09 Kasım 2009

Wenger Ve Fabregas Açıklamaları

Wenger: "Yüz Gol Barajı Amacımız Değil"

Arséne Wenger bu haftaya kadar oynanan oyunun Premier Lig'de bu sezon 100 gol barajının aşılabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Şu ana kadar Emirates'te 11 maçta 36 gol attık. Bu oran baraj için yeterli derecede. Cumartesi günü de 4 gollü bir Wolves galibiyeti alındı.

Fakat Wenger böyle dialoglara girmek için henüz erken olduğunu savunuyor.

"Başarabilir miyiz bilmiyorum. Ancak bunu yapmak için her seferinde daha da iyi oynamalıyız."

"Futbolda belli bir tecrübeye eriştikten sonra biraz daha temkinli oluyorsunuz. Çünkü futbol çok kırılgan bir spor. Alınan birkaç kötü sonuçta geçmişteki yaptıklarınız hemen unutulur."

"Oyundaki kalitemizi üst seviyede tutmaya devam ettiğimiz sürece gol atacak ve kazanacağız."

"Totale bakılırsa oyun stilimizi yansıtan sonuçlar alıyoruz. Futbol oynuyoruz, organize bir şekilde oynuyoruz ve tüm oyuncularımız hücum oyuncusu kalitesinde."

Wenger: "Sezon Sağlam Temeller Üzerine Kurulu"

Arséne Wenger şampiyonluk mücadelesinin sağlam temeller üzerine kurulu olmasını gerektiğini çünkü birçok kulübün oyuncuları alt kademe takımlarından bir arada gelerek a takıma yükseliyor dedi.

Deplasmanda Wolves karşısında alınan 4-1'lik galibiyetten sonra ikinciliğe yerleşen Arsenal, Chelsea'nin 5 puan gerisinde ancak bir maçı eksik durumda.

Daha önceki zamanlarda sorduğumuzda elindeki kadronun bugüne kadar ki en uyumlu ve donanımlı kadro olduğunu belirten Wenger, birlikte oynayarak gelişen bir oyuncu grubunun kulüğ için paha biçilemez bir olgu olduğunu söyledi.

"Bu takımı birkaç yıldır hep birlikte kurduk. Bunun çok önemli bir durum olduğunu düşünüyorum."

"Bana göre zaman içinde çok şey öğrendik. Birçok oyuncumuz iki yıl öncede bu takım içinde yer alıyordu."

"Gerçek mutluluğum tam anlamıyla bir takım ile oynarkendir."

Fabregas: "Kötü Zamanlarımızda Da Güçlü Olmalıyız"

Henüz 22 yaşında olan Cesc Fabregas yaşına oranla sahip olduğu tecrübe ile takımını adeta sırtlıyor.

Cumartesi günü alınan 4-1'lik galibiyet ile 13 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Wenger'in oyuncuları ligde ikinci sıraya yükseldi.

Bu ay Arsenal'in oynadığı müthiş futbola rağmen Fabregas alınan sonuçların bir karakter testi olduğunu düşünüyor. Wolves maçından sonra konuşan kaptan, bu yakalanan serinin son şampiyonluk ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

"Biz 'The Invincibles'la ya da adı ne olursa olsun onunla ilgilenmiyoruz. Arsenaliz genç bir takımız ve yapabileceğimizin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz."

"Eğer olurda birkaç maç gol atamazsak herkes bir kriz olduğundan bahsedecek. Biz formumuzu korumalı ve %100 ile oynamalıyız."

"Şimdilik gol yollarında sıkıntı yaşamıyoruz. Ama zor maçlarda gol bulmakta zorlandığımızda buna hazır olmalıyız. Sabırlı olmalı ve şimdiki gibi o gün de güçlü olmalıyız."

Fabregas: "Kaptanlık Beni Değiştirmedi"

Cesc Fabregas kaptanlığın getirdiği sorumluluğun kendini değiştirmediğini belirtti.

İspanyol oyuncu Arsenal'de kaptanlık bandını geçen sene 21 yaşında koluna taktı. 25 Kasım'da ise kaptan olarak takımdaki ilk yılını kutlayacak.

Geçen sene bileğinden ciddi bir sakatlık yaşayan oyuncu sakatlığının izlerini bu sezona taşımadı. Şu anda 9 golle Arsenal'in en golcüsü konumunda bulunan Fabregas, Premier Lig'deki ikinciliğe ve Şampiyonlar Ligi'ndeki gruptan çıkmaya yetecek bir puan konumuna takımını getirmeyi başardı.

Kaptan olarak henüz 22 yaşında olmasına rağmen takım içindeki yaş ortalamasından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

Fabregas: "Kaptanlık beni tamamen değiştirmedi."

"Dürüst olmalıyım ki takım arkadaşlarım müthiş iş çıkarıyorlar. Her konuda yardımcı olarak bana olan inançlarını gösteriyorlar. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı ve bu gidişattan ötürü son derece mutluyum."

Geçen sezon Gallas'ın kaptanlığında geçen son günlerde takım ruhu konusunda soru işaretleri vardı. Ama Fabregas, Gallas'ın soyunma odasında takımı birleştirdiğini söyledi.

"Bu tartışmalar Gallas'ın kaptanlığının alınmasıyla bitti."

"Bu konuyu artık düşünmek istemiyoruz. Şu anki gidişat ile son derece mutluyuz. Soyunma odasında her zaman birlik ve beraberlik içindeyiz."

"Geçen sezon hiçbir şey kazanmamamıza rağmen her kulvarda sonuca çok yaklaştık. Gösteriyor ki soyunma odasında herşey olumluydu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder