatılmamalı, buna Nasri de dahildir. Bir tarafta canla başla savaşan Song, Diaby. İlerde yan gelip yatan Nasri, Walcott. Yok böyle birşey.

Herşeyin dışında bu tarz deplasmanlardaki hakemin de bu maçlarda önemi oluyor. Mike Dean objektif olma adına, küçük takımı ezdirmeme adına genelde takdir haklarını rakipten kullanan bir hakem, böyle bir deplasmanda Burnley gibi takımlar hakemlerin bu yönetiminden çok güç alıyor, bir çok faul ters çalınıyor veya çalınmıyor. Bu kadar sert oynanan bir maçta Burnley sadece 2 sarı kart gördü, bir tanesi itirazdan.

Onun dışında Burnley mücadelesi ile 1 puanı haketti, 3'te alabilirdi. Biz ise Liverpool maçında kazandığımız büyük avantajı elimizin tersiyle itip, Chelsea'nin 8 puan gerisine düştük. Bu şansları değerlendiremediğiniz sürece böylesine çok zorlu bir ligde şampiyon olmak imkansız.

Son olarakta Eduardo'nun şu performansının bilenler bilir, Ya Ya Ya Şa Şa Şa filmindeki İlyas Salman'ın Fenerbahçe formasıyla son performansına benzetebilirler. Bu benzetme çok ciddi anlamda söylüyorum bunu, hiç ağır kaçmayacaktır.

Haftasonu Hull maçında görüşmek üzere.

5 yorum:

  1. Maç öncesi tüm yazdıklarım oldu sanki. 11 tahmini tamamen aynı. Yerden ayağa hızlı oynayan savunmada hücum oyuncularımıza hava topu vermeyen Carlisle.

    Fabregas oyundan çıkacak olduktan sonra yedek listesine bakarsan Ramsey'den başkasının oyuna giremeyeceğini görürsün. İyi-kötü oynamıştır o ayrı. Ancak Fabregas'ın yedeği bu takımda Ramsey. Walcott artık savunulması çok kolay bir oyuncu oldu. Ne çalım ne hız fayda etmiyor. Nasri konusunda sana katılamayacağım. Fabregas rolünü Ramsey ile paylaştı. Sürekli Song'un bile gerisine gelerek top alıp dağıtmaya çalıştı. En azından Arshavin'den 15 kat daha çok geriye geldi top almak için. Eduardo ayağı kırıldıktan sonra yürüdüğüne şükredip ayrılabilir artık takımdan. En azından sözleşme imzaladığımız için sene sonunda.

    Hakem konusunda tam ters düşünüyorum. Özellikle sağ taraftaki yardımcı hakem yedi Burnley'i 2. yarıda. Gol bence temizdi. Silvestre'nin penaltısı ve Song'un ceza sahası dışında elle oynaması çok netti. Burnley 2 puan kaybetmiştir. Hakem olmasa 5 puan bile hakettiler.

    Liverpool galibiyetine anlam katacak maçın bu olduğunu söyledim. Bu deplasmanla şampiyon olunmaz.

    YanıtlaSil
  2. hocanın bence yapması gereken şey. eduardoyu oyuna alıp, nasriyi fabregas'ın yerine çekmesiydi gunners.

    ramseyin ofansif anlamda vaadettiği şey sıfır. böyle bir maçta onu oyuna koymakla, senderosu oyuna almak arasında fark yok.

    hakemin o pozisyonları dışında takdir haklarından bahsettim, dediğin pozisyonlar doğrudur olabilir. ama diaby'nin cezasahasının dışında düşürülüşüne sarı kart veremeyen hakem de aynı hakem.

    YanıtlaSil
  3. almunia,vermaelen,diaby,walcott,eduardo rezaletti.böyle oynayacaklarsa çeksinler gitsinler.nasıl bu adamlar böyle büyük bi kulüpte barınmaya çalışıp böyle kötü oynama hakkını ellerinde buluyolar inanamıyorum.almunia rüştü vari oynadı.adamların attıkları gol sayılsa londra'da asıyolardı şimdi almunia'yı.vermaelen liverpool maçını saymazsak inanılmaz düşüşte.adamda markaj denen bi kabiliyet yok.penaltı yaptığı pozisyonda inanılmaz dengesiz bir biçimde müdahale etti.song'dan nasıl defans adamı olmuyorsa verma'danda olmayacak gibi.ön libero olarak düşünülebilir hücum gücü var çünkü.diaby'e diyecek hiçbişey bulamıyorum.orta sahadan yarıp gidiyo kaptırıp dönüyo kendi halinde , takım oyunundan uzak biçimde oynuyo anlamadım gitti.hele walcott'a ne demeli ? ilk yarı hiç gözükmedi ikinci yarı bi olumlu pası,çalımı yok.karşı karşıya pozisyonda topu stat dışına atıyodu nerdeyse.top oynamayı unutmuş gibi.oda takım oyunundan inanılmaz derece uzaktı.eduardo'yada hiç bişey demiyorum onu kurtarıcı diye oyuna alan hocada hata gerçekten.inşallah ocak'ta çeker gider bu takımdan çünkü türkiye ligi kalitesinde bi golcü guiza'dan farkı yok artık gözümde.nasri sözünede katılmıyorum adam bi kere sol kanat değil bunu açıkca belli ediyo ve son yarım saat orta sahanın ortasına geçtiğinde ipleri eline aldı ve çok iyi oynadı bence.fabregas-nasri ikilisi orta sahanın ortasında ideal olabilir çünkü nasri savunma yönünüde geliştirdi ve yardıma çok geliyo bugün beğendim onu.lige gelirsek gene başa döndük bu kalitesiz takımla lig zor görünüyor geçmiş olsun artık.hala para harcamamaya ve fabregas'ın eline bakmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  4. Yorumlara katılmam mümkün değil.Eduardo ,Almunia ,Walcott,Diaby ,Nasri ye karşı yaptığınız benzetmeler kıyaslamalar kabul edilebilir gibi değil ..

    Çok fazla eksiğimizin olduğu açık zaten.. Walcott,Eduardo oynatılmasa kötü olduklarını nasıl anlıycaksın yada bunlar nasıl form tutacak ..Biz bu oyuncularla bu ligi tamamlıycaz.Bunlar oynamıyacakta kimler oynayacak ..
    Rüştü-Hakan Arıkan karışımı,Arda Turan çakması,İlyas Salman gibi benzetmeler nedir allah aşkına...

    YanıtlaSil
  5. beyler benim canımı sıkan şu;

    diyoruz ki arsenal gençleriyle unlu 10 yılını kurtarcak bir kadroya sahip ,bunu kaç yıldır soyluyorlar da ne oluyor? iyi oynayan adamlarımızı satıyoruz sonra yeni gençler yetiştiriyoruz,şampiyonluk vs hiç olmuyor tabi. Şimdi de Fabregas ı yetiştirdik onu da Barcelona alacak gibi duruyor.

    Ayrıca ben geriye kalan gençlerimizin de pek yetenekli oldugunu dusunmuyorum bi aliadiere vardı mesela hiç bi şe yapamadı. Örneğin Manchester'ın buldugu genclere bakın Ronaldo, Rooney. tamam çekirdekten yetiştirmiyo olabilirler ama bi buluyolar pir buluyolar.

    sonucu yeni ogrendim sinirli oldugumdan dolayı mantıksız şeyler soylemiş olabilirm bi hatam varsa kusura bakmayın

    YanıtlaSil