02 Kasım 2009

Arsenal 0-2 Portsmouth (Rezerv Ligi)

Arsenal Rezerv takımı namağlup serisini bu akşam oynanan Portsmouth maçında kaybetti. İlk yarıda Tomas Kilbey, ikinci yarıda da Eugene Bopp'un golleriyle Porstmouth maçı 2-0 kazandı. Sahadaki oyuncular arasında 5 gün önce Liverpool ile oynanan Carling Cup maçından birkaç oyuncu vardı. Ancak onlarda o maça oranla sahada etkisizlerdi.

Neil Banfield Wolves ile 2-2 berabere kalınan maçtan 3 değişikliğe gitti. Lukasz Fabianski yerine kaleye Wojciech Szczesny geçerken Ignasi Miquel ve Emmanuel Frimpong, Luke Ayling ve Samir Nasri yerine sahadaydı.

Szczesny
Gilbert-Bartley-Miquel-Evina
Coquelin-Eastmond
Frimpong-Randall-Sunu
Watt

Yedekler: Murphy, Henderson, Deacon, Freeman, Yennaris

Maç yavaş başladı ve takımlar ellerinden geleni oynamaya çalıştılar. Girilen gol pozisyonları çok nadir oluyordu. Bunların en tehlikelisinde Apecini'nin şutunu kaleci Szczesny kurtardı.

Arsenal gol pozisyonu denilebilecek ilk pozisyonunu 17. dakika Frimpong'un diagonel pasında Sunu'nun şutuyla buldu. Fakat top uzak direğin yanından auta çıktı.

Arsenal bu golü kaçırdıktan bir dakika sonra ise golü kalesinde gördü. Eugene Bopp'un kullandığı serbest vuruşta Tom Kilbey kafayla topu ağlara gönderdi.

Hava toplarında savunma anlamında sıkıntı yaşayan Neil Banfield'ın öğrencileri karşılık verme amacındaydı. Randall'ın vurduğu kafa kaleci Niemi'nin kollarında kaldı.

Portsmouth, Fran Merida ve Nacer Barazite gibi etkili oyuncuların olmamasını iyi değerlendirdi. Frimpong ise karşısında deli gibi koşular yapan Lenny Sowah'ı kontrol altında tutmaktan yoksundu.

Sonraki dakikalarda Evina'nın uzaktan çektiği şutla gol arasa da sonuç alamadı. Portsmouth ise savunma arkasına atılan toplarla pozisyon aradı.

İlerleyen dakikalarda vites arttırarak Portsmouth'u baskı altına aldık. Fakat Evina'nın açtığı etkisiz ortalar yüzünden pozisyona girmekte zorlandık.

İlk yarı biterken topla oynama yüzdesinde üstün olmasına rağmen net gol pozisyonuna girmekte zorlanan bir Arsenal vardı.

İkinci yarıda ise Gilbert'ın geliştirdiği ataklarda Watt ve Sunu ile pozisyonlara girilmesine rağmen değerlendirilemedi.

Maçın son 20 dakikasına girildiğinde Arsenal iki değişiklik birden yaptı. Frimpong ve Eastmond yerine oyuna Deacon ve Murphy girdi. Deacon oyuna girdikten sonra sağ tarafa biraz hareketlilik getirsede pozisyon getiremedi.

Sonrasında Arsenal'li oyuncuların Randall'ın yaptığı müdaheleden sonra hakemin oyunu durduracağını sanarak yavaşladılar. Ancak hakem avantaj göstererek oyunu sürdürdü ve Cowan-Hall önce Miquel'i geçti ve şutunu çekti. Szczesny'nin kurtardığı topa ise Bopp yetişti ve farkı ikiye çıkardı.

Arsenal cevap vermek için uğraşsa da Randall'ın şutu, Coquelin ve Bartley'nin kafa vuruşları ve Freeman ve Watt'ın pozisyonları gol getirmedi.

Sonuç olarak Banfield için sinir bozucu bir geceydi. Takımda isteksizlikten çok halsizlik vardı ve rakip kaleciyi yeterince zorlayamadılar. Gelecek haftaki West Ham maçı için Merida veya benzeri bir oyuncu ile takımın kalitesini yükseltmek zorunda. Aksi taktirde takımın hücumda etkili olması zorlaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder