28 Kasım 2009

29 Kasım 2009 Arsenal - Chelsea Maçı (Premier Lig)

Yazılan çizilen tonlarca haberin bu maç açısından pek önemi yok, Wenger'in gaz açıklamaları, ufak tefek sakatlık trickleri, psikolojik savaş falan.

Bu sabah gelen haber, bu takımdan bir çok şeyi götürebilir de, tam ters bir etkide yaratabilir. Evet Robin Van Persie 4.5 ay yok haberi geldi en son, resmi sitede bu haberi onayladı. Artık bu noktadan sonra Robin'in bu sezonu tamamladığı söylenebilir. Şanssızlık mı nedir? Karar verecek olan taraftardır herhalde.

Oyun iskeletindeki Fabregas ile birlikte en önemli isim olan Robin'in sakatlığının Eduardo ve Bendtner'a yer açıcağı açık ortada, ancak tabiki bu oyuncuları klas olarak Robin'le karşılaştırmak doğru olmaz. Ama tabiki ümitsiz olmak saçmadır, eğer bir forvet oyuncumuz sakatlanacak ve onun yerine koyacak adamımız yoksa, bu sene başı planlama sıkıntısıdır. Wenger'in çok büyük bir hatasıdır. Ancak ben kişisel olarak Eduardo'dan çok Bendtner'e güveniyorum. 2 hafta sonra oynamaya başlayacak Bendtner, şimdi o gelene kadar Eduardo ile oynayacağız.

Maçtan önce resmi sitede yayınlanan haberleri tek tek yazsak, heralde bir cilt tutar. Fabregas'ın iyi oyunculuğu, Anelka'yı geçmişte satmak istemememiz, Arshavin'in lider ruhu, Ancelotti'nin iyi hocalığı, Walcott'un çok iyi bir merkez forvet oyuncusu olabileceği, ortasaha savaşının bu maç için anahtar niteliğinde olacağı, Verma'nın Drogba ile mücadele için hazır olacağı vs vs.

Bu kadar fazla konuşmak bakalım bu sefer işimize yarayacak mı onu göreceğiz. Bu haberlerden belkide en önemlisi Gallas'ın gözündeki problem. Umarım ki iyileşmiştir ve Pazar günü oynar. Onun dışında Gibbs'in sakatlığını daha önce söylemiştik, diğer herkes hazır tahmini bir kadro yazalım.

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Song

Fabregas-Denilson

Walcott-Eduardo-Arshavin

Belki Walcott yerine Eboue'yi kullanabilir hoca, orası tartışılabilir. Drogba oynamayacak söylentileri büyük ölçüde yalandır, Drogba ve Anelka ikilisi çok tehlikeli tabiki, ancak tek tek oyunculara bakmaktansa takım olarak Manchester karşısında özellikle çok kompakt ve iyi olmadıklarını gördük, bu da bir veridir. Emirates'e gelmeleri başka bir veridir. Maçın her iki taraf açısından önemi büyük, eğer biz kaybedersek, Manchester'ın da altına düşeceğiz, eğer Chelsea kaybederse haftaya City deplasmanında kazanmaktan başka çareleri kalmaz. Oldukça kritik, heyecanlı ve zevkli bir maç bizleri bekliyor.

Robin'in sakatlığı, Sunderland mağlubiyeti biraz şevkimizi kırdı, burası bir gerçek. Ancak bu maç tamamen herşeyi tersine döndürüp toparlanma maçımız olabilir. Çünkü haftaya yine içeride Stoke'la oynayacağız. Bu takım bu sene çok çok iyi durumda, umarım kazanırız. Herkese iyi seyirler. Maç Pazar günü saat 6'da.

6 yorum:

  1. Yahu,bvu kadar mı şanssız olunur...
    Fabre sakatlansa bu kadar kötü olmazdı.Şu taktiğin en önemli adamıydı.Yedeği yok.Ve bence wenger in hatası değil.
    Cesc,persie gibi oyuncuların yedeği olmaz.Yedeklenicek oyuncular değiller.Aynı barcada messi,xavi gibi...
    Bendnter den yana hiç bir ümidim yok.bence 4 4 2 ye dönebilir wenger.eduardo wallcott ilerde filan.Bu sefer de ortasaha verimi düşücek.Neyse artık.En iyisini le boss bilir.

    YanıtlaSil
  2. nasri'yi kesin oynatır diye düşünüyorum çünkü walcott ve eduardo çok yaratıcı futbolcu değiller.ilerdeki etkinliğimiz azalabilir ikiside oynarsa.nasri olmasa bile rosicky mutlak olmalı.

    YanıtlaSil
  3. RvP nin sakatlığı, uzun süre olmayacak olması moralleri iyice bozdu ama Eduardo9 bu boşluğu doldurursa sorun yaşamayız Ocak ayına kadar.Sonra gerekirse transfer yapılır. Ben böyle sakatlıklar oyuncunun kariyerini etkiler diyo korkuyorum .Eduardo yürürken bile korkuyorum yine bişey olacak diye ..Şampiyonlar ligi yarı final ilk maçında Manchester UTD karşı ,oyuna girdikten sonra daha topa dokunmadan sakatlanmıştı hatırlayın Rio Ferdinand la ikili mücadelede.Umarım sakatlığını Tamamen atlatır ve döner RvP ...

    YanıtlaSil
  4. şoktan maç sonu yazamadık herhalde

    YanıtlaSil
  5. bir şey daha yazayım bu arsenal taraftarı çok sabırlıymış yani bravo her sene ezeli rakiplerimiz bize fark atıyor.o kadar pahalı maç biletine rağmen milletin sesi çıkmıyor.Türkiye de olsa çoktan ağız burun kırılmıştı wenger in(bunu savunduğum için yazmıyorum dikkat yani)

    YanıtlaSil
  6. maçı izliyemedm,ziyaretti şuydu buydu...
    ama pek de şaşırmadım.Bu tür maçları,önliberolar ve savunmalar kazandırır.
    song,denilson,gallas,vermealen in kalitesi top class değil maalesef.
    ama moral bozmamak lazım.bu sene 3.lük garanti gibi duruyor.Önemli olan man utd yi de altımıza alıp,ligi ikinci bitirmek.

    YanıtlaSil