18 Kasım 2009

Wenger: "Ocak Ayında Song'un Yerinde Nasri Oynamayacak"

Hepimizin bildiği gibi, geçen yılın son maçlarında buna en iyi örnek Manchester maçlarıdır, Nasri önlibero gibi kullanılmıştı, ardından ofans hattındaki oyuncu fazlalılığından dolayı, Wenger'in Nasri'yi bir önliberoya çevireceği düşünülmüştü, ama Wenger bunu reddetti son açıklamasıyla.

Wenger: "Nasri çok önemli bir taktik oyuncusu ancak daha çok forvette etkili, ofansif oyunu seviyor. Song Afrika kupası için gittiğinde yerine oynayabilecek isim Denilson'dur, o daha çok uyuyor bu role. Nasri ise daha hızlı, ceza sahası içinde daha becerikli ve bitiriciliği güçlü. Onu önliberoya koyduğumuz zaman hem bu özelliklerinden yararlanamayız hem de hava toplarında sıkıntı yaşarız. Aslında teknik ve taktik anlamda defansif rolde oynamayı da benimsiyor ancak o kesinlikle ofansta daha etkili."

Bence de mantıklı bir karar olmuş bu, Nasri geçen yıl o bölgede iyi performans göstermişti ancak, ilerde yararlanamadık pek son dönemde, o nedenle doğru gibi bu karar, bu açıklama ile de herkes aydınlanmış oldu.

1 yorum:

  1. diaby ön libero denilsonda orta sahada oynar bizde diabynin pas hatalarından kurtulmuş oluruz inşallah :D

    YanıtlaSil