20 Kasım 2009

21 Kasım 2009 Sunderland-Arsenal Maçı (Premier Lig)

Oldukça uzun bir ara ve tekrar bir maç yazısıyla birlikteyiz.

19 eylül tarihli Wigan maçı yazısında, yaptığımız fikstür ve tahminin son maçı olan Sunderland maçına 2 ay aradan sonra geldik. Bu posta buradan ulaşabilirsiniz.

Bu aşamada oldukça zorlu maçlar oynadık, ve ligde oynadığımız 7 maçın sadece birinde puan kaybettik, Sunderland maçının ardından daha zorlu daha değişik bir fikstür yapısına gireceğiz, onun da analizini Chelsea maçı postunda yapma imkanımız olacaktır.

Bu maç özellikle gelecek haftaki Chelsea maçı için ve bu haftaki şampiyonluk yolundaki rakiplerin oynayacağı zorlu maçlardan dolayı, büyük bir önem kazanmış durumda. Rakiplerin bu haftaki fikstürüne bir göz atalım.

Liverpool-Man City
Manchester United-Everton
Chelsea-Wolves

Burada ilk iki maçta big four'un puan kaybetme şansı olabilir. Ancak bu hafta Chelsea puan kaybetmez, eğer biz kaybedersek Emirates'e 4.5 puanlık bir avantajla gelecekler, bir kazanın daha Emirates'te yaşandığını varsayarsak 7-8 puanlık avantaj Chelsea'yi şimdiden şampiyonluğa götürür. Bu nedenle Sunderland deplasmanı çok çok önemli.

Sunderland'in her zaman zor bir deplasman olduğunu biliyoruz, geçen yıl 1.1 kalmıştık 90.dakikada Fabregas'ın golüyle, ancak tabiki bu takım geçen seneki takım değil, çok daha fit ve iyi bir takım, haliyle Sunderland'de ilk haftalardaki Sunderland değil, Lee Cattermole, Craig Gordon gibi çok önemli isimleri sakat. En büyük kozları tabiki Bent.

Arsenal'de sakatlıklardan iyi haber var.

Denilson'un 2 aylık sakatlığı sona erdi, yarın kadroda olacak.
Gibbs'in sakatlığı ciddi değilmiş, Chelsea maçına hazır olacak, yarın yok.
Van Persie'nin sakatlığı da korkulduğu gibi olmadığı için Wenger mutlu.
Traore, Vela, Fabianski tamamen iyileşti.
Walcott yarına zor ancak haftaya geliyor.
Bendtner'ın 3 haftası daha var, Diaby'nin Chelsea'ye karşı oynaması zor.
Jack Wilshere'ın da sakatlığı geçmek üzere.
Clichy ve Djourou'nun sakatlıkları ise sürüyor.

Sunderland maçı tahmini kadrosu;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Song

Fabregas-Denilson

Nasri-Eduardo-Arshavin

Robin'in sakatlığı süresince Eduardo onun yerine görev yapacak, Van Persie kadar komple bir oyuncu olmasada gol bölgelerindeki üstün başarısı ile oyunumuza farklı bir açılım getirebilir, maç çok kötü giderken bile herhangi bir karambolden gol bulup bizi rahatlatabilir, bu nedenlerle bize değişik bir avantaj sağlayabilir izleyip göreceğiz.

Maç zor olacaktır, burası açık. Sunderland'den baskı yediğimiz bölümler olacaktır, bu bölümlerde sağlam durup, kendi oyunumuzu oynar isek Sunderland'in eksiklerinden de yararlanıp kontrolü ele alıp maçı kazanabiliriz, ancak tabiki bir deplasmandır zordur, her türlü skora hazırlıklı olmak gerekir, umarım kazanırız.

Bununla birlikte, ligdeki 12. maçımızı oynuyoruz 5 iç maç oynadık bu 7. deplasman maçımız 13.maçımızda içeride Chelsea ile, bu müthiş fikstürü hazırlayanlarada ne diyelim bilemedik. Maç Cumartesi saat 5'te, herkese iyi seyirler.

10 yorum:

  1. bu iki maç çok kritik.alabilirsek ligin mutlak favorisi biziz.

    YanıtlaSil
  2. buraya üye nasıl oluyoruz
    ya da üyelik felan yok mu

    YanıtlaSil
  3. @Adsız
    bir gmail hesabı bunun için yeterli

    YanıtlaSil
  4. bir güzel haber de benden ..Theo Walcott da Sunderland maçında kadroda olacak ama tahminin yedek başlayacak...

    YanıtlaSil
  5. sunderland macı arkadasımızın da mac yorumunda ustune bastıgı kadar cıddı bı mac bu 8 maclık fıxturun en zor macı bunu soleyebılırım bu macı kazanmak ıcın macın basında ustunlugu koyup ılk 20 dk da 2 farklı ustunluk saglarsak macı alırız
    chelsea macını sımdıden konusmak yersiz cunku o cok buyuk cok onemlı bı mac konusmak ıcın cok waktımız olcak ....bu arada arshavinin persformansında bı dusus beklıorum dunya kupasında elenmesınden dolayı ..

    YanıtlaSil
  6. bu arada sunu eklemelıyım sene basından berı RVP nin performansını cok ıyı bulmuorum sımdı buna cok sert karsı cıkanlar olcak onları anlayısla karsılarım cunku bu performansı yeterlı oluyor.ama bakarsak sene basından berı sayısını cıkartabılirim rvp 1 gol atıp ortalama her macta 3.5 net gol kacırıyor ve ılerde topu tutcak teknıge sahıp degıl . bu net goller %100 luk goller.
    lafı suraya getircem işte bugunun tek avantajı eduardo .eger bugun ıyı bı baslangıc yaparsa vee bu performansını 3 maca yayarsa rvp den formayı kesınlıkle kapar.ızımde ust duzey bır forvetımız olur. eger bu takım yıldız bı forvet ornegın anelka carew saha henry adebayor santa cruz gıbı forvetler olsa bu kadar pozisyona gırseler ınanın suan 15 gollerı ve 10 asistleri olurdu bu konu cok onem li gercnten.artık adam eksılten cok basıt gol kacırmayan bı forvetimiz olması gerek

    YanıtlaSil
  7. @Adsız kendince haklı olabilirsin ancak bende tam bu konu üzerinde geçen gün Premier Lig'in sitesinden birşey araştırmıştım. Henry'nin Arsenal'deki şut gol oranı 0.19 RVP'nin ise 0.14 bu açıdan bakarsak çok fazla derecede kötü olmadığını görebiliriz. Saydığın oyuncularada bakalım. Anelka 0.19 Carew 0.16 Saha 0.16 Adebayor 0.20 Santa Cruz 0.21 Bunlara bakarak işte RVP en kötüsü diyebilirsin. Ama özellikle Carew, Santa Cruz ve Saha maç boyunca şut çekmek için dakikalarca bekliyorlar. Çektikleri şut sayısından ötürü oranları biraz yüksek. Göze çarpan 0.05'lik fark çok gibi gelse de olay 400 şutta 1 gol eksik atmasıdır. Bırakında o kadar olsun derim ben :)

    YanıtlaSil
  8. ama atladıgımız cok buyuk bı fark war dunyadakı hıc bı takım arsenal kadar pozısyona gırmıo nerdeyse eger sızın takımınız cok pozısyona gırerse sızın forvetlerınızınde verımı artar.işleyen demır ısıldar hesabı yani.ama ne santacruz ne carew ne de saha nın takımları bu kadar verımlı futbol oynamıo.rvp bır gol kacırınca bı daha pozısyona gırecegını bılıor ama carew kacırınca artık aynı gol pozısyonunun olma olasılıgı cok dusuk ıste oyuncular da bu pskolojık farklarda cok onemli...

    YanıtlaSil
  9. demek ki bu saydıklarımız arsenale gelse onlarda da pozisyon yaratılacağı düşüncesiyle oranda düşme yaşanacaktır :)

    YanıtlaSil