04 Kasım 2009

04 Kasım 2009 Arsenal 4-1 Az Alkmaar (Şampiyonlar Ligi)



Kadro;

Almunia

Eboue-Gallas-Vermaelen-Gibbs

Song

Fabregas-Diaby

Nasri-Van Persie-Arshavin

Tempolu başladık, klasik oyun, hoca bir tek Sagna'yı dinlendirmiş.

İlk yarı bol pas, bol deneme yaptık, bolca da pozisyon ürettik, müthiş diri bir Arsenal vardı sahada, özellikle Arshavin aklını ve gücünü birleştirdiği zaman ne kadar fantastik bir topçu olduğunu belli ediyor.

İlk gol Fabregas'ın 24.dakikada vurduğu sürpriz şuttan geldi, ikinci gol ise Arshavin nefis pasına Nasri'nin çalımı ve güzel şutu ile 42.dakikada geldi, böylelikle ilk yarı müthiş bir şovla sona erdi.

2.yarıya da hızlı başladık, 52. dakikada Arshavin'in müthiş arapasına gene Fabregas nefis vurdu ve skor 3.0'a geldi. Ardından 71.'de sonradan oyuna giren Eduardo'nun müthiş topuk pasında topla buluşan Arshavinle kontraya çıkan Arsenal, Diaby'nin güzel kontrolü ve şutu ile skoru 4.0'a getirdi.

74'te daha fazla efor sarfetse büyük ihtimalle rahatsızlanacak olan Arshavin oyundan çıktı yerine Rosicky girdi. 82'de yediğimiz gol maçı 4.1'e getirdi. Maç böyle sona erdi.

Almunia hatasız oynadı.

Defans 4'lüsü hatasıza yakında. Gibbs için spikerin yorumu Clichy'nin karbon kopyası oldu, ancak bana göre Gibbs, Clichy seviyesine geldiğinde Clichy'den en büyük artısı ofansif yönü olacak.

Ortasahada Song-Diaby-Fabregas ve sonradan giren Ramsey mükemmele yakın oyun ortaya koydu.

Forvet hattında bence gecenin yıldızı Arshavin ile birlikte Robin biraz sönük kalırken, Nasri geri döndüğünü gösterdi, oyuna sonradan giren Rosicky ve Eduardo'da kısa sürede klasını sergiledi.

Müthiş bir geceyi daha geride bıraktık darısı haftasonuna diyelim, herkese iyigeceler.

Edit: Koeman'ın yanında eski Trabzonsporlu Şota'yı görmek güzeldi, ona da selam olsun.

4 yorum:

  1. seveni de sevmeyeni de allah korusun:))

    YanıtlaSil
  2. Şotayı görmek cidden çok güzeldi.hey gidi günler anılar canlandı gözümde

    YanıtlaSil
  3. nasri fabregas arshavin üçlüsü çok can yakıcak gibi :)

    YanıtlaSil