05 Kasım 2009

Wenger: "Müthiş Bir Performanstı"



Performans hakkında;

Harika bir oyundu çünkü, oyunun bütün teknik taktik gerekliliklerini yerine getirdik, ve kalemizde neredeyse hiç tehdit yaşamadık. Kendimize güvenli ve zekice oynadık. Oldukça mutluyuz.

Takımın kalitesi hakkında;

Bu sene istikrarlı bir performans gösteriyoruz ve her maç giderek güçleniyoruz. Önemli olan bu gelişimi sürdürebilmek ve her maçta daha iyisini oynamak. Ondan sonra geleceğimizin çok açık olduğu ortaya çıkacak zaten.

Şampiyonlar ligini kazanmak;

Devam ettikçe çok zorlaşan bir turnuva. Ben bizde bu kalitenin olduğuna inanıyorum, sezon başındada söylemiştim bu takıma inancım sonsuz, şu anda bize düşen görev her maçta büyümek ve istikrarlı olmak. Bundan sonra nereye kadar gideceğimizi göreceğiz turnuvada.

Andrey Arshavin hakkında;

Arshavin bugün olağanüstü idi. Pası verip kaçtığında ikinci topu herkes onunla oynamak istiyor. Çok çok üst düzey bir oyuncu.

Arshavin ve Vermaelen'in bu takımın eksik kalan bölümünü dolduran oyuncular olduğunu düşünüyormusunuz?

Evet. Bizim planımız öncelikle kendi oyuncularımızı yetiştirmek ve takıma özel oyuncuları eklemek. Vermaelen ve Arshavin buna güzel iki örnek. İnsanların söylediğinin aksine para harcamaktan korkan biri değilim, sadece istediğimiz alacağımız oyuncunun takıma kalitesiyle güç katması, burada oynamak için pas yapmak, gol atmak ve futbol oynamak zorundasınız. Arshavin'de bu tip bir oyuncu.

Şampiyonlar ligindeki takımlar hakkında;

Sadece kendimize odaklanmalı ve ne kadar iyi olabilirsek olmalıyız. Maç yaptığımız zaman kimin daha iyi olduğunu göreceğiz. Şu anda önemli olan kendi sevdiğimiz oyuna odaklanıp, bu akşamki oyunumuzu her hafta yaymak.

Ofansif seçenekleriniz hakkında;

Bugün çok seçeneğimiz olmamasına rağmen, olan opsiyonlar ortada. Çünkü Bendtner, Walcott, Denilson yok. Eduardo ve Rosicky'de oyuna başlayacak kadar fit değildi. Aynı şekilde Vela'da öyle. İnsanların bana sürekli oyuncu al demesine şaşırmam da bu yüzden.

İnsanları eğlendirmek;

Her zaman aynı şekilde oynamaya çalışıyoruz. Alkmaar Hollandada organize olup gol yememeyi denedi. Bizim oyunumuzun ödülü rakip takımları ilk başta gol yememek için kapanmaya zorluyor. Deplasmanda oynarken rakip daha güçlü, daha atak, hakem ev sahibi takıma biraz daha hoşgörülü oluyor, bu yüzden deplasmanda kendi oyununuzu oynamak evinizde oynamaktan çok daha zor.

Samir Nasri'nin golle dönmesi;

Tam olarak döndü diyebiliriz, özellikle ilk yarıda bunu gösterdi. İkinci yarıda biraz oyundan düştü, sahalardan bu kadar süre uzak kalan bir oyuncu için makul bir form düzeyinde şu anda.

Thiery Henry'nin ayrılmasından beri en gösterilen en iyi hücum performansı hakkında;

Elbette Henry olağanüstü bir oyuncuydu, ve tabiki bu kalitede bir oyuncu ayrıldığında insanların kafasında sorular oluşuyor, fakat onun gidişinden biri yeni oyuncular keşfetmeye devam ediyoruz.

Eduardo'nun katkısı hakkında;

Eduardo süper bir oyuncu. Bugün onunla başlamadım, çünkü Liverpool ve Tottenham'a karşı iki maç çıkardı, biraz dinlendirmek istedim. Fakat Eduardo müthiş bir forvet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder