25 Ekim 2009

25 Ekim 2009 West Ham 2-2 Arsenal (Premier Lig)




1.kalecinin Almunia olduğunu anlamak için 2.0'dan maç mı vermek gerekiyordu Wenger?

Maçın özeti de aşağı yukarı budur herhalde.

Hakemin uydurduğu penaltı ve frikikten, Robin'den falan bahsetmiyorum, 2 yıl önceki Birmingham maçıyla benzerliklerini bulmanız için de size soru yöneltiyorum.

Bundan sonra Wenger eğer sözünün eriyse, eğer Arsenal'in şampiyonluk yolunda 21 yaşında kaleci denemesini bu kadar abartabiliyorsa, Tottenham maçına da Mannone ile başlar. Hadi bakalım.

14 yorum:

  1. Her kayıpta genç oyuncuları suçlu seçmende bir acayip. Mannone ne yapacaktı? Serbest vuruşu kurtarmış dönen topu alması gereken savunmadır. Penaltıyı mı kurtarmasını bekledin? Diaby golün faulünü yapan isim. Aynısını ilk yarıda da yaptı. Sagna'ya pası verdi diye iyi oynadı diyecek halimiz yok. Her maç hatalar yapıyor. Arshavin, skora göre konuşmadığımı bilen bilir. Birkaç haftadır söylüyorum. Arshavin'in Alex'ten farkı kalmadı diye. Adam koşmaya tenezzül etmiyor. Topu alacak Clichy bindirecek ona pas atacak. Birkaç maçtır yaptığı sadece bu.

    Alkmaar maçında bu maçı düşünerek oynamadılar diye düşündük. Ama görülen o ki takımda bir durgunluk var. Öne geçtikten sonra bir maç yaşanabilir ancak 2 maç üstüste oluyorsa bunu oturup düşünmek lazım. Bana göre burada da sorumlu hücum oyuncularıdır. Golü attıktan sonra işleri bitmiş gibi davranıyorlar. İleride top tutmaya pozisyon aramaya devam etmiyorlar. Wenger'in bu maçtaki hatası koşmayan Arshavin ve Van Persie dışında hücum adamsız takım sürmesi. Eboue forvet oynayacaktı da Eduardo niye kenarda? Hadi 11 başlatmadın diyelim. 2-0'dan sonra Bendtner'i al oyuna. İleride top tut. Maç 2-2'ye geldikten sonra farketti yedek oyuncuları. Onları oyuna alınca da neler yapılabildiği ortada. Sahadaki oyuncularla da bu hücumlar gerçekleştirilebilir onlara kötü demiyorum. Ama bunu anlatmak için Eboue'yi çıkarıp Bentdner'i oyuna almak en kolayıdır. Bu değişiklik yapılmadıkça oyuncular psikolojik olarak hoca skordan memnun biz kapanalım diyor.

    Aylardır savunduğun gerçekleşti theo kutlarım. Beklediğin bir sonuca da bu kadar tepki vermen garip geldi bana.

    Birmingham'ın kendisini atlatmıştık ama başka bir takımla 2 yıl sonra konuşabileceğimiz bir olay daha gerçekleştirdik. Bu puan kaybıyla Chelsea'yle açılan puan farkı, Liverpool ile kapanan puan farkı ve Manu'ya yaklaşma fırsatını tepen bir takım olduk.

    2 maç üstüste alınan beraberlikler o kadar sorun değildir aslında. Sorun olan 3. maçta alınan skor. Kazanırsanız toparlarsınız. Ama kaybederseniz iş biter.

    YanıtlaSil
  2. kurtardığı topu içeri tokatlamıyorsun gunners, dışarısı var oraya. o bölgede bizden bir oyuncu olsaydı bile büyük ihtimalle kendi kalemize atardık.

    diyorum ki Wenger Mannone'nin Arsenal kariyerini bitirmiştir, bu maçtan sonra Almunia 1, Fabi 2 olacaktır. Hemde bu kadar kritik noktada 2 puan verdik iyi mi oldu?

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ligin zayıf takımlarından birine karşı 2.0'dan sonra oyunu tutmak için 3'yümü atmamız gerekli?

    mannone o golü yemese şu anda bana kalırsa oynadığımız en iyi deplasman performanslarımızdan birini konuşuyo olacaktık.

    song'a çalınan komik penaltıya hiçbir demiyorm. son dakika robin'in kaçırdığı kafa topu da dünyanın sonu artık.

    YanıtlaSil
  4. Açıkçası Az Alkmaar maçından farkı 1'er gol fazla atmaları takımların. Yine ofansif olarak çok etkili olduğumuzu düşünmüyorum. Kazansaydıkta en fazla kasmadık diyecektik. Bana kalırsa Arshavin Liverpool Carling maçında dinlendirilip Nasri oynatılmalı. Performansına göre de Spurs maçına seçim yapılmalı. İlk haftalardaki koşusunu hatırlayın şimdiki yürüyüşüne bakın. 90 dakikada gol atacak asist yapacak diye beklemek sıkıyor beni. İşte böyle yapamadığında da sıkıntı oluyor. Savunulması zor bir oyunculuktan çıkıyor sanki. Nasri benim şu andaki tercihimdir bir süre. Arshavin de aklını başına toplasın kenarda.

    YanıtlaSil
  5. boşuna üzülüyorsunuz sene başında dedik bu takıma transfer lazım dedik dinlemediniz.
    şimdi oturmuş yok şu hatalı yok bu hatalı diyorsunuz .
    kabul edemediğinizi ben söyliyim size bu takım diğer büyüklerden kadro olarak zayıf bu kadar basit .yok şöyleydi böyleydi diye birbirinizi üzmeyin bundan sonrada şampiyonluğu boşuna beklemeyin

    YanıtlaSil
  6. sende galibiyetlerde gelmiyorsun her puan kaybında damlıyorsun valla. en azından istikrarlısın tebrik ederim. şu maçta hangi mevkideki oyuncunun yokluğu yüzünden kaybettik bana açıklarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  7. 1 maçla amma karamsar olmuşsunuz yahu. Eksik maçını kazanırsa bu takım, Manu'yla aynı puanda ve Chelsea'nin 2 puan gerisinde olacak hatırlatırım.

    YanıtlaSil
  8. gol net kalecinin hatası. top çelinir de saha içine çelinmez. dışarı tokatlanır. tokatlamazsan sonuç %50 ihtimalle gol olur.

    arshavin arsenal'e geldiğinden beri vasat oynuyor. kimse kusura bakmasın. bu arshavin'in bu haliyle arsenal'e sınıf atlatması mümkün değil. bu kadar durgun, bu kadar kolaycı olunmaz.

    ayrıca skora göre oyun oynuyor. 2-0 ken koşmaya bile tenezzül etmiyordu kendileri. o futbol orada oynanmaz arshavin, rusyada oynar, türkiyede kral olursun.

    arshavin arsenal için hayal kırıklığıdır.

    yarın bir bacak arası, bir uzaktan atar kurtarır günü. arsenal gibi motional offense tercih eden bir takıma çok sakil duruyor.

    YanıtlaSil
  9. 2 farklı öne geçtiğimiz bir maçta bu skor gerçekten şok.wenger değişiklerde geç kaldı.alkmaar macında da bu tarz bi olayı yaşamıştık konsantrasyon problemimiz mi var anlamıyorum.penaltıda kesinlikle penaltı değil.hakeme inanamıyorum.

    YanıtlaSil
  10. @jessie

    top kalecinin hatası da, 1.kaleci hazırken 3.kaleciyi oynatmak kimin hatası?

    YanıtlaSil
  11. bence o kadar da abartmamak lazım.önceki maçlarda mannone gayet iyi oynuyordu.bir maçta bir hata yaptı diye kötü olmaz bi oyuncu.öyle olsaydı türkiyede milli takımda oynatacak kaleci bulamazdık kaleci bazında konuşursak.

    bence şu anda takımın en önemli sorunu öne geçtiğimiz zaman skoru ve oyunu tutamamak ki bu sorun uzun süredir var arsenalde.bu konuda diğer takımlardan özellikle chelsea ve manudan çok gerideyiz.tamam takım hüzum olarak çok ii olabilir çok ii de pas yapıyor olabilir ama yavaş ve oyunu soğutan paslar yapamıyoruz.neyse ki hata yapma lüksümüzü bu hafta kullandık.daha hiçbir şey bitmedi aksine yeni başlıyor.benim takıma güvenim sonsuz bunun üstesinden de geleceğiz.

    YanıtlaSil
  12. farketmiyormusunuz hakemler bile manuya celskiye veremiyecekleri penaltıları bize rahat çalıyorlar.

    YanıtlaSil
  13. 3. kaleciyi oynatmak wenger'in hatası zaten onu demedim, kalecinin hatası yok, topu çeldi daha ne yapsın dendiği için böyle dedim.

    YanıtlaSil
  14. bence bu mac herkesın basına gelebılecek bı durum bu kadar abartmayalım sadece 2 puan kaybettık sezonda ancak bır veya ıkı mac bole oynarsınız bundan sorakı 3 macı alacagımıza ınanıorum sadece sunderland macına dıkkat edelım bu takım chelsea ıle oynayacagı maclardan 4 puan cıkarsın sampıondur....

    YanıtlaSil